Menu

Berlin - Billiga flyg till Berlin

Visa filter

Berlin

Berlin

Flyg till Berlin – priser och övrig information

Oavsett om du letar efter billiga flyg till eller från Berlin är det alltid bra att jämföra alla tillgängliga erbjudanden och kontrollera om det inte finns några fördelaktiga kampanjer. Hur gör man det? Genom att använda flygsökmotorer som till exempel eSky.

Hur mycket kostar en flygbiljett till Berlin? Du kan boka billiga flyg till Berlin för endast 235 SEK! Resan tar ca en och en halv timme. Ibland kan en resa med mellanlandning vara billigare och även om den tar längre tid, kan du spendera betydligt mindre pengar. Ett annat tips för dig som vill resa till Berlin med liten budget är att söka efter sista minuten-flyg och alltid välja tur och retur biljetter, för då betalar du oftast mindre än för enkelresa.

Flygplatser i Berlin

Tysklands huvudstad har för närvarande två stora, internationella flygplatser. Schönefelds flygplats ligger cirka 18 km söder om centrala Berlin medan den andra flygplatsen, Tegel, är belägen cirka 8 km nordväst om stadens centrum. Fram till 2008 hade Berlin en tredje storflygplats, Berlin-Tempelhofs flygplats. Den lades ner i samband med utbyggnaden av Schönefeld.

Om du använder flygsökmotorer (eSky) kan du välja att söka efter erbjudanden på flygresor till alla berlinska flygplatser. På det viset får du tillgång till fler erbjudanden och kampanjer.

Vill du spara ännu mer på resan till Berlin, rekommenderar vi att kolla flyg till mindre flygplaster utanför Berlin. De trafikeras oftast av lågprisflygbolag. Då måste du förstås inkludera resan från flygplatsen till stadens centrum i dina reseutgifter, men det kan fortfarande vara ett billigare alternativ än flyg till en av Berlins storflygplatser.

Hur hittar jag billiga flyg till Berlin?

Hur ska man söka efter billiga flygbiljetter till Berlin? Här kommer några enkla tips som hjälper dig att boka flygbiljett till Berlin till ett mycket förmånligt pris.

I de flesta fall sparar du mest om du bokar flygbiljett flera månader i förväg. När det gäller årets mest intensiva reseperioder (som till exempel Jul, Nyårsafton, Påsk) rekommenderar vi att boka flygbiljetter minst ett halvt år i förväg. I övriga fall räcker det att boka 2–3 månader innan, då de flesta flygbolag har kampanjer. Information om aktuella flygkampanjer hittar du med hjälp av sökmotorer.

Generellt är det svårare att hitta billiga sista minuten-flyg till och från Berlin, eftersom både reguljära och lågprisflygbolag vet att kunder som inte har något annat val ska boka flygbiljett oavsett dess pris. Det betyder dock inte att det inte finns några sista minuten-flyg till Berlin, utan att de inte dyker upp i sökresultat så ofta. Därför rekommenderar vi att börja söka några månader i förväg.

När du söker efter billiga flygbiljetter lägg märke till extra kostnader och straffavgifter. Ett till synes billig biljett kan bli mycket dyrare än vad du tänker. Därför är det mycket viktigt att använda sökmotorer som alltid presenterar alla bokningsvillkor.

Finns det några utförsäljningar på flyg till Berlin? Flygbolag brukar organisera olika reor, men antalet billigaste biljetter är begränsat. För att hitta de bästa erbjudandena är det bra att bevaka priser på första minuten-resor till Berlin. Ladda ned eSky-appen till din surfplatta eller mobil för att när som helst söka efter billiga flyg.

När är bästa tiden att boka billiga flygbiljetter?

Hur bokar jag billiga flyg? Det är viktigt att veta när det är billigast att boka flygbiljetter, eftersom priserna ändras även flera gånger per dag. Vad beror det på? De viktigaste faktorerna som påverkar priset är veckodag och årstid.

Det är dyrast att boka biljetterna på helgerna då de flesta personer har tid att söka efter billiga flyg. Oavsett om du bokar mitt i veckan eller på helgen är det bra att göra det tidigt på morgonen eller på eftermiddagen. På kvällarna stiger priserna igen.

Årstiden spelar också stor roll - priserna är högre under högtider, långhelger och sommar- eller vinterlov. Flygbolag har oftast olika priströsklar. Vad betyder det? Att flygbolag erbjuder biljett till olika priser och att de första, billigaste flygbiljetterna kan bokas flera månader i förväg (därför är det viktigt att börja planera resan i god tid innan). Med varje tröskel ökar priserna.

