Menu

Amsterdam - Billiga flyg till Amsterdam

Visa filter

Amsterdam

Varför är det värt att boka flyg till Amsterdam?

Amsterdam är en perfekt stad för ett city-break. Det som lockar turister till staden är bland annat avslappnad och vänlig atmosfär, kulturell mångfald, många fina cykelbanor och vackra kanaler som gör att staden kallas ofta för ”Norra Venedig”. Billiga flyg till Amsterdam ger dig också ett utmärkt tillfälle att smaka på typiska produkter från Nederländerna, till exempel den äkta goudaosten. Coffeeshops och området De Wallen med de berömda röda lampor som lyser upp nätterna i Amsterdam är något för dem som är sugna på nya äventyr.

Turister som bokar billiga flyg från Sverige till Amsterdam väljer oftast att flyga på våren eller sommaren, som är de varmaste perioderna i Nederländerna. Men landets huvudstad har mycket att erbjuda även under andra årstider! Även om det tycks vara roligare att besöka Nederländerna när ett fint sommarväder börjar, kan det vara väldigt skönt att åka till Amsterdam när det är kallt ute. Det finns många mysiga ställen där man kan fika eller äta väldigt god mat och samtidigt sitta och tjuvtitta på förbipasserande och gäster.

Vilka svenska städer erbjuder billiga flyg till Amsterdam?

Idag finns det fyra flygplatser i Sverige som erbjuder direktflyg till Amsterdam. De snabbaste flygrutterna mellan Sverige och Amsterdam erbjuds från: Göteborg-Landvetter flygplats (GOT), Stockholm Arlanda flygplats (ARN), Linköping City Airport (LPI) och Växjö-Kronoberg flygplats (VXO).

De som vill resa från andra svenska städer kan boka flyg med mellanlandning till Amsterdam från till exempel: Stockholm-Bromma flygplats (BMA), Malmö Airport (MMX), Luleå-Kallax flygplats (LLA), Umeå Airport (UME), Kiruna flygplats (KRN), Åre Östersund flygplats (OSD), Visby flygplats (VBY), Sundsvall-Timrå flygplats (SDL). De som bokar anslutningsflyg från Sverige till Amsterdam mellanlandar oftast på Stockholm-Arlanda flygplats. Ibland kan du även mellanlanda på Oslo flygplats (OSL) eller på Köpenhamns flygplats (CPH).

Viktig information om flygplatser i Amsterdam

Det finns just nu endast en flygplats i Amsterdams närområde: Amsterdam-Schiphols flygplats (AMS). Schiphol är Europas tredje största flygplats räknat efter antalet passagerare. Flygplatsen i Amsterdam trafikeras av 90 olika flygbolag. Schiphol tar emot nästan 70 miljoner passagerare per år. Flygplatsen har endast en, men mycket stor terminal med tre avgångshallar.

Amsterdam-Schiphols flygplats ligger cirka 16 km från Nederländernas huvudstad. Under terminalen ligger en järnvägsstation. Från hållplatsen utanför Schiphol Plaza kan man ta buss till stadens centrum (det finns både stadsbussar och shuttlebussar). Andra sätt att ta sig från flygplatsen till Amsterdams centrum är taxi, hyrbil eller cykel, då cykelvägnätet har tydlig skyltning.

Vilka flygbolag trafikerar rutter Sverige-Amsterdam?

Direktflyg från Sverige till Amsterdam kan man boka med bland annat KLM, SAS, Norwegian. Det nederländska flygbolaget KLM erbjuder direktflyg från fyra svenska flygplatser: Göteborg-Landvetter flygplats, Stockholm-Arlanda flygplats, Linköping City Airport och Växjö-Kronoberg flygplats. Direktflyg med SAS går att bokas från Stockholm-Arlanda flygplats. Om du vill boka direktflyg från Sverige till Amsterdam med Norwegian måste din resa börja på Stockholm-Arlanda flygplats.

Flyg med mellanlandning kan bokas med bland annat Finnair, Air France, British Airways och airBaltic. Passagerare som väljer indirekta flyg mellanlandar oftast någonstans i Skandinavien eller i ett annat land i norra Europa, beroende på vilket flygbolag de väljer. Anslutningsflyg till Amsterdam är dyrare och tar längre tid än direktflyg till Nederländernas nöjesstad.

Hur mycket kostar en flygbiljett till Amsterdam?

Direktflyg från Sverige till Amsterdam kostar mellan 400 och 700 SEK (enkelresa) om du reser på hösten och vintern, dvs. under de billigaste månaderna. Om du vill resa till Amsterdam på sommaren, ska du räkna med lite dyrare biljetter som vanligtvis kostar mellan 500 och 1000 SEK (enkelresa). De billigaste biljetterna bokar du med Norwegian, men kom ihåg att det norska flygbolaget trafikerar endast en rutt mellan Sverige och Nederländerna: Amsterdam-Stockholm. Om du väljer att flyga med KLM eller SAS behöver du oftast betala för din resa till Nederländerna dubbelt så mycket.

