Menu

Teheran - Billiga flyg till Teheran

Visa filter

Teheran

Teheran – Persiens pärla

Hur känns det att resa till den största staden i Mellanöstern? Blir man överväldigad eller hänförd av alla spännande möjligheter? Teheran är Irans huvudstad. Det är också landets största stad med cirka 12,2 miljoner invånare. Det är en riktig mångkulturell stad med många minoritetsgrupper och folk från Asien och från hela världen. Vad gör att så många turister bokar billiga flyg till Teheran? Vem kan trivas under semester i Teheran? Hur kan man förbereda sig inför resan till Mellanöstern?

Använd sökmotorn för att hitta billiga flyg till Teheran

Teheran är en stad som å ena sidan överväldigar turisterna och å andra hänför dem. Det finns inte så många städer som väcker lika heta känslor. Teheran är en mäktig stad. Om du vill boka billiga flyg till Teheran, ta minst två veckors ledighet. Många anser att det inte är ett bra resmål för de som reser med barn. Föräldrar tycker ofta att det finns andra destinationer som är bättre för familjesemester. Men hur Iran uppfattas kan förstås skilja sig från familj till familj. Ingen annan vet bättre än du vilka behov du och din familj har, så läs vår guide och bestäm själv om din familj kommer att trivas i Teheran. Innan du bokar flygbiljetter till Teheran, jämför alla tillgängliga flygerbjudanden för att hitta det bästa priset. Om du vill vara säker på att du inte överbetalar för din biljett är det bra att använda resesökmotorer, till exempel eSky. Besök vår hemsida, välj när du vill flyga till Teheran och låt sökmotorn göra resten. Snart kommer du att se sökresultat som matchar dina kriterier. Med eSky kan du också boka hotell och hyrbil i Iran. De som aldrig har rest utanför Europa kan vara rädda för att söka och boka hotell på egen hand. Det är därför bra att använda vår sökmotor, som är ett enkelt och mycket praktiskt verktyg för att hitta bästa hotell till förmånligt pris. Vi på eSky gör allt vi kan för att minska din stress inför flygresan till Teheran.

Hur lång tid tar en flygresa till Teheran?

Om du flyger till Teheran från Europa, förvänta dig en lång flygresa med åtminstone en mellanlandning. Det finns inte många länder i Europa som erbjuder direktflyg till Teheran. De som reser från Sverige till Teheran mellanlandar oftast i Istanbul. Flygresan till Teheran från Stockholm tar cirka 12–14 timmar. Det som tar mest tid är väntetiden på flygplatsen. Fördelen med mellanlandning är att du kan shoppa i skattefria butiker med souvenirer, kläder och smycken. De flesta flygplaster erbjuder också restauranger och caféer där man kan stärka sig med en kopp kaffe eller äta lunch. Ät middag på flygplatsen om du inte har bokat biljetter i businessklass och inte vill överbetala för snacks ombord. Tilltugg finns att köpa i butiker på flygplatsen.

Flygplatser i Teheran

Teheran, som är en väldigt stor stad, har två flygplatser. Huvudflygplatsen som idag tar emot fler passagerare heter Teheran-Imam Khomeinis internationella flygplats. De flesta som reser från Europa slutar sin resa just på Imam Khomeinis flygplats. Flygplatsen ligger nära staden, 30 km från centret. Den är uppkallad efter Ayatollah Khomeini, som var Irans högste politiske ledare från den islamiska revolutionen. Den andra flygplatsen i Teheran heter Mehrabads internationella flygplats och är belägen 5 km från stadens centrum. Den används numera för inrikestrafik. Härifrån flyger också de som vill resa till Mecka. Båda flygplatserna har goda förbindelser med stadens centrum (kollektivtrafik och taxi). Många som köper billiga flygbiljetter till Teheran väljer dock att boka hyrbil, eftersom det är det enklaste sättet att ta sig runt i Teheran.

Finns det billiga flyg till Teheran?

