Menu

Lågpris- och traditionella flygbolag

 • Över 950 flygbolag
 • SAS, Norwegian, Lufthansa
 • Wizz Air, Norwegian, Ryanair
 • De billigaste flygen

Vilka destinationer erbjuder lågprisflygbolag?

Lågprisflygbolagen riktar sitt erbjudande till personer som inte kan eller inte vill spendera så mycket på flygresor och som vill spara till andra ändamål.

 • Lågprisflygbolagen har ganska många destinationer. Många flygbolag samarbetar och tillsammans kan de erbjuda billiga flygresor till världens mest avlägsna platser. Flygplatserna i Sverige trafikeras huvudsakligen av de flygbolag som flyger till platser i Europa.

 • Lågprisflygbolagen erbjuder flygförbindelser med de mest populära europeiska städerna. Observera dock att lönsamhet är mycket viktigt för lågprisflygbolagen och därför trafikeras vissa förbindelser endast på sommaren, när det är nästan säkert, att bolag som erbjuder billiga flygresor ska ha flygplanen välfyllda.

 • Om en stad har några flygplatser är det nästan säkert att lågprisflygbolagen trafikerar den mest avlägsna från stadscentrum. Detta påverkas förstås av kostnader: ju närmare stadscentrum flygplatsen är, desto högre flygplatsavgifterna och kostnader.

Flygbolag omdömen

  Flygbolag Biljettpriser Komfort Noggrannhet Personal Allmänt betyg Antal recensioner
1. SAS SAS (SK) 3.5 4 4.1 4.5 4 380
2. Braathens Regional Aviation Braathens Regional Aviation (TF) 3 3 4 4 3.6 1
3. Norwegian Air Shuttle Norwegian Air Shuttle (DY) 3.9 4 4.2 4.4 4.1 432
4. Lufthansa Lufthansa (LH) 3.6 4.1 4.1 4.5 4.1 1938
5. Finnair Finnair (AY) 3.7 4.1 4.5 4.6 4.2 156
6. Air China Air China (CA) 4 3.5 4.1 4.2 3.9 82
7. Turkish Airlines Turkish Airlines (TK) 3.9 4.3 4.2 4.6 4.3 544
8. KLM KLM (KL) 3.6 4.1 4.1 4.5 4.1 577
9. United Airlines United Airlines (UA) 3.7 3.7 3.9 4.2 3.8 524
10. Air Canada Air Canada (AC) 3.7 3.8 3.9 4.1 3.9 245

Vilka flygbolag erbjuder billigaste flygresorna?

När du jämför pris hos olika flygbolag lägg märke till andra avgifter som oftast tillkommer.

 • Om du bokar flyg med lågprisflygbolagen, ingår inga incheckade väskor eller ytterligare tjänster ombord eller före ombordstigning. Flygplatserna som trafikeras av lågprisflygbolagen ligger oftast i utkanten eller tiotals kilometer från staden.

 • Det är bra att kolla i förväg hur mycket det kostar att ta sig från flygplatsen till hotellet. I vissa fall kan transporten vara dyrare än flygresa till en annan flygplats. Kolla därför alltid en gång till innan du bokar vilken förbindelse som är bäst.

 • Du kan förstås boka billiga flyg med lågprisflygbolagen och spendera väldigt lite pengar. Grundregeln är: ta inte med incheckade väskor om du inte behöver dem och slipp onödiga avgifter. De flesta kosmetika kan du köpa på plats.

Rabatter och kampanjer

Priserna på flygresor ändras ganska snabbt och ganska ofta. Detta ger dig chansen att hitta de billigaste flygbiljetterna.

 • Flygpriserna påverkas av olika faktorer - hög och låg säsong, flygplatsavgifter samt om det finns många andra som visar intresse för just denna flygning. Vissa resenärer är så tålmodiga att de hittar flygbiljetter som bara kostar 10% av det ursprungliga priset.

 • Det finns också en annan orsak som leder till flygprisförändringen och som alla resenärer väntar på. Det är nämligen kampanjer – både regelbundna reor (i samband med viktiga händelser) och reor som är helt oväntade och som inte framgår av något särskilt tillfälle. SAS har till exempel en kampanj som heter ”Now-or-Never”. Den gäller varje torsdag från 18:00 till 24:00. Då kan du spara stora pengar på dina flygresor.

 • Lågprisflygbolagen brukar också locka passagerare med sina egna kampanjer, då det är möjligt att köpa flygbiljetter för bara några kronor. Ha koll på nya destinationer - flygbolagen säljer oftast de första flygbiljetterna till väldigt låga priser. Det är bra att följa flygbolagen på nätet för att inte missa de bästa kampanjerna.

Lågprisflygbolag i Sverige

 • Flygresor har blivit mycket populära under de senaste åren. Lågprisflygbolagen med sina billiga flyg till nästan alla platser runt om i världen har bidragit till detta. Var och en flygplats i Sverige trafikeras av minst ett lågprisflygbolag.

 • De mest populära lågprisflygbolagen i Sverige är bland annat Wizz Air, Ryanair, easyJet och Norwegian. Wizz Air är ett ungerskt flygbolag, Ryanair irländskt, easJet brittiskt och Norwegian norskt. Det spelar dock ingen roll, eftersom de trafikerar både nationella och internationella rutter.

 • Från Sverige kan du också flyga med andra lågprisflygbolag, till exempel med ett finskt bolag Finnair eller lättländskt Air Baltic. Dessa flygbolag kan också dyka upp i vår sökmotor.

 • Vilka flygbolag är säkraste?

  Flygplanen kan se olika ut. Hur bekväm din resa är beror på vilken flygbolag som du väljer samt din reseklass. Vissa flygplan har bredare sittplatser eller extra benutrymme. Det har dock inget att göra med säkerheten ombord. Samtliga flygplan måste uppfylla samma krav för att bli godkända för flygning. Det gäller förstås också lågprisflygbolagens flotta. Samma parametrar undersöks före varje flygning och flygplanen måste undergå samma regelbundna kontroller. Föreningar och företag publicerar rankingar av de säkraste flygbolagen. Rankingarna kan se olika ut eftersom olika parameter kan vara avgörande. Dock är det nästan alltid samma flygbolag som är högst rankade. Till de säkraste flygbolagen räknas också några av lågprisflygbolagen.

 • Vad gör man för att hitta lågprisflygbolag?

  Alla vill resa billigt, snabbt och bekvämt. Vanligtvis är det möjligt att tillfredsställa bara två av dessa krav. Men om din resa inte kommer att ta längre än flera timmar, rekommenderar vi att avstå från bekvämligheter och boka flyg med lågprisflygbolagen. Och var kan man hitta dem? Kolla där de erfarna resenärerna letar efter, alltså på söksajter. Sökmotorerna ger dig möjlighet att se alla erbjudanden på ett ställe och jämföra flygpriserna. Det som du behöver göra är att välja avrese- och ankomstort och bestämma när du vill börja och sluta din resa. Sökmotorn skannar erbjudanden från flera hundra flygbolag, inklusive lågprisflygbolag, och visar de billigaste förbindelserna. Det är mycket bekvämt – du kan på en gång kolla priserna som gäller på ditt utvalda datum och se hur mycket det skulle kosta om du reste några dagar före eller efter ditt planerade avresedatum. Sökmotorn hjälper dig att hitta den billigaste och mest bekväma rutten på ett snabbt och enkelt sätt.