Menu

Stockholm - Billiga flyg till Stockholm

Stockholm

Anledningar till att boka inrikesflyg till Stockholm

Sveriges hetaste resmål blir allt populärare både bland svenskarna och turisterna från hela världen. Billiga flyg till Stockholm och väldigt unika sevärdheter gör att Sveriges huvudstad är en härlig destination året runt.

Underbara Stockholm är ett måste för alla turister som vill upptäcka Skandinavien, och även för dem som har bott i Sverige hela sitt liv! Stockholm erbjuder många aktiviteter för barn och vuxna: här kan du delta i Stockholms Kulturfestival och Stockholm Design Week, besöka Moderna Museet och Bonniers Konsthall, gå på konsert eller bada mitt i stan.

Från vilka svenska flygplatser kan man flyga till Stockholm?

Direktflyg inrikesflyg till Stockholm går att bokas från över 15 svenska flygplatser. Alla internationella flygplatser i Sverige (Malmö Airport (MMX), Göteborg-Landvetter flygplats (GOT), Växjö-Kronoberg flygplats (VXO) och Umeå Airport (UME)) erbjuder direkt inrikesflyg till Stockholm.

Det finns också direkt inrikesflyg från regionala flygplatser såsom: Ängelholm Helsingborg Airport (AGH), Åre Östersund flygplats (OSD), Arvidsjaur flygplats (AJR), Gällivare flygplats (GEV), Luleå-Kallax flygplats (LLA), Ronneby Airport (RNB), Kalmar flygplats (KLR), Kiruna flygplats (KRN), Örnsköldsvik Airport (OER), Skellefteå flygplats (SFT), Sundsvall Timrå Airport (SDL), Visby flygplats (VBY), Lycksele flygplats (LYC). Från andra svenska flygplatser som till exempel Linköping-Saab flygplats (LPI) är det möjligt att flyga till Stockholm med mellanlandning.

Vilka flygbolag erbjuder inrikesflyg till Stockholm?

Både lågprisflygbolag och traditionella flygbolag erbjuder direkt flyg till Stockholm. De billigaste flygbiljetterna till Stockholm kan bokas med Norwegian, BRA och SAS. Det finns många andra flygbolag (t.ex. polska LOT) som erbjuder inrikesflyg till Stockholm men flygresan blir då betydligt dyrare.

Billiga flyg till Stockholm med Norwegian kan bokas från Luleå, Umeå, Kiruna, Malmö och Göteborg. SAS trafikerar de flesta inrikesflyglinjer mellan Stockholm och andra svenska internationella och regionala flygplatser. Samma sak gäller även flygbolaget BRA som har nästan 15 inrikesflyg. Om du vill boka flyg till Stockholm med mellanlandning kan du göra det med Finnair, airBaltic eller LOT.

Viktig information om flygplatser i Stockholm

Stockholm har fyra flygplatser: Stockholm-Arlanda flygplats, Stockholm-Skavsta flygplats, Stockholm-Bromma flygplats och Stockholm-Västerås flygplats. Arlanda flygplats (ARN) är den största flygplatsen belägen 40 km norr om Stockholm. Från Arlanda avgår inrikesflyg med Norwegian, SAS och LOT. Flygplatsen erbjuder goda buss- och tågförbindelser till staden. Det finns både shuttlebussar och stadsbussar.

Stockholm-Bromma (BMA) är en annan flygplats i närheten av Stockholm. Den är basen för flygbolaget BRA som också erbjuder billiga inrikesflyg. De två andra flygplatser som ligger nära Stockholm är Stockholm-Västerås flygplats och Stockholm-Skavsta flygplats. Västerås är basen för det irländska Ryanair som flyger därifrån till Storbritannien och Spanien. Flygplatsen ligger cirka 5 kilometer från Västerås och cirka 100 km från Stockholm.

Stockholm-Skavsta är i sin tur basen för bland annat Ryanair och Wizz Air. Flygplatsen ligger cirka 7 kilometer från Nyköping, och cirka 100 km sydväst om Stockholm. Alla flygplatser i Stockholm har goda bussförbindelser till Sveriges huvudstad tack vare bl.a. Flygbussarna och Flixbus.

Vad kostar billiga flyg till Stockholm?