Priset på flygbiljett till Teheran beror framförallt på när du bokar. Om du bokar långt i förväg, till exempel ett halvt år innan planerad avresa, kan du hitta flyg från Stockholm till Teheran till överraskande låga priser. Använd vår sökmotor eSky och kolla våra restips under fliken Erbjudanden där vi samlar de bästa flygerbjudandena. Här får du information om aktuella kampanjer på billiga flyg till Teheran. Med oss kommer du aldrig mer att missa någon rabatt eller kampanj! Priset på din flygbiljett kan också påverkas av antalet medresenärer och resans längd. Det bästa priset på din resa till Teheran får du om du bokar tur och retur.

Förbered dig väl inför resan till Teheran

Teheran är en vidsträckt mångmiljonstad som har inlandsklimat. I norr omges staden av berg och i söder av öken. Därför är det kyligare i stadens norra delar och varmare i södra. Sommaren i Teheran är torr och het. Temperaturen kan gå upp till 38 grader, därför är det särskilt viktigt att ta med luftiga kläder och huvudbonad för att skydda sig mot solen. Om du planerar att besöka södra Teheran är det bra att ta ett skydd mot damm och sand (till exempel en huvudduk). Vintern i Teheran är ganska mild. Temperaturen ligger då mellan 5 och 10 grader. Jämfört med Skandinavien är det mycket varmare i Teheran under vinterperioden. Ta hänsyn till Teherans väderförhållanden och klimat när du väljer avresedatum för ditt flyg till Teheran.

Vad kan man göra i Teheran?

Många undrar om Teheran är en bra semesterstad. Den är så stor att det är omöjligt att utforska stadens alla sevärdheter under bara en resa. Vilka är Teherans mest ikoniska platser? Det som kan vara överraskande för resenärer från Europa är att alla kvinnor i Teheran måste bära slöja (hijab). Det är en del av den muslimska kulturen. En av Teherans mest populära sevärdheter är Stora basaren. Den äldsta basaren i Irans huvudstad erbjuder stånd med allt möjligt, moskéer och även badhus. Många turister börjar sitt äventyr i Teheran med att besöka basaren och sedan beger de sig mot Golestanpalatset, som är före detta kungliga palatset. Det här palatset är ett måste om du har bokat flyg till Teheran. Palatset består av 17 stora byggnader och har förklarats världsarv av Unesco. Idag används Golestan som museum. Besök palatset för att beundra persiska konsten. Vi rekommenderar också att besöka Azaditornet, som är ett torn i distriktet Tarascht. Njut av panoramautsikten över staden och besök ett museum under tornet. Naturen i Teheran är häpnadsväckande och därför är det en bra idé att uppleva staden under en vandring bland stadens parker.

Billiga flyg till Teheran börjar bli väldigt populära. Teheran är en stad som du antingen kommer att hata eller älska. Besök Teheran för att se vilka känslor den staden väcker i dig. Teheran erbjuder inte bara intressanta byggnader och sevärdheter, utan också härlig mat och spännande atmosfär. Använd vår sökmotor för att hitta billiga flyg Teheran och för att ta del av exklusiva rabatter och erbjudanden. Två väckors ledighet borde räcka för dig som vill lära känna staden på djupet.

✔️ Erbjuder eSky.se kampanjpriser på flyg till Teheran?

Kampanjerbjudanden och flygbiljetter till låga priser dyker upp regelbundet på eSky.se. Följ oss och låt oss inspirera dig!

✔️ Är det möjligt att skaffa reseförsäkring när jag bokar flyg till Teheran?

Om du bokar flyg på eSky.se kan du också skaffa reseavbeställningsskydd. Med denna försäkring kommer du att känna dig säker och lugn under din resa.

✔️ Är det möjligt att boka boende samtidigt när jag bokar flyg till Teheran?

På eSky.se kan du också söka boende. Tack vare det kan du boka ett bra hotell i god tid innan resan. Du kan boka boende oavsett vilken typ av biljett du har eller genom att boka paket med Flyg+Hotell.

✔️ Vilka flygbolag erbjuder flyg till Teheran?

eSky.se ser till att erbjuda flyg till Teheran både med lågprisflygbolag och med flygbolag som är kända för sin högre standard.

Användbar information om flygplatser i Teheran

Letar du efter hotell? Kolla de bästa hotellen i Teheran

Hitta hotell i Teheran