Menu

Paris - Billiga flyg till Paris

Visa filter

Paris

Billiga flyg till Paris

Flyg från Sverige till Paris är mycket populära bland svenskarna. Det är därför inte konstigt att många flygbolag erbjuder billiga flyg till Paris. Problemet med de billiga flygbiljetterna är att du bokar endast sittplats och får ta med en liten väska ombord, inget större bagage eller andra tjänster ingår i priset. Det är därför ett bra alternativ om du inte har några speciella krav eller förväntningar.

Billiga flyg till Frankrikes huvudstad kan bokas för endast 100 SEK (pris per passagerare, enkelresa). Det är inte ett standardpris på flyg från Sverige till Paris, men med lite tur kan du boka tur och retur flyg till Frankrike för mindre än 250 SEK. Flexibilitet ger dig större chans att hitta de allra billigaste flygen. Om du redan har valt dina resedatum ska din biljett förmodligen kosta mer, cirka 200-400 SEK. Även i det här fallet ingår endast sittplats på planet.

De billigaste flygbiljetterna kan bokas mellan måndag och fredag. Det som påverkar priset är både dag du vill resa på och dag du bokar på. En tumregel är att biljetterna på weekendflyg är dyrare. Därför är det bättre att välja en dag mitt i veckan för din romantiska semester i Paris.

Använd sökmotor för att hitta billiga flyg till Paris

Vill du flyga från Sverige till Paris finns det många flygplatser och flygbolag att välja mellan. I Stockholms län finns det för närvarande tre flygplatser som erbjuder flyg till Paris. Den franska staden har i sin tur tre flygplatser vilka trafikeras av flygbolag som flyger från Sverige till Paris. För att kolla alla aktuella flygerbjudanden på flyg till Paris använd gärna flygsökmotorer.

Hur fungerar sökmotorer? När du besöker flygbolagets webbsida får du se deras kampanjer och erbjudanden. Det är dock svårt att jämföra erbjudanden på flyg till Paris från olika flygbolag om de inte finns på ett och samma ställe. Flygsökmotorer ger dig möjlighet att snabbt och enkelt jämföra flygpriser och bokningsvillkor hos alla flygbolag.

Av denna anledning blir sökmotorer allt populärare bland resenärer. Det är ett smidigt sätt att hitta och boka flygresor och dessutom är de helt gratis! Med det praktiska hjälpmedlet sparar du inte bara pengar utan också tid som du annars skulle behöva för att själv jämföra erbjudanden på billiga flyg till Paris.

Hur mycket kostar flyg från Sverige till Paris?

Det finns ganska många flyg från Sverige till Paris att välja mellan. Flygrutterna mellan Sverige och Paris trafikeras av flera flygbolag som erbjuder både direkt och indirekta flyg. De billigaste flygbiljetterna till Paris kan du boka med lågprisflygbolaget Ryanair som flyger från Stockholm-Skavsta flygplats till Paris-Beauvais Airport. Resan tar 2 timmar och 25 minuter.

Det tar ungefär lika lång tid att flyga med Air France från Göteborg-Landvetter flygplats till Paris-Charles de Gaulle flygplats eller med Norwegian från Stockholm-Arlanda till Paris Charles de Gaulle. Det är vanligen billigare att flyga till Paris från Stockholm än från Göteborg. Standardpriset på flyg från Sverige till Paris är cirka 400-500 SEK, men det finns också många flyg som kostar endast 150-200 SEK.

Det som påverkar priset är framför allt flygdatum. Om du är flexibel med datum ökar dina chanser att hitta väldigt billiga flyg till Paris. Om du börjar planera din resa till Frankrike i god tid har du ännu större möjligheter att boka riktigt billiga flyg till Paris. Vänta inte till sista stund då biljetterna blir sällan billigare några dagar innan avfärd.

Så hittar du billiga flygbiljetter till Paris

Först och främst - ta det lugnt! Boka inte det första flyg du ser bland sökresultaten. Flygbolagen brukar ofta ändra flygpriserna. Å ena sidan kan det vara problematiskt om det billiga flyg du har hittat blir dyrare, men å andra sidan är det mycket troligt att billiga flyg till Paris blir ännu billigare.

Allt du behöver är lite tålamod. Det är värt att kolla priser från olika flygplatser och på olika veckodagar. Det finns just nu över 10 direktflyg från Stockholm till Paris om dagen och ungefär 5 direktflyg från Göteborg.

När det gäller flyg till Paris på Alla hjärtans dag är det lite svårare att hitta billiga flygerbjudanden. Priserna på flyg till Paris på den speciella dagen ökar dramatiskt, även om det fortfarande finns fler än 10 flyg per dag. Många turister bokar flyg till Paris på Valentindagen för att fira med sin livskamrat. Alla hjärtans dag i Paris låter spännande, men om du inte vill överbetala för din resa är det kanske bättre att välja ett annat flygdatum.

