Menu

Beirut - Billiga flyg till Beirut

Visa filter

Beirut

Beirut – en mångkulturell turistort. Flyg till Beirut

Beirut är en stad som på grund av sitt överdåd och sin kulturella mångfald kallades tidigare för ”Lilla Paris”. Idag är Beirut en av de mest besökta städerna i den här delen av Asien. Staden kännetecknas av spännande kulturevenemang och aktiviteter, härlig mat, intressant kultur, unika sevärdheter och öppna människor. Gatorna är fulla med folk – här kan du träffa både muslimska kvinnor som bär hijab och kvinnliga aktivister som vågar att kräva sina rättigheter. Varför är det värt att besöka Libanons huvudstad och landets största stad, Beirut? Finns det billiga flyg till Beirut?

Billiga flyg till Beirut – hur bokar jag?

Tänk på att börja planera din resa till Libanon långt i förväg. Det kan ta lite längre tid att hitta billiga flyg till Beirut från Sverige. Boka så tidigt som möjligt för att hitta de bästa rabatterna och kampanjerna på flyg till Beirut. Det är bäst om du bokar ett halvt år i förväg. Om du vill semestra i en annan världsdel rekommenderar vi att göra några viktiga förberedelser i god tid innan resan. Det kan vara en bra idé att boka flyg och hotell samtidigt. Om du aldrig har varit i Beirut eller utanför Europa kan det var svårt för dig att hitta rätt hotell. Resesökmotor är ett populärt hjälpmedel som ger dig möjlighet att hitta billiga flyg till Beirut och hotell till förmånligt pris. En av de bästa söksajterna heter eSky. Den ger dig möjlighet att boka flyg och hotell i bara en bokning. Med eSky kan du även köpa försäkring och boka hyrbil. Vill du hitta billiga flyg till Beirut kolla först kolla under fliken Erbjudanden. Här presenterar vi billiga resor till intressanta destinationer. Använd dig av vår sökmotor för att hitta de bästa erbjudandena.

Direktflyg till Beirut

Finns det några direktflyg till Beirut från Sverige och Europa? Det är något många undrar över. Beirut ligger i Asien och därför tar en resa dit längre tid än flygresor inom Europa. Beroende på vilket flygbolag du väljer kan du boka flyg med en eller flera mellanlandningar. Det bästa sättet att ta sig till Libanon är förstås direktflyg till Beirut, men för närvarande finns det inga direktförbindelser mellan Sverige och Libanon. Direktflyg till Beirut kan du boka till exempel flyg från Köpenhamn. Resan från Danmark till Beirut tar ungefär 4 timmar. Flyg med mellanlandning tar lite längre tid, men om du har tur kan du boka ett anslutningsflyg med mellanlandning i Istanbul som tar endast 6–7 timmar. Det kostar inte så mycket att boka flyg till Beirut. Det är dock bäst om du bokar långt i förväg eller när flygbolag har kampanjer och erbjuder rabatter på flyg eller hotell.

Beirut Beirut-Rafic Hariris internationella flygplats – så tar du dig till stadens centrum

Flygplatsen ligger cirka 7 kilometer från stadens centrum. Tidigare hette den Beirut International Airport, men 2005 fick den namnet efter den dödade premiärministern. Beirut är Libanons största stad och har en bra kollektivtrafik. För att ta sig till stadens centrum är det enklast att åka taxi eller kollektivtrafik. Oroa dig inte för att du ska bli hungrig under resan i ekonomiklass – flygplatsen i Beirut har många restauranger, du kan äta något strax efter landning. På flygplatsen finns också olika butiker med kläder och lokala produkter. Här kan du fika och köpa souvenirer i skattefria butiker.

Vad ska jag packa inför min resa till Beirut?

