Menu

Spara pengar med billiga flygbiljetter

 • 3 miljoner sålda biljetter
 • 950 flygbolag
 • 3038 flygplatser
 • 18 års erfarenhet

Vad gör man för att hitta billiga flyg?

Höga priserna på flygresor motiverar många att leta efter tips och knep som hjälper en att flyga billigt.
Med dessa trick kan du spara flera hundra kronor! Så, hur gör man?

 • Det är viktigt att börja söka i god tid, nämligen flera månader innan planerad resa. Det går alltid att boka sista minuten resor, men oftast sparar du mest om du bokar flygresor tidigt. Varför? Flygbolagen vet ju att om du redan har bestämt exakt avresedatum, kommer du att köpa flygbiljetten oavsett dess pris. Det bästa sättet att hitta erbjudandena på sista minuten flygresor är att använda flygsökmotorer som filtrerar resultat efter ”erbjudanden” eller visar de mest prisvärda alternativen.

 • När är bästa tiden att boka billiga flygbiljetter? Det lönar sig inte att boka flyg på helgerna, och särskilt på söndagarna, visar observationer. Då har de flesta tid att söka flyg. Flygbolagen är medvetna om detta och därför höjer de priserna. En bra idé är att söka flyg på vardagarna, och den allra bästa är att söka på morgonen. Flygsökmotorer har appar som underlättar dig sökning på din mobil. Om du kan, var flexibel med avresedatumet. Ibland kan det visa sig att dagen efter eller före din planerade avresa är priset betydligt lägre.

 • Det är också värt att följa lågprisflygbolagen på nätet. De erbjuder billigare flygresor än konkurrenterna. Sök efter billiga flyg hos Norwegian, easyJet, Eurowings, Ryanair, Wizz Air och Finnair - dessa bolag har bästa priserna enligt rankingarna. Nu vet du vilken tid som är bäst att boka flyg. Dags att ta reda på var information om erbjudanden finns någonstans.

Var hittar man billiga flyg?

Det finns tre sätt att söka billiga flyg som är mest populära.

 • Det första sättet rör sig om att följa flygbolagen på nätet. Men det är också det minst bekväma sättet. Genom att kolla pris på flygbolagens webbsidor och prenumerera på deras nyhetsbrev blir du en av de första som får veta om erbjudandena och kampanjerna. En bra idé är också att skaffa sig ett medlemskap (flera flygbolag har sina egna klubbar) som ger tillgång till exklusiva rabatter för medlemmar. Men denna metod är ganska tidskrävande och funkar bra endast om du alltid reser med samma flygbolag.

 • Ett annat tips har att göra med olika grupper på nätet som integrerar resenärer. Det är vanligt att medlemmar i sådana grupper (antingen på Facebook eller på internetforum) meddelar andra om flygerbjudanden och rabatter. Genom att gå med i en sådan grupp kan du hålla dig uppdaterad. Detta sätt har också nackdelar: du vet aldrig vad de andra kommer att publicera. Det kan dock vara enklare att i sådana grupper hitta information om sista minuten flyg och billiga cityresor.

 • Att använda flygsökmotorer är den tredje metoden, som samtidigt är snabbast och mest effektiv. Flygsöksajter samlar information från tiotals eller hundratals flygbolag och ger dig möjlighet att på ett smidigt och enkelt sätt jämföra erbjudandena. Du kan snabbt kolla om det just nu finns billiga flyg från Stockholm eller hur mycket en flygresa till Thailand kostar. Och hur ska man använda söksajter för att hitta och boka billiga flygresor?

Hur hittar man billiga flyg?

Först behöver du uppge några detaljer angående din resa för att kunna kolla vilka flygförbindelser som finns just då du vill resa.

 • Bestäm om du söker enkelresor, tur och retur resor eller om du vill boka resa med flera stopp. Lägg märke till att den sista typen är också ett bra sätt att flyga billigt. Sedan ange avrese- och ankomstort och välj avresedatumet och – om du vill boka tur och retur resa – ankomstdatumet. Till sist fyll i passageraruppgifter, dvs. antalet passagerare och deras ålder (spädbarn, barn, ungdomar och vuxna). Välj också reseklass (ekonomi, ekonomi premium, business eller första klass).

 • När du är klar med dina uppgifter, klicka på ”Sök”-ikonen. Sökmotorn kollar automatiskt tillgängliga förbindelser och visar endast erbjudanden som matchar dina kriterier. På vilket sätt presenteras resultat? Du kommer att se namn på flygbolag, avrese- och ankomsttid, flygtid, avrese- och ankomstflygplats, pris per en person samt information om eventuella byten. Du kan också kontrollera bokningsvillkor.

 • Om du får för mycket resultat, är det bra att använda filter. I vår sökmotor kan du till exempel filtrera resultat efter antalet byten eller efter avresetid, flygbolag och flygplatser. Du kan också klicka på fliken ”Bästa priser” där du hittar de bästa erbjudandena eller, om du är flexibel med avresedatumet, på fliken ”Billigaste flyg +/- 3 dagar” där du kan kolla om flyg några dagar före eller efter är billigare. När du har valt det erbjudande som passar dig bäst, kolla hur du kan slutföra din bokning.

 • Hur bokar man billiga flyg?

  Tycker du att det är jobbigt och krångligt att boka flyg? Det är faktiskt mycket enkelt! Klicka på ”Välj” när du har bestämt dig vilket erbjudande som passar dig bäst. Vi kontrollerar först i systemet om förbindelsen är tillgänglig och sedan blir du omdirigerad till en webbsida med alla flygdetaljer och information om hur du bokar. Du kommer även att få information om det finns en reseförsäkring för dig och hur mycket den kostar. Till sist förklarar vi också hur man kan betala för flyg via internet.

  Sedan måste du uppge dina personuppgifter som vi behöver för att slutföra bokning: namn och efternamn (samma som i resehandlingar som styrker din identitet), kön, födelsedatum, antalet incheckade väskor. Du måste också välja betalningsmetod och skriva in dina kortuppgifter. Då kan du också bestämma om du vill checka in dig via internet (mot avgift). Bekräfta till sist din bokning genom att klicka på ”Boka biljett”.

 • Billiga utrikes och inrikes flygresor

  De som vill flyga billigt kan använda extra tjänster som finns på söksajten. eSky kan hjälpa dig att hitta billiga hotell och boka hyrbil. Vi förbereder för dig speciella erbjudanden med billiga flyg och hotell i en bokning.

  Kolla regelbundet billiga utrikes och inrikes flyg som finns under fliken ”Erbjudanden” – det är det enklaste sättet att hitta flygresor som ibland bara kostar 159 kronor. Du kan dessutom boka transfer från flygplatsen och kolla priserna på parkeringar i närheten.

  Sökmotorn samlar ihop erbjudanden från Ryanair, Wizz Air, SAS, Lufthansa, easyJet, Eurowings, Norwegian och flera andra flygbolag. Du kan också använda flygradar.

Vi kan resor bäst

Kolla artiklar i vår Reseguide

Väska som du tar med på din resa måste följa flygbolagets regler för bagagets mått och vikt. Hur stort incheckat bagage får jag ta med? Hur mycket..

På grund av säkerhetsaspekter reglerar internationell lag vilka föremål du får och inte får ta med dig ombord flygplanet. Ytterligare finns det..

Packa väskor rätt inför resan Att packa ditt handbagage smart kan hjälpa dig spara pengar. Det är särskilt viktigt när du reser med..