Populära flygbolag som flyger till Paris

De flesta europeiska flygbolag erbjuder flyg till och från Paris. Fyra av dem erbjuder direktflyg från Sverige till Paris (SAS, Air France, Ryanair och Norwegian). De mest trafikerade flygplatserna i Paris är för närvarande Paris-Charles de Gaulle flygplats och Paris-Orly flygplats.

Flygbolag som erbjuder flygresor från Sverige till Paris landar på Paris-Charles de Gaulle flygplats (SAS, Norwegian, Air France) och på Paris-Beauvais Airport (Ryanair).

Rutten Stockholm-Paris trafikeras av SAS, Norwegian, Air France och Ryanair, medan flyglinjen Göteborg-Paris trafikeras endast av Air France. Vad ingår i biljettpriset om man bokar flyg med ett lågprisflygbolag som till exempel Ryanair? Vanligen är det endast en sittplats utan några extra bekvämligheter som till exempel prioriterad ombordstigning eller incheckat bagage.

Traditionella flygbolag som SAS och Air France har olika reseklasser och då ingår ibland några extra tjänster i din bokning. Oftast är det ett incheckat bagage och gratis snacks ombord. SAS och Air France erbjuder också varma rätter men endast på interkontinentala flygningar.

När är det billigast att boka flygbiljetter till Paris?

Ingen vill överbetala för flygbiljetter. Här kommer tips som hjälper dig att boka de billigaste flyen! För att hitta de bästa erbjudandena behöver du lite tålamod och en bra sökmotor som samlar in uppgifter från alla flygbolag. Se till att använda en sökmotor som visar prisuppdateringar på billiga flyg till Frankrike i realtid.

Söksajten eSky är en pålitlig sökmotor som hjälper dig att välja det bästa flygberbjudandet på din valda rutt. De billigaste flygbiljetterna till Paris går att bokas om du söker efter en resa mitt i veckan. De flesta föredrar att boka weekendresor och därför har du större chanser att boka billiga flyg till Paris mellan måndag och fredag.

Det har visat sig att det är billigast att flyga till Paris om man väljer tisdag eller torsdag som utresedagar. Tänk även på när du bokar dina flygbiljetter till Paris från Sverige. Undvik att boka på lördagar eller söndagar, då är det nästan säkert att priserna är högre än vanligt. Det lönar sig att vänta några dagar och köpa biljetter på billigare dagar mitt i veckan.

Flygplatser i Paris

Paris är inte bara ett resmål i sig själv utan också en viktig transfer-hub för passagerare från hela världen. Det finns fyra flygplatser i Paris som används för inrikes och utrikes trafik (inkl. interkontinentala flygningar).

Om du bokar flyg från Sverige är det nästan säkert att du kommer att landa på Paris-Charles de Gaulle flygplats (CDG). Det är den äldsta och största flygplatsen i Paris. Den ligger cirka 25 km från centrala delar av staden. Vid terminalerna ligger en järnvägsstation därifrån du kan ta tåg till Paris. Det finns också goda bussförbindelser till staden och utanför flygplatsen hittar du taxistationer. Den andra franska flygplatsen som har direktförbindelse med Sverige är Paris-Beauvais Airport (BVA). Flygplatsen ligger cirka 75 km från centrala Paris. På den här flygplatsen landar Ryanair som trafikerar rutten Skavsta-Beauvais.

Paris-Orly flygplats (ORY) och Paris-Vatry (XCR) har inga direktförbindelser med Sverige. De används mest för utrikesflyg till Sydamerika, Asien och Afrika. Om du har möjlighet att förlänga din semester i Frankrike kan det vara värt att kolla flyg från Paris till andra världsdelar från dessa två flygplatser!

✔️ Erbjuder eSky.se kampanjpriser på flyg till Paris?

Kampanjerbjudanden och flygbiljetter till låga priser dyker upp regelbundet på eSky.se. Följ oss och låt oss inspirera dig!

✔️ Är det möjligt att skaffa reseförsäkring när jag bokar flyg till Paris?

Om du bokar flyg på eSky.se kan du också skaffa reseavbeställningsskydd. Med denna försäkring kommer du att känna dig säker och lugn under din resa.

✔️ Är det möjligt att boka boende samtidigt när jag bokar flyg till Paris?

På eSky.se kan du också söka boende. Tack vare det kan du boka ett bra hotell i god tid innan resan. Du kan boka boende oavsett vilken typ av biljett du har eller genom att boka paket med Flyg+Hotell.

✔️ Vilka flygbolag erbjuder flyg till Paris?

eSky.se ser till att erbjuda flyg till Paris både med lågprisflygbolag och med flygbolag som är kända för sin högre standard.

Användbar information om flygplatser i Paris

Letar du efter hotell? Kolla de bästa hotellen i Paris

Hitta hotell i Paris