Anslutningsflyg är också ett dyrt alternativ som kostar mellan 500 och även 2000 SEK (per person, enkel resa). De traditionella flygbolagen (SAS, KLM) erbjuder betydligt dyrare flyg med mellanlandning än lågprisflygbolag (Norwegian, WizzAir, Ryanair).

Oavsett om du flyger från Sverige till Amsterdam direkt eller med mellanlandning, är priset på flygbiljetten alltid högre om du bokar en resa med extra tjänster som till exempel incheckat bagage, reseförsäkring, prioriterad ombordstigning eller om du vill själv välja din sittplats.

När är det billigast att flyga till Amsterdam?

Flygbiljetterna till Amsterdam har ungefär samma pris året om. Flygbolagen brukar dock sänka priserna med några procent på hösten och i januari. Det kalla halvåret är därför en bra tid att planera ett besök i Nederländerna, men billiga flyg till Amsterdam kan hittas även om man vill resa på våren och sommaren, dvs. mitt i turistsäsongen. Vill du inte missa de bästa erbjudandena är det viktigt att hålla koll på aktuella kampanjer och jämföra flygbiljetters pris före bokning.

Kom ihåg att det slutliga priset påverkas inte bara av när du vill resa, utan också av när du bokar. Flyg till Amsterdam är dyraste sent på kvällarna, dvs. mellan klockan 8 och 12. Just då finns det många som sitter och planerar sina resor och det gör att priserna stiger. De billigaste flygbiljetterna säljs mitt på dagen, då de flesta jobbar och fokuserar på arbetsuppgifter. Glöm inte att priserna på flygresan till Amsterdam brukar vara lite högre om man bokar på helgen, dvs. mellan fredag och måndag.

Vad kan jag göra för att spara på min flygbiljett till Amsterdam?

Bästa tiden att boka en billig flygresa till Amsterdam är två eller tre månader i förväg. De flesta flygbolag erbjuder då lägsta priser på flyg till Nederländerna. Det är ganska riskabelt att vänta på sista minuten erbjudanden på flyg till Amsterdam. Flygbolagen erbjuder ibland väldigt billiga flygbiljetter några dagar före avgång för att fylla planet, men faktum är att det inte går att förutsäga om priserna höjs eller sänks strax före avresedatumet.

För att spara tid och pengar är det värt att använda sökmotorer. Jämförsajter som till exempel eSky hjälper dig att hitta de billigaste flygbiljetterna på bara några sekunder. Webbsidan ger dig tillgång till information om alla aktuella erbjudanden på den valda rutten, till exempel från Sverige till Amsterdam. Det enda du behöver göra är att fylla i uppgifter som din avrese- och ankomstflygplats, ditt resedatum samt antal passagerare och din reseklass. Resultaten sorteras efter pris, men du kan ändra filter och tillåta sortering efter antal byten eller ankomstflygplats.

Ett annat sätt att hitta billiga flyg till Amsterdam är att gå med i Facebookgrupper för resenärer eller att läsa inlägg på internetforum. En annan bra idé är att ladda ner mobil reseappar som till exempel eSky-appen. Denna app ger dig möjlighet att hitta de bästa erbjudandena på billiga flyg Amsterdam och till andra platser eller ta reda på aktuella kampanjer på flygresor till olika delar av världen.

 

✔️ Erbjuder eSky.se kampanjpriser på flyg till Amsterdam?

Kampanjerbjudanden och flygbiljetter till låga priser dyker upp regelbundet på eSky.se. Följ oss och låt oss inspirera dig!

✔️ Är det möjligt att skaffa reseförsäkring när jag bokar flyg till Amsterdam?

Om du bokar flyg på eSky.se kan du också skaffa reseavbeställningsskydd. Med denna försäkring kommer du att känna dig säker och lugn under din resa.

✔️ Är det möjligt att boka boende samtidigt när jag bokar flyg till Amsterdam?

På eSky.se kan du också söka boende. Tack vare det kan du boka ett bra hotell i god tid innan resan. Du kan boka boende oavsett vilken typ av biljett du har eller genom att boka paket med Flyg+Hotell.

✔️ Vilka flygbolag erbjuder flyg till Amsterdam?

eSky.se ser till att erbjuda flyg till Amsterdam både med lågprisflygbolag och med flygbolag som är kända för sin högre standard.

Användbar information om flygplatser i Amsterdam

Letar du efter hotell? Kolla de bästa hotellen i Amsterdam

Hitta hotell i Amsterdam