Menu

Belavia

Advertisement

Bästa tillfälliga flyg med flygbolaget Belavia på eSky

Pris per vuxen tur och retur

Advertisement

✔️ Vart kan man resa med Belavia?

Belavia erbjuder flygschema som omfattar flygningar till många populära resmål. Använd sökmotorn eSky för att se tillgängliga flyg.

✔️ När är det billigast att flyga med Belavia?

Det är bäst att boka flyg med Belavia långt i förväg.

✔️ Vilka flygbolag erbjuder liknande flygförbindelser?

Det finns också andra flygbolag som erbjuder flyg till samma städer som Belavia. Du kan hitta dem med hjälp av sökmotorn eSky.

✔️ Får man boka flyg med Belavia och hotell tillsammans?

Använd resesökmotorn eSky för att boka flyg och boende på en gång – välj paket med Flyg+Hotell. Detta gör din resa inte bara bekvämare, utan även billigare tack vare paketrabatt.

Läs mer om Belavia

Belavia

Belavia är Vitrysslands nationella flygbolag. Belavia erbjuder flyg till destinationer i Europa och i Mellanöstern. Flygbolaget flyger också från fem svenska flygplatser: Göteborg, Linköping, Malmö, Stockholm och Växjö.

 

De som inte har hört om Belavia Belarusian Airlines (IATA-kod: B2) undrar kanske vad som kännetecknar det vitryska flygbolaget. Belavia har sin bas i Vitrysslands huvudstad Minsk, på Minsk International Airport. Flygbolaget etablerades år 1996 när flygplatsen i Minsk började erbjuda allt fler flygförbindelser. Idag erbjuder Belavia Airlines flyg till 4 destinationer i Vitryssland och många internationella linjer. Flygbolaget har 35 internationella flygningar till Europa, Mellanöstern och Asien. Det är värt att nämna att Belavia Airlines har ingått 13 interlineavtal med bland annat Etihad Airways och Air France, vilket betyder att du kan boka billiga flygbiljetter med Belavia till vart som helst. Tack vare flygbolagets samarbete med andra stora bolag kan du boka flyg till dussintals spännande destinationer och förverkliga din drömsemester.

Belavia Belarusian Airlines – bagage: mått och vikt

Belavia Belarusian Airlines – bagage: mått och vikt

Mått och vikt på handbagage och incheckat bagage varierar mellan flygbolag. Vilka regler för bagagets mått och vikt har Belavia Airlines? Om du reser i ekonomiklass får du ta med ett incheckat bagage med maxmåtten 50 x 50 x 50 cm och maxvikten 23 kg. I businessklass gäller andra bagagebestämmelser. Passagerare som har bokat businessbiljetter ska följa samma måttbestämmelser, men de får ta med två stycken incheckat bagage. Väskor kan väga upp till 32 kg var. När det gäller handbagagets mått och vikt i ekonomiklass, följ följande regler: ditt handbagage får inte vara större än 55 x 40 x 20 cm och väga mer än 8 kg. I businessklass gäller samma regler angående handbagagets mått, men det kan väga något mer: upp till 12 kg.

Vad kan jag ta med i mitt handbagage när jag flyger med Belavia Airlines?

Handbagage är den typ av bagage som får tas med i kabinen. I ditt handbagage kan du ta med till exempel kläder och vätskor i behållare som får innehålla högst 100 ml var. Vassa föremål får inte förvaras i handbagaget. Föremål som till exempel nagelfilar eller rakblad får du packa i ditt incheckade bagage.

Belavia Airlines: incheckat bagage

Lägg kläder och andra stora föremål i ditt incheckade bagage. Incheckat bagage är större än handbagage. Till skillnad från handbagage behöver det checkas in och transporteras sedan i flygplanets lastrum. Allt incheckat bagage behöver säkerhetskontrolleras. När ett misstänkt föremål upptäcks tas passagerare med bagaget åt sidan för ytterligare kontroll. Kom ihåg att flygbolaget BelaviaBelarusian Ailines inte är ansvarigt för skador på ömtåliga föremål eller värdesaker som finns i dina väskor.