Billiga flyg till Stockholm erbjuder SAS, BRA och Norwegian. Tur och retur inrikesresa till Stockholm kostar vanligtvis mellan 1000 och 2500 SEK beroende på avreseort. Flyg till Stockholm är oftast billigare på vintern. Tur och retur resa mellan Umeå och Stockholm kan då kosta endast 800 SEK.

Tur och retur resa med andra flygbolag som till exempel det polska LOT kostar vanligen mellan 1500-2500 SEK. Mest betalar dock de som bestämmer sig för att boka anslutningsflyg till Stockholm. Sådana flygbiljetter kan bokas med till exempel KLM eller Finnair. Då ligger priserna på omkring 2000-3000 SEK.

När är det billigast att boka flygbiljetter till Stockholm?

Om du vill boka de allra billigaste inrikesflyg till Stockholm gör det på hösten eller vintern. På grund av dåligt väder sänker flygbolagen priserna på inrikesflyg. Oktober, november och januari är bra tid att söka efter billiga flyg. I december öppnas julmarknader i Stockholm vilket gör att priserna på inrikesflyg stiger igen.

Det är också dyrt att boka flygresa till Stockholm på våren och sommaren. Priset på inrikesflyg till Stockholm kan då vara även 10-30% högre.

Vad kan jag göra för att spara ännu mer på min flygbiljett till Stockholm?

De billigaste flygbiljetterna till Stockholm hittar du om du börjar söka två eller tre månader före planerad avresa. Om du bokar i god tid kan du spara upp till 400-500 SEK på din tur och retur resa till Stockholm. Kom ihåg att aldrig boka flyg på helgerna. Flygbolagen vet att de flesta inte jobbar på helgerna och har tid att planera semester och därför höjer de priserna på flyg till Stockholm.

En annan metod att boka billiga flyg är att vänta på sista minuten-flyg. Flygbolagen erbjuder ibland väldigt billiga flygbiljetter några dagar före avgång för att fylla planet. Den metoden fungerar dock inte i alla situationer och det kan även hända att de som väntar med att boka flyg till sista stund betalar mer eller hinner inte alls med att boka sin resa.

För att göra din resa ännu billigare lägg inga extra tjänster till din bokning. Bagageförsäkring, prioriterad ombordstigning eller en speciell sittplats på planet gör att priset på din resa blir högre.

Var kan jag hitta flyg till Stockholm till förmånliga priser?

Billiga flyg till Stockholm hittar du lätt med hjälp av flygsökmotorer som till exempel eSky. Sökmotorer ger dig möjlighet att snabbt jämföra alla flygbolag och deras erbjudande på inrikesflyg till Stockholm. För att använda sökmotor behöver du fylla i alla obligatoriska fält som avreseort, destination och antal passagerare. Resultaten sorteras sedan efter pris, från det billigaste till det dyraste alternativet. Ett annat smidigt och bekvämt sätt att hitta billiga flyg är att ladda ned eSky-appen till din surfplatta eller mobil för att när som helst kunna söka billiga inrikesflyg till Stockholm.

Sociala medier kan också vara till stor hjälp, då resenärer brukar dela med andra information om aktuella kampanjer och rabatter på flyg till Stockholm. Om du vill hitta det bästa erbjudandet rekommenderar vi att aktivera prisaviseringar som skickas till din e-postadress när flygbolaget sänker pris på den valda rutten.

✔️ Erbjuder eSky.se kampanjpriser på flyg till Stockholm?

Kampanjerbjudanden och flygbiljetter till låga priser dyker upp regelbundet på eSky.se. Följ oss och låt oss inspirera dig!

✔️ Är det möjligt att skaffa reseförsäkring när jag bokar flyg till Stockholm?

Om du bokar flyg på eSky.se kan du också skaffa reseavbeställningsskydd. Med denna försäkring kommer du att känna dig säker och lugn under din resa.

✔️ Är det möjligt att boka boende samtidigt när jag bokar flyg till Stockholm?

På eSky.se kan du också söka boende. Tack vare det kan du boka ett bra hotell i god tid innan resan. Du kan boka boende oavsett vilken typ av biljett du har eller genom att boka paket med Flyg+Hotell.

✔️ Vilka flygbolag erbjuder flyg till Stockholm?

eSky.se ser till att erbjuda flyg till Stockholm både med lågprisflygbolag och med flygbolag som är kända för sin högre standard.

Användbar information om flygplatser i Stockholm

Letar du efter hotell? Kolla de bästa hotellen i Stockholm

Hitta hotell i Stockholm