Menu

Lufthansa

Advertisement

Bästa tillfälliga flyg med flygbolaget Lufthansa på eSky

Pris per vuxen tur och retur

Advertisement

✔️ Vart kan man resa med Lufthansa?

Lufthansa erbjuder flygschema som omfattar flygningar till många populära resmål. Använd sökmotorn eSky för att se tillgängliga flyg.

✔️ När är det billigast att flyga med Lufthansa?

Det är bäst att boka flyg med Lufthansa långt i förväg.

✔️ Vilka flygbolag erbjuder liknande flygförbindelser?

Det finns också andra flygbolag som erbjuder flyg till samma städer som Lufthansa. Du kan hitta dem med hjälp av sökmotorn eSky.

✔️ Får man boka flyg med Lufthansa och hotell tillsammans?

Använd resesökmotorn eSky för att boka flyg och boende på en gång – välj paket med Flyg+Hotell. Detta gör din resa inte bara bekvämare, utan även billigare tack vare paketrabatt.

Läs mer om Lufthansa

Lufthansa

Det tyska nationella lufttrafikföretaget Lufthansa är på första plats i Europa och på fjärde i världen när det gäller antalet passagerare. Till Lufthansa-gruppen hör Lufthansa Regional, Lufthansa Cargo, Germanwings, Austrian Airlines, Swiss Int. Airlines och några andra bolag som delvis hör till den tyska flygjätten. Lufthansa var ett av de flygbolag som bildade Star Alliance, en global flygallians. 1926 grundades flygbolaget Deutsche Luft Hansa. Idag har Lufthansas sitt säte i Köln, men bolagets hemmabas finns på flygplatsen i Frankfurt. Sedan 2001 har Lufthansa haft sin bas även på flygplatsen i München.

Lufthansa flyger till 18 platser i Tyskland och till 202 internationella destinationer. Hela Lufthansa-gruppen trafikerar över 400 rutter på fem kontinenter.

Bagage

När du reser med Lufthansa får du medföra ett handbagage ombord på flyget. Lufthansa reglerar handbagagets mått och vikt som kan skilja sig beroende på reseklass och rutt. Incheckat bagage i Lufthansa måste också följa flygbolagets regler för bagagets mått och vikt. Dessa regler kan också skilja sig beroende på biljettprisklass och flyglinje.

Reseklasser

Passagerare som reser med Lufthansa får välja mellan fyra olika klasser.

I det billigaste alternativ som är tillgängligt på kort- och medeldistansflyg har du ganska gott om plats på flyget tack vare ergonomiska säten. Reglerbart huvudstöd ger dig extra komfort. I Premium Economy-klass på de interkontinentala rutterna gäller andra bagagebegränsningar, vilket innebär att du får ta med fler väskor.

De som reser i första eller businessklass kan njuta av olika tjänster som erbjuds av speciella lounger på de flesta flygplatser. Lufthansas förstaklass fick en speciell utmärkelse av Skytrax-juryn som granskar kvalitet på lufttrafiktjänster.

Incheckning online

Du får checka in online tidigast 23 timmar innan planerad avgångstid. Då kan du också välja din sittplats. Efter incheckningen kan du skriva ut ditt boardingkort eller ladda det ner direkt till din mobil. Incheckning online finns tillgänglig på utvalda rutter:
• Lufthansa – hela världen,
• Austrian – mellan Tyskland och Österrike,
• SWISS – endast för avgångar från Frankfurt, München, Belgrad, Tokyo, Wien och Catania,
• LOT – mellan Tyskland och Polen (förutom Hamburg och Stuttgart)
• TAP Air Portugal - endast för avgångar från Düsseldorf och London-Heathrow,
• Adria Airways och Croatia Airlines endast för avgångar från Tyskland,
• SAS - avgångar från Tyskland (förutom Düsseldorf, Hamburg och Berlin-Tegel), Dubai och Zagreb.

Flotta

Lufthansa-gruppen har den näst största flottan i världen. Lufthansas flotta består idag av 300 flygplan. Internationella rutter trafikeras med Airbus A380-800, A340-600, A340-300, A330-300 samt Boeing 747-8, 747-400, BBJ 737-800 IGW. För medellånga rutter används Airbus A321-100/200, A320-200, A319-100 samt Boeing 737-500, 737-300. Flygplanstyper som används av Lufthansa för kortdistansflygningar är Embraer ERJ-195 i ERJ-190 samt Bombardier CRJ900 i CRJ700.

Frankfurt flygplats

Flygplatsen är även känd under namnet Rhein-Main. Den är Tysklands mest trafikerade flygplats, Europas tredje största flygplats (efter London-Heathrow och Paris-Charles de Gaulle flygplats) och världens nionde mest trafikerade flygplats. Flygplatsen ligger 12 kilometer sydväst om Frankfurt am Mains stadscentrum. Den är hemmabas för Lufthansa och det tyska flygbolaget Condor. Frankfurt flygplats invigdes 1936. Flygplatsens två stora huvudterminaler trafikeras av 58 miljoner passagerare per år. Terminal T1 är delad på tre stycken sektioner A, B och C och trafikeras främst av Lufthansa och Star Alliance. Terminal T1 har även en separat sektion som används av Lufthansas första klass resenärer.

Terminal 2 är också uppdelad i två olika sektioner, D och E.

Måltider

Lufthansa serverar kalla och varma drycker på alla rutter i ekonomiklass. Och beroende på rutten får passagerare även tilltugg eller en varm måltid. Passagerare som flyger i Premium Economy-klass välkomnas ombord med en drink. Och de som reser i businessklass får välja måltider från meny ombord (meny kan variera sig beroende på destination och rutters längd). Måltider för första klass resenärer lagas av de bästa kockarna.

Ytterligare tjänster

Lufthansa erbjuder alla passagerare på de interkontinentala rutterna att utan någon extra kostnad titta på kanal Sport 24. Den engelskspråkiga kanalen sänder fotbollsmatcher med den tyska ligan Bundesliga och den engelska ligan Premier League samt Formel 1-tävlingar och golfturneringar. För att kunna titta på kanalen måste flygplanet vara utrustat med internettjänsten FlyNet (den är tillgänglig på nästan 90% av Lufthansas flygplan). Tack vare FlyNet får alla Lufthansas passagerare internetuppkoppling under resan.