Det är oftast dyrare om du gör en bokning åt flera personer – då stiger priset för enskilda biljetter. Men om du reser med dina vänner och bokar separata biljetter för var och en, finns det en risk att systemet tilldelar er stolar långt ifrån varandra.

Var kan man boka billiga flyg till Berlin?

Det finns tre metoder att söka billiga flygbiljetter från Stockholm till Berlin eller från Berlin till Stockholm. Den första handlar om att bevaka priserna hos utvalda flygbolag, prenumerera på nyhetsbrev och bli medlem i deras kundklubbar. Den metoden gör att du tar del av flygbolagets kampanjer så fort de börjar. Men det här sättet är effektivt endast när du alltid flyger med samma flygbolag.

Den andra metoden går ut på att gå med i en internetgrupp för resenärer, antigen på ett internetforum eller på Facebook. Gruppmedlemmar tipsar om intressanta erbjudanden och rabatter och hjälper varandra att hitta billiga flyg.

Den tredje metoden rör sig om att använda sökmotorer. Det är också det snabbaste och effektivaste sättet att söka billiga flyg. Hitta flygbiljetter från eller till Berlin med eSky - det är lätt som en plätt! Så, hur gör man? Välj först alla flygplatser i Berlin som din ankomstflygplats. Sedan välj din avgångsflygplats (Stockholm, Malmö, Göteborg, Umeå osv.), ditt avresedatum (vid enkelresa) och ankomstdatum (om du bokar tur och retur). Du kan också boka multi-stop flyg. Fyll i antalet passagerare och välj reseklass (du kan välja mellan ekonomi, ekonomi premium, business och första).

Tryck på förstoringsglasknappen. Systemet börjar söka efter billiga flyg till Berlin som matchar dina sökkriterier. Resultat är automatiskt sorterade efter pris. Information som visas på nästa sida är: flygtider hos det utvalda flygbolaget, resans längd och antalet eventuella mellanlandningar (då visas också detaljer gällande alla mellanlandningar). Du kan också kolla om snacks och dryck ingår i priset och hur mycket bagage du kan ta med. Vi visar även hur mycket biljetter som finns till det aktuella priset. När alla biljetter blir slutsålda tillägger flygbolaget nya, men till högre pris – vänta då inte för länge och boka direkt!

Om listan med sökresultat är för lång kan du välja att bara visa biljetter till bästa pris genom att klicka på respektive flik. Du kan också begränsa sökresultaten till utvalda flygbolag eller till den tid på dagen som passar dig bäst.

Med eSky kollar du även priser på flyg till eller från Berlin tre dagar innan eller efter det utvalda avgångsdatum. Det kan vara billigare att resa några dagar tidigare eller senare. Är du flexibel med flygdatum är det bara att passa på och boka biljett till lägre pris!

Hur mycket kostar billiga flyg från Stockholm till Berlin?

Om du bokar flyg Stockholm-Berlin några dagar i förväg kostar de vanligtvis ca 500–1000 SEK. Men om du bokar tre till fyra månader i förväg betalar du betydligt mindre – de billigaste flygbiljetterna kostar då endast 235 SEK. Du kan spara ännu mer på din resa om du bokar ett halvt år i förväg – då säljs biljetter till priset som oftast ligger på halva normalpriset.

Hur bokar jag flygbiljetter på eSky? Välj den flygresa som passar dig bäst, läs igenom bokningsvillkor, fyll i dina person- och kortuppgifter. När vi har tagit emot din betalning är det allt klart!

✔️ Erbjuder eSky.se kampanjpriser på flyg till Berlin ?

Kampanjerbjudanden och flygbiljetter till låga priser dyker upp regelbundet på eSky.se. Följ oss och låt oss inspirera dig!

✔️ Är det möjligt att skaffa reseförsäkring när jag bokar flyg till Berlin ?

Om du bokar flyg på eSky.se kan du också skaffa reseavbeställningsskydd. Med denna försäkring kommer du att känna dig säker och lugn under din resa.

✔️ Är det möjligt att boka boende samtidigt när jag bokar flyg till Berlin ?

På eSky.se kan du också söka boende. Tack vare det kan du boka ett bra hotell i god tid innan resan. Du kan boka boende oavsett vilken typ av biljett du har eller genom att boka paket med Flyg+Hotell.

✔️ Vilka flygbolag erbjuder flyg till Berlin ?

eSky.se ser till att erbjuda flyg till Berlin både med lågprisflygbolag och med flygbolag som är kända för sin högre standard.

Användbar information om flygplatser i Berlin

Gå till flygplats

Letar du efter hotell? Kolla de bästa hotellen i Berlin

Hitta hotell i Berlin