Belavia Airlines: reseklasser

Belavia Airlines erbjuder biljetter i ekonomi- och businessklass. Biljetterna skiljer sig åt i pris och tjänster. Att flyga med Belavia Airlines i businessklass kan vara ganska dyrt. Det är kanske inte det bästa alternativet om du vill resa med hela familjen. Belavia Airlines erbjuder två olika ekonomiklasser. Den första heter ekonomi flexible vilket betyder att du får uppgradera din klass och avboka din resa utan extra kostnad. Den andra heter ekonomiklass semiflexible. Om du bokar semiflexible-biljetter har du inte möjlighet att ändra eller avboka din resa. Belavia Airlines erbjuder också businessklassbiljetter. I businessklass får ditt handbagage och ditt incheckade bagage vara större än i ekonomiklass och du kan också njuta av måltid ombord. Belavia Airlines reseklasser skiljer sig inte så mycket från reseklasser hos andra europeiska flygbolag.

Belavia Airlines: hur kan jag checka in online?

De som reser med flygbolaget Belavia Airlines kan checka in online. Tjänsten är tillgänglig under en begränsad tid. Belavia Airlines incheckningstjänst på internet öppnar 24 timmar före avgång och är tillgänglig fram till 2 timmar före avresa. Kom ihåg att hålla dig inom givna tidsramar. Flygbolaget ansvarar inte för missad incheckning. När du har slutfört incheckningsprocessen hos Belavia Airlines får du ett elektroniskt boardingkort som du behöver skriva ut och ta med på flygplatsen. Glöm inte att du ska vara på flygplatsen senast 2 timmar före planerad avgångstid. Du som redan har ditt boardingkort kan gå strax till bagageincheckningen och sedan gå igenom säkerhetskontrollen. Incheckningen online hos Belavia Airlines är alltså väldigt enkel och gör att du kan spara mycket tid på flygplatsen. Kom dock ihåg att checka in i god tid.

Vilka plan har Belavia Airlines i sin flotta?

Belavia Airlines är ett av de största flygbolag som erbjuder flyg till Mellanöstern. Därför har det en ganska stor flotta. Belavia Airlines har i sin flotta moderna flygplan som uppfyller gällande säkerhetskrav. Belavia Airlines har flygplan med plats för upp till 100 personer. Flygplan som ingår i Belavia Airlines flotta är till exempel Boeing 737-800, Embraer 195 och Boeing 737-300. Belavia Airlines flotta består av cirka 30 flygplan.

Vilka tjänster erbjuder Belavia Airlines?

Belavia Airlines har ett stort utbud av tjänster ombord. Du har till exempel möjlighet att resa med stora musinstrument och djur. I butiken ombord kan du beställa mat. Personer med funktionsnedsättning, rörelsehinder eller sjuka passagerare blir omhändertagna av flygbolagets personal. Belavia Airlines erbjuder också vård för gravida kvinnor och barn mellan 5 och 11 år som reser utan vårdnadshavare.

Minsks internationella flygplats – Belavia Airlines huvudbas

Minsks internationella flygplats är Vitrysslands största flygplats och huvudbas för Belavia Airlines. Flygplatsen ligger nära stadens centrum, cirka 22 från centrala Minsk. Härifrån kan du mycket enkelt ta dig till stadens centrum. Flygplatsen i Minsk har bara en terminal. På flygplatsen finns också butiker, restauranger, uttagsautomater, barer och växelkontor. Du behöver därför inte oroa dig om du inte hinner med allt före din resa – på flygplatsen kan du äta lunch, fika och planera din semester. På flygplatsen finns också trådlöst internet, VIP-rum och faciliteter för personer med funktionsnedsättning och för personer med småbarn.