Menu

Turkish Airlines

Advertisement

Bästa tillfälