Hitta billiga boenden - många erbjudanden att välja från!

  • Över 1,3 miljoner objekt
  • Hotell
  • Lägenheter
  • Rabatter
2 1
BOENDEN TILL EXTRAPRISER Tillgången till över 1,3 miljoner hotell hjälper dig att hitta boende till ett attraktivt pris
Inga dolda avgifter Våra bokningsregler är transparenta. Du vet från början hur mycket du kommer att betala

Har du frågor om hotellet eller om din bokning?

Du hittar svaren i vår Reseguide

Hotellrum: klassificering och bekvämligheter
Hotellrum: klassificering och bekvämligheter

Vad ingår i rummets faciliteter beror på hotellets standard och antal stjärnor. Nedan har vi listat och beskrivit de vanligaste rumstyperna. Observera dock att beskrivningarna inte alltid behöver stämma överens med verkligheten. Hotellets faciliteter kan variera beroende på land, region och förstås själva hotellet och skilja sig en aning från våra beskrivningar. Standardrum Standardrum är möblerade med en säng, ett nattduksbord eller en hylla bredvid varje säng, en garderob eller en walk-in-closet, ett skrivbord eller ett bord, en spegel, en klädkrok och en sänglampa. Dessutom kan det även finnas en tv, en telefon eller en radio i standardrummet. Standardrum har också ett badrum, men dess utrustning kan variera beroende på hotellets standard. Handdukar och små hotelltvålar kan du förvänta dig på de flesta hotell medan en hårtork och en våg finns vanligtvis på hotell av högre standard. Familjerum Familjerum (ofta förkortat FAM) är en utökad version av ett standardrum. Dessa rum är större än standardrum, men inredning och utrustning skiljer sig inte så mycket från standardrummets faciliteter. Familjerum är anpassade för flera gäster och har oftast en större garderob, flera stolar och ett större badrum. Lägenheter Lägenheter (ofta förkortat APT från engelskans apartment) har vanliga bekvämligheter och dessutom en kokvrå med köksartiklar som till exempel tallrikar och bestick. Med en sådan inredning kan du laga mat själv. Ibland kan en lägenhet bestå av två separata rum (till exempel för barn).  

Olika rumstyper
Olika rumstyper

Hotellrum finns i olika kategorier beroende på antalet sängar och deras typ. Enkelrum (single room, förkortning: SGL) – ett rum för en person, med en enkelsäng. Beroende på hotellklass kan enkelrum ha en boyta på 8 upp till 14 kvm. Dubbelrum för en person(twin for sole use) – ett rum med två sängar, avsett för en person. Dubbelrum - Twin(twin room) – ett rum för två personer. Karakteristiskt för den här rumstypen är två separata sängar. ”Twin” kan också användas som benämning på flerbäddsrum med jämnt antal enkelsängar. Dubbelrum - Double(double room, förkortning: DBL) – ett dubbelrum med en dubbelsäng, så kallad king size bed. Sådana rum i USA är ofta utrustade med två stora dubbelsängar. Trebäddsrum (triple) – ett rum för tre personer, oftast med tre enkelsängar. Fyrbäddsrum (quad) – ett rum för fyra personer. Sovsal – ett slags rum där det finns flera sängar, ofta våningssängar, som hyrs ut för olika gäster. Vandrarhem erbjuder ofta sovsalar som billigare alternativ till traditionella hotellrum.  

Frukostbuffé på hotell
Frukostbuffé på hotell

Hotell runt om i världen erbjuder olika typer av frukostbufféer. Det är därför bra att redan vid bokning kontrollera vilken mat som serveras till frukost på ditt hotell. Nedan presenterar vi de vanligaste frukostbufféerna. Engelsk / brittisk frukost (English breakfast) Engelsk frukost består av äggröra/stekt ägg, bönor, champinjoner, korv och stekta tomater. Till frukost serveras också rostat bröd, kaffe, te och juice. Amerikansk frukost (American breakfast) I amerikansk frukostbuffé ingår vanligtvis två ägg, bacon, korv och amerikanska pannkakor med lönnsirap. Till frukost serveras också rostat bröd, kaffe, te och juice. Flingor med mjölk kan serveras om så önskas. Kontinental frukost (Continental breakfast) Kontinental frukost innebär oftast toasts, marmelad, kaffe, te och juice. I en rikligare version ingår även varma rätter så som äggröra, varma korvar, mjölksoppa. Wiensk frukost (Viennese breakfast) Frukost med löskokta ägg, frallor, skinka, marmelad eller honung och te, juice, vatten eller kaffe med grädde. Skandinavisk frukost (Scandinavian breakfast) En typisk skandinavisk frukostbuffé består av nybakat bröd och färska pålägg, ägg, lax och strömming, ekologiska grönsaker och frukter, yoghurt och sylt. Laktosfria och glutenfria alternativ ingår oftast.   Vissa hotell brukar också erbjuda generösa och varierade frukostbufféer med till exempel varma rätter och frukter. Då kan du själv komponera din frukost.  

Utcheckning

Du måste alltid checka ut före den utcheckningstid som gäller på ditt hotell.   Observera! Vanligtvis ska du checka ut senast kl. 12:00 och fram till dess lämna rummet. Utcheckningstider kan dock variera från hotell till hotell – personalen på hotellet ska meddela dig om gällande utcheckningstider när du checkar in. Kom ihåg! Checkar du ut senare än gällande utcheckningstider kan hotellet ta betalt för ett extra dygn. Vissa hotell tillåter sina gäster att checka ut lite senare, men man ska i förväg avtala detta med personalen. Kolla alltid särskilt noggrant om du har tagit med dig alla dina saker innan du lämnar rummet. Sedan kan du gå direkt till receptionen där du lämnar rumsnyckeln och betalar din vistelse. På vissa hotell, efter utcheckningen, får du möjlighet att förvara ditt bagage i hotellets bagagerum medan du väntar på din transport. Bokningssystemet på eSky debiterar dig för din vistelse innan du ankommer till hotellet. Du betalar dock endast för tjänster som ingår i din bokning. Alla extra avgifter måste du erlägga innan du lämnar hotellet. Det är till exempel avgifter för minibar eller telefon och restaurangnotor. Hotellet kan också utfärda en faktura för din vistelse, och personalen kan boka en taxi åt dig om du önskar det.  

Olika typer av hotellsängar

Till de vanligaste hotellsängarna hör: enkelsäng, dubbelsäng, queen size bed (stor dubbelsäng med en madrass som är 153-160 cm bred och 203 cm lång), king size bed (stor dubbelsäng, större än queen size bed, med en madrass som är 200-203 cm bred och 210 cm lång). Fotolia_68906562_Subscription_Monthly_M.jpg

Tilläggstjänster på hotell

Många hotell erbjuder tilläggstjänster som till exempel väckning, tvättservice, rumsservice, taxibokning, evenemangsbiljetter, information till turister och kassaskåp där man kan låsa in sina värdesaker. Vissa tjänster kan vara avgiftsbelagda. Minibar Minibar är oftast en tilläggstjänst som är avgiftsbelagd. Du betalar för alla uppätna och uppdruckna produkter när du checkar ut. En lista över alla produkter i minibaren (inklusive priser) bör finnas i varje rum. Kaffe och te Många hotell erbjuder gratis kaffe och te i rummet. Hotell som har denna bekvämlighet utrustar rum med en kaffebryggare eller en vattenkokare och ett paket med te, kaffe, socker och grädde samt engångsglas eller koppar. Tjänster utanför rummet Faciliteter som finns på hotellet framgår av hotellets klassificering. Hotell kan erbjuda: pool, bastu, gym och träning, spabehandlingar, smyckes- och souvenirbutiker, frisersalonger, bagageförvaring, rum där du kan förvara din fritidsutrustning, konferensrum, guidade turer, gratis parkering och strykning. Internet På de flesta hotell kan du använda internet helt gratis. Lite lyxigare hotell erbjuder ofta högpresterande bredbandsinfrastruktur i rummen. Denna tjänst är vanligtvis gratis. Vissa hotell kan erbjuda internet på internetkaféer (avgifter fastställs av hotellet). Många hotell har trådlöst nätverk (Wi-Fi). Ibland behöver du få ett lösenord för att ansluta till hotellets wifi och ibland är tjänsten avgiftsbelagd. I så fall fråga personalen hur du ska betala för Wi-Fi.

Välj ett ämne som intresserar dig

Genom att använda sidan godkänner du vår cookiepolicy. Läs mer här. Godkänn