Menu

Köpenhamn - Billiga flyg till Köpenhamn

Visa filter

Köpenhamn

Anledningar till att boka flyg till Köpenhamn

Köpenhamn är Danmarks huvudstad och den största staden i landet. Staden besöks årligen av miljontals människor. Billiga flyg till Köpenhamn gör landet attraktivt för turister. Danmark är känt för vackra historiska byggnader, utmärkt modern design och innovativa miljövänliga lösningar. Köpenhamn, som ligger på två öarna Amager och Själland lockar turisterna från olika delar av världen med spännande museer och ett väldigt öppet samhälle. Det märks också att miljöfrågor är viktiga för danskarna, då Köpenhamn är en av de bästa städerna för cyklister. Staden anses vara Skandinaviens gastronomiska huvudstad. Här finns det världens bästa restaurang Noma och massor av mysiga caféer och restauranger.

Den bästa tiden på året att boka billiga flyg från Sverige till Danmark ur vädersynpunkt är sommaren och våren. Förutom dessa perioder är Köpenhamn en väldigt fin stad att besöka även på vintern, eftersom i slutet av november öppnas de berömda julmarknaderna. Danmarks huvudstad fylls då av julälskare från hela världen som åker dit för att njuta av julstämningen och beundra de vackra och färgglada bodarna. Du kan boka billiga flygbiljetter till Danmark för att fira jul på en av Köpenhamns bästa julmarknader som till exempel Tiovoli, Nyhavn, Kongens Nytorv, Højbro Plads eller Christiania Julemarked.

Vilka svenska flygplatser erbjuder billiga flyg till Köpenhamn?

Direktflyg till Köpenhamn kan idag bokas från 2 flygplatser i Sverige, Stockholm Arlanda flygplats (ARN) och Göteborg-Landvetter flygplats (GOT). På vardagarna erbjuder Stockholm-Arlanda flygplats omkring 15 flygningar till Köpenhamn om dagen, medan på helgerna finns det 6 direktflyg till Danmarks huvudstad.

Flyg med mellanlandning erbjuds från många andra svenska flygplatser, till exempel från Umeå Airport (UME), Växjö-Kronoberg flygplats (VXO), Stockholm-Skavsta flygplats (NYO), Kiruna flygplats (KRN). Det går också bra att flyga indirekt från Visby flygplats (VBY) och Stockholm-Västerås flygplats (VST). Kom dock ihåg att anslutningsflyg tar längre tid jämfört med direktflyg och du behöver byta flyg någonstans i Sverige (oftast på Stockholm-Arlanda) eller i Polen (oftast i Gdańsk).

Vilka flygbolag erbjuder billiga flyg till Köpenhamn?

Idag finns det endast två flygbolag som flyger direkt från Sverige till Köpenhamn: Scandinavian Airlines (SAS) och det norska lågprisflygbolaget Norwegian. SAS, som är Skandinaviens största flygbolag, erbjuder direktflyg till Köpenhamn både från Stockholm-Arlanda flygplats och från Göteborg-Landvetter flygplats. Du kan också boka direktflyg till Köpenhamn med Norwegian, men endast från Stockholm-Arlanda flygplats.

Anslutningsflyg från Sverige till Köpenhamn erbjuds idag av bland annat: Finnair, Ryanair, British Airways, LOT, KLM, Wizz Air, Lufthansa och Brussels Airlines. De flesta indirekta flygningar erbjuds av SAS, Norwegian och Finnair. Tack vare dessa flygbolag är det enkelt att hitta flyg med mellanlandning från städer i norra Sverige, som till exempel Kiruna eller Umeå. Utan problem kan du boka anslutningsflyg från Kiruna till Köpenhamn som endast tar 4 fyra timmar. Från Umeå till Köpenhamn är flygresan ännu kortare och tar bara 3 timmar.

Vilka flygplatser finns det i Köpenhamn?

Det finns två flygplatser i närheten av Köpenhamn: Köpenhamns flygplats (Kastrup) och Roskildes flygplats. Den första flygplatsen är Köpenhamns huvudflygplats med reguljärt inrikes- och utrikesflyg, medan den andra flygplatsen är avsedd för en del inrikesflyg och privatflyg.

Köpenhamns flygplats är den största internationella flygplatsen i Danmark och i hela Skandinavien. Det är också en viktig transfer-hub för SAS-passagerare. Flygplatsen används för både utrikes- och inrikesflyg och tar emot nästan 30 miljoner passagerare per år. Köpenhamns flygplats är uppdelad i tre terminaler. De trafikeras dagligen av sammanlagt 68 olika flygbolag från hela världen. Alla flygplan från Sverige till Köpenhamn landar just på den här flygplatsen.

Köpenhamns flygplats ligger i Kastrup, cirka åtta kilometer öster om stadens centrum. Du kan mycket smidigt ta dig från Kastrup till stadens centrum med taxi, hyrbil, tåg eller buss. Stadsbussen 5A går var 10:e minut och resan tar ungefär 30 minuter. Utanför Terminal 3 finns också en tunnelbanestation. Järnvägsstationen är belägen under Terminal 3. Tågen går ungefär var 10:e minut. Resan från flygplatsen till stadens centrum tar ca 15-30 minuter.

Vad kostar flygbiljetter till Köpenhamn?

Den billigaste perioden att boka direktflyg från Stockholm till Köpenhamn är hösten och vintern. Flygbiljetterna kostar då cirka 400-500 SEK per person, enkelresa. Flygresan under vår- och sommarmånaderna är lite dyrare, men skillnaden är inte så stor, då flygbiljetterna kostar oftast ca 500-600 SEK. Det är oftast dyrast att boka bara några dagar i förväg.

Flyg med mellanlandning är i allmänhet dyrare än direktflyg. Om du vill boka flyg med mellanlandning från Göteborg till Köpenhamn på hösten eller vintern ska du räkna med minst 700 SEK per person, enkelresa.

När är det billigast att flyga till Köpenhamn?

De billigaste flygbiljetterna hittar du om du vill resa till Danmark under det kalla halvåret. Du kan spara mest om du bokar din resa till Danmarks huvudstad i november eller februari. Under dessa månader är det kallt, blåsigt och regnigt i Köpenhamn. Det dåliga vädret uppmuntrar inte till besöket. Av denna anledning sänker flygbolagen priser, ibland med hela 25% jämfört med priserna under det varma halvåret.

På våren och sommaren är det dock fortfarande ganska billigt att boka flyg till Danmark. Varma månaderna i Köpenhamn betyder mycket sol och härlig vind, alltså perfekt väder för en promenad och picknick i parken. Det är upp till dig att bestämma om du vill boka lite billigare flyg och upptäcka den blåsiga, regniga och lite okända huvudstaden, eller om du kan betala lite mer och njuta av den soliga, pulserande och färgglada staden.

Hur kan jag spara på mina flygbiljetter till Köpenhamn?

I allmänhet är flyg till Köpenhamn billigare om man bokar i förväg. Den bästa tiden att boka flygbiljett till Danmark är 8 till 6 månader före planerad avresa. Då kan du spara även några hundra kronor.

Ett annat sätt att ta sig till Köpenhamn är att boka flyg till Malmö som ligger bara 40 km från Danmarks huvudstad. Malmö-Sturup flygplats trafikeras av många lågprisflygbolag. Härifrån kan du åka till Köpenhamns flygplats med Öresundståg. Resan tar endast 20 minuter.

För att hitta de bästa erbjudandena på flyg från Sverige till Köpenhamn besök gärna flygsöksajten eSky. Allt du behöver göra är att fylla i alla obligatoriska fält som avreseort, destination, flygdatum och information om passagerare (antal och ålder). Resultaten visas efter bara några sekunder och alla aktuella erbjudanden på billiga flyg till Köpenhamn sorteras efter pris, från det billigaste till dyraste alternativet. Med eSky kollar du även priser på flyg som avgår tre dagar innan eller efter det utvalda avgångsdatum.

En annan metod att hitta billiga flyg till Köpenhamn är att prenumerera på nyhetsbrev och aktivera aviseringar från flygbolag och flygsökmotorer. Ett bra sätt att hålla koll på aktuella kampanjer är att gå med i Facebookgrupper för resenärer och att installera eSky-appen som skickar dig aviseringar om rabatter.

 

✔️ Erbjuder eSky.se kampanjpriser på flyg till Köpenhamn?

Kampanjerbjudanden och flygbiljetter till låga priser dyker upp regelbundet på eSky.se. Följ oss och låt oss inspirera dig!

✔️ Är det möjligt att skaffa reseförsäkring när jag bokar flyg till Köpenhamn?

Om du bokar flyg på eSky.se kan du också skaffa reseavbeställningsskydd. Med denna försäkring kommer du att känna dig säker och lugn under din resa.

✔️ Är det möjligt att boka boende samtidigt när jag bokar flyg till Köpenhamn?

På eSky.se kan du också söka boende. Tack vare det kan du boka ett bra hotell i god tid innan resan. Du kan boka boende oavsett vilken typ av biljett du har eller genom att boka paket med Flyg+Hotell.

✔️ Vilka flygbolag erbjuder flyg till Köpenhamn?

eSky.se ser till att erbjuda flyg till Köpenhamn både med lågprisflygbolag och med flygbolag som är kända för sin högre standard.

Användbar information om flygplatser i Köpenhamn

Letar du efter hotell? Kolla de bästa hotellen i Köpenhamn

Hitta hotell i Köpenhamn