Menu

Helsingfors - Billiga flyg till Helsingfors

Visa filter

Helsingfors

Billiga flyg till Helsingfors. Att resa från Sverige till Finland

Finland har blivit ett hett resmål bland turister från Sverige och andra länder. Finland klassas som världens lyckligaste land. Intressant arkitektur, vacker natur, mat av hög kvalitet samt perfekta förutsättningar för vintersport gör Finland till en spännande destination. Hur kan man resa från Sverige till Finland? Det finns flera olika resealternativ. Från Sverige kan man boka färja till Finland som seglar året runt. Jämfört med flyg är det en betydligt dyrare resa. Flyg från Sverige till Finland är dessutom ett mycket bekvämare och kortare sätt att resa. Förutom billiga flyg och färja finns det även buss- och tågförbindelser mellan Sverige och Finland, men de är inte så billiga som flyg. Vilken är Finland populäraste stad? Finlands huvudstad och största stad, Helsingfors, är fortfarande en av de hetaste destinationerna i hela Norden.

Direktflyg till Helsingfors

Resenärer som vill besöka Finland väljer oftast direktflyg. Direktförbindelser till Helsingfors är bekväma och billiga. Priset på flygresan till Finland beror på flera faktorer som till exempel reseklass, flygdatum och antal bagage. Billiga direktflyg till Helsingfors erbjuds av bland annat Norwegian, SAS, airBaltic och BRA. Svenska städer som har direktförbindelse med Helsingfors är Göteborg, Stockholm, Umeå och Malmö. Dessa rutter mellan Sverige och Finland trafikeras året om.

Hur mycket kostar en flygbiljett till Helsingfors? Beroende på vald flygplats kan din flygresa till Finland kosta mellan 400 och 2000 SEK. Flygresan med Norwegian till Helsingfors från Stockholm tar 55 minuter. Resan med Finnair från Umeå till Helsingfors tar 1 timme och 20 minuter. Finnair trafikerar också rutten Malmö-Helsingfors och då tar resan nästan 2 timmar och kostar cirka 1000 SEK (enkelresa). Från Göteborg till Helsingfors kan man boka flyg som kostar ungefär 1500 SEK. Resan tar 1 timme och 20 minuter. De billigaste flygbiljetterna kan du köpa på rutten Stockholm-Helsingfors. För enkelresa kan du betala endast 400 SEK. Tur och retur resa kostar omkring 700-800 SEK. Kom ihåg att kolla vad som ingår i ditt biljettpris och lägg till eventuellt incheckat bagage eller andra extra tjänster. Läs igenom bokningsvillkor innan du bokar för att undvika dolda avgifter.

Att boka billiga flyg från Sverige till Helsingfors med mellanlandning

Förutom direktflyg till Finland finns det också flyg med mellanlandning. Är sådana flyg billigare? Det beror på flera faktorer, men oftast är de dyrare än direktflyg. De flesta som bokar anslutningsflyg mellanlandar på Stockholm Arlanda flygplats. Anslutningsflyg från Kiruna till Helsingfors erbjuds av bland annat SAS. Resan tar 6 timmar. En stor nackdel med anslutningsflyg är deras pris. Sådana flyg kan vara upp till två-tre gånger dyrare än direktflyg. Billiga flyg till Helsingfors från Sverige köper du med Norwegian, SAS och Finnair. Ett bra tips för dem som flyger till Finland är att kolla inrikes bussförbindelser med det finska bussbolaget OnniBus. Biljetterna på rutter mellan stora finska städer kostar vanligtvis endast några euro och det är ett bra sätt att lära känna landet.

OnniBus är ett väldigt populärt och bekvämt transportmedel i Finland. En biljett från Helsingfors till Rovaniemi kan till exempel kosta endast 30 euro. Helsingfors är en perfekt stad för dem som vill börja sitt finska äventyr. Staden har goda buss- och tågförbindelser till orter i hela landet. Billiga flyg från Sverige till Helsingfors är en bra idé om du vill upptäcka grannlandet Finland.

Hur bokar jag flygbiljetter till Helsingfors?

Bokningsprocessen är snabb, enkel och intuitiv. Det enklaste sättet att boka billiga flyg till Helsingfors är att göra det på nätet. Flygbokning på nätet kan göras när som helst. Det enda du behöver är internetuppkoppling för att ladda ner app eller boka via webbsida. Du kan också köpa flygbiljetter direkt på flygplatsen, men då måste du räkna med långa köer till kassor. Dessutom är det mycket riskabelt att boka flyg strax innan avresa eftersom flygplanet kan vara fullbokat. Flygbiljetter från Sverige till Helsingfors kan bokas i olika reseklasser. Det kan vara jobbigt och tidskrävande att jämföra alla erbjudanden och reseklasser. De som vill ha garanti på bästa priser rekommenderas att använda sökmotorn eSky.

Sökmotorn är ett gratis hjälpmedel som ger dig möjlighet att hitta de bästa erbjudandena. Allt du behöver göra är att fylla i alla obligatoriska fält som avreseort, flygdatum och uppgifter om pris och mellanlandningar. Resultaten visas efter bara några sekunder och du kommer att se endast de flygerbjudanden som matchar dina krav. Du kan sedan använda filter för att sortera resultaten. Sökmotorn ger dig enkel och snabb tillgång till billiga flyg och erbjudanden som omfattar även kommande månader. Det är med andra ord ett perfekt verktyg för en smidig semesterplanering. Med eSky kan du även boka hyrbil och köpa försäkring. Sökmotorn ger dig också möjlighet att hitta billiga hotell! Sökmotorn eSky är ett perfekt hjälpmedel för alla resenärer. Kontakta vår Kundtjänst om du behöver hjälp eller har några frågor angående din bokning.

 

✔️ Erbjuder eSky.se kampanjpriser på flyg till Helsingfors?

Kampanjerbjudanden och flygbiljetter till låga priser dyker upp regelbundet på eSky.se. Följ oss och låt oss inspirera dig!

✔️ Är det möjligt att skaffa reseförsäkring när jag bokar flyg till Helsingfors?

Om du bokar flyg på eSky.se kan du också skaffa reseavbeställningsskydd. Med denna försäkring kommer du att känna dig säker och lugn under din resa.

✔️ Är det möjligt att boka boende samtidigt när jag bokar flyg till Helsingfors?

På eSky.se kan du också söka boende. Tack vare det kan du boka ett bra hotell i god tid innan resan. Du kan boka boende oavsett vilken typ av biljett du har eller genom att boka paket med Flyg+Hotell.

✔️ Vilka flygbolag erbjuder flyg till Helsingfors?

eSky.se ser till att erbjuda flyg till Helsingfors både med lågprisflygbolag och med flygbolag som är kända för sin högre standard.

Användbar information om flygplatser i Helsingfors

Letar du efter hotell? Kolla de bästa hotellen i Helsingfors

Hitta hotell i Helsingfors