Menu

London - Billiga flyg till London

London

London

Var hittar jag billiga flyg till London?

London har blivit ett hett resmål på grund av otroligt billiga flyg. Den här spännande staden har mycket att erbjuda och är en perfekt destination för alla. Och dessutom tar en resa från Sverige till London cirka 2,5 timmar. Därför är London en perfekt stad för en weekendresa eller även för ett endagsbesök. Så, hur gör man för att hitta billiga flyg? Du har flera olika möjligheter, men det bästa sättet att hitta billiga flygbiljetter är att använda resesökverktyg, till exempel sökmotorn eSky. En bra idé är att prenumerera på olika nyhetsbrev. Både flygbolag och webbsidor som tipsar om billiga resor har sina egna nyhetsbrev som håller dig uppdaterad om aktuella flygkampanjer och rabatter på resor till bland annat London. Ett annat tips är att ladda ned reseappar som skickar dig aviseringar om nya kampanjer eller när flygbolag sänker pris på den rutt som intresserar dig. Med några enkla tips kan du spara en hel del på din resa till London. Allt du behöver veta är när och hur du ska boka.

Använd sökmotor för att hitta billiga flyg till London

Vår sökmotor är ett väldigt enkelt verktyg. Vi behöver veta dina grundläggande personuppgifter som till exempel när du vill flyga till London, antalet passagerare och reseklass (du kan välja mellan ekonomi, ekonomi premium, business och första). Efter en stund visas erbjudanden på flyg till London sorterade efter pris. Du kan begränsa antalet sökresultat genom att använda filter: byten (du kan välja ett byte, två eller inga byten), tid på dagen, favorit flygbolag och flygplatser du vill börja och sluta din resa på. Använd fliken +/- 3 dagar för att se om din resa skulle kunna vara billigare några dagar tidigare eller senare. Det är bra att vara flexibel med flygdatum. Ibland kan du spara en hel del om du ändrar din ursprungliga plan och anpassar dig efter de billigaste biljetterna. Ibland räcker det med att flyga en dag tidigare än planerat. Den flygplats som du väljer kan också påverka biljettens pris.

Jämför billiga flyg till London

När vi jämför flygerbjudanden till London är priset förstås den viktigaste faktorn.  Hur mycket biljetten kostar beror på olika saker. Det som spelar största rollen är valet av flygplats i London eller utanför staden. London har 6 olika flygplatser! De ligger i närheten av stadens centrum eller lite längre bort och det just deras avstånd från staden som påverkar flygresans pris. Snabbaste förbindelser mellan flygplatsen och staden har London City Airport och Heathrow Airport. Det är dock dyrast att landa på dessa flygplatser eftersom det är mycket dyrt att driva en flygplats som ligger nära centret. Därför höjer flygbolag priser. Heathrow är dessutom Europas största flygplats, med 70 miljoner passagerare årligen som reser hit bland annat från Sverige.

Gatwick är den populäraste flygplatsen bland turister som åker till Storbritannien. Den ligger ca 40 km från stadens centrum, men det är ett bra val om du vill spara pengar på din resa till London. Gatwick har goda tågförbindelser med London – det finns både snabbtåg och pendeltåg som tar dig till Storbritanniens huvudstad.

De tre flygplatser som ligger längst borta från London, alltså längre än 50 km, heter Luton, Stansted och Southend. De är populära bland turister, framför allt på grund av billiga flygbiljetter. Avståndet mellan flygplatserna och staden är ganska stort, men det finns buss och tåg som går till London så det är enkelt att ta sig till stadens centrum.

Lägg märke till mellanlandningar när du jämför och bokar flyg till London. Flyg med mellanlandning kan vara betydligt billigare än direktflyg, men din resa tar längre tid. Många oroar sig också för att de kan missa det anslutande flyget och bli tvungna att boka nya biljetter.

Hur kan jag göra min resa till London ännu billigare?

Förutom flygplatsens läge och antalet byten finns det andra faktorer som påverkar flygbiljettens pris. Tid då du bokar ditt flyg till London har också stor betydelse. Att vara flexibel innebär inte bara att du kan flyga några dagar tidigare eller senare. Det betyder också att du inte bokar flyg några dagar före planerad avresetid. Då är biljetter alltid dyra oavsett vilken flygplats du väljer. Om ett flygbolag har en kampanj är det dock en helt annan situation. Då erbjuds billigare flygbiljetter under utvalda datum. I allmänheten är det dyrast att flyga på helgen, alltså från fredag till måndag. Mitt i veckan är flygbiljetter mycket billigare, då de flesta människor föredra att åka på en weekendresa. Det lönar sig också att boka biljetter långt i förväg, men försök att undvika resor under högsäsongen. Det betyder flygresor på sommaren eller över jul och andra högtider, då de flesta andra bokar flyg. Det är billigast att flyga till London från januari till mars eller sent på hösten.

Flyg från Sverige till London

Flygbolag som flyger från Sverige till Storbritanniens huvudstad erbjuder direktflyg från Stockholm och Göteborg. Lågprisflygbolaget Ryanair trafikerar till exempel följande rutter: Göteborg-Landvetter – London-Stansted, Stockholm-Skavsta – London-Stansted och Stockholm-Västerås – London-Stansted. Du kan också flyga till London från andra svenska städer som Umeå eller Malmö, men då behöver du byta flyg på Arlanda eller någonstans i Polen.

Reguljära flygbolag som SAS har direktflyg från Stockholm till London Heathrow. Resan tar ungefär 2 timmar 30 minuter och du landar inte så långt bort från stadens centrum. Det kan dock vara något dyrare att resa med reguljärflyg. Det finns så många olika alternativ och flygbolag som du kan välja mellan att du inte borde ha något problem med att hitta din billiga flygbiljett till London.

✔️ Erbjuder eSky.se kampanjpriser på flyg till London?

Kampanjerbjudanden och flygbiljetter till låga priser dyker upp regelbundet på eSky.se. Följ oss och låt oss inspirera dig!

✔️ Är det möjligt att skaffa reseförsäkring när jag bokar flyg till London?

Om du bokar flyg på eSky.se kan du också skaffa reseavbeställningsskydd. Med denna försäkring kommer du att känna dig säker och lugn under din resa.

✔️ Är det möjligt att boka boende samtidigt när jag bokar flyg till London?

På eSky.se kan du också söka boende. Tack vare det kan du boka ett bra hotell i god tid innan resan. Du kan boka boende oavsett vilken typ av biljett du har eller genom att boka paket med Flyg+Hotell.

✔️ Vilka flygbolag erbjuder flyg till London?

eSky.se ser till att erbjuda flyg till London både med lågprisflygbolag och med flygbolag som är kända för sin högre standard.

Användbar information om flygplatser i London

Letar du efter hotell? Kolla de bästa hotellen i London

Hitta hotell i London