Beirut har medelhavsklimat som ger en bra förutsättning för växtriket. På grund av detta är Libanon ett populärt resmål bland turisterna. Om du planerar en flygresa till Beirut, kom ihåg att en smart packning är ett viktigt steg i förberedelserna. Det som du ska ta med beror förstås på årstid. Om du har bokat din semester under sommaren, förvänta dig väldigt höga temperaturer. Ta med luftiga kläder och mygg- och fästingmedel för att skydda dig mot stick och bett. Ta hand om barn och deras bagage om du flyger med hela familjen. De behöver lätta kläder och något slags huvudbonad. Det finns fyra årstider i Libanon: sommar, höst, vinter och vår. Somrarna är heta, medan andra årstider är kallare (lägsta temperaturen i Beirut ligger på 10 grader under vinterperioden). Då regnar det också mer än på sommaren. Våren i Beirut är mycket skön och lagom varm. Vi rekommenderar därför att flyga till Beirut på våren.

Bagagereglerna beror i stort sett på flygbolag. Handbagage som du tar med i kabinen får oftast väga upp till 10 kg. I handbagaget borde finnas endast de viktigaste saker som du kommer använda under flygresan. Vätskor i handbagaget måste hällas i behållare på max 100 ml var. Glöm inte att vassa föremål som till exempel nagelfil eller rakblad är förbjudna i handbagaget. Det incheckade bagaget får oftast väga upp till 23 kg. Om din resväska visar sig vara för tung kommer du att debiteras en hög straffavgift. Samma regel gäller om ditt bagage är för stort.

Vad kan man göra i Beirut?

Har du bestämt dig för att boka billiga flygbiljetter till Beirut? Vi har goda nyheter för dig – i den här staden hinner du aldrig ha tråkigt. Beirut är en mångkulturell och mångreligiös stad med både muslimsk befolkning och invandrare från Europa och från olika delar av Asien. Beirut är känt för sitt vilda nattliv. Det finns ingenting konstigt med att både turister och de som bor i Beirut försöker undvika höga temperaturer på dagen och blir aktiva på natten. Har du redan bokat biljetter till Beirut? Här presenterar vi några sevärdheter som är ett måste i staden.

Ta gärna en promenad längs vackra Corniche. Det är en glittrande strandpromenad full av folk, lilla butiker och palmer. Besök den här platsen på kvällen för att beundra den magiska utsikten. Många anser att det är ett perfekt ställe för en dejt. Under dagen rekommenderar vi att utforska centrala Beirut som återuppbyggdes efter kriget och som avspeglar bebyggelsen från 1800-talet. Här hittar du många caféer och restauranger med libanesiska maträtter. I Beirut finns också väldigt många moskéer och gamla byggnader. En annan anledning till att boka billiga flyg till Beirut är stadens fantastiska museer, som till exempel Nationalmuseet. I museets samling ingår även föremål från den förhistoriska eran och den romerska perioden. Det är alltså en perfekt plats för alla historie- och konstälskare.

Beirut är en av Libanons mest fantastiska och färgrika städer. Staden har mycket mer att erbjuda än bara historiska sevärdheter. Beirut har också ett grymt nattliv! Många flygbolag erbjuder billiga och direktflyg till Beirut från Europa. Passa på och boka familjesemester i Beirut!

✔️ Erbjuder eSky.se kampanjpriser på flyg till Beirut?

Kampanjerbjudanden och flygbiljetter till låga priser dyker upp regelbundet på eSky.se. Följ oss och låt oss inspirera dig!

✔️ Är det möjligt att skaffa reseförsäkring när jag bokar flyg till Beirut?

Om du bokar flyg på eSky.se kan du också skaffa reseavbeställningsskydd. Med denna försäkring kommer du att känna dig säker och lugn under din resa.

✔️ Är det möjligt att boka boende samtidigt när jag bokar flyg till Beirut?

På eSky.se kan du också söka boende. Tack vare det kan du boka ett bra hotell i god tid innan resan. Du kan boka boende oavsett vilken typ av biljett du har eller genom att boka paket med Flyg+Hotell.

✔️ Vilka flygbolag erbjuder flyg till Beirut?

eSky.se ser till att erbjuda flyg till Beirut både med lågprisflygbolag och med flygbolag som är kända för sin högre standard.

Användbar information om flygplatser i Beirut

Letar du efter hotell? Kolla de bästa hotellen i Beirut

Hitta hotell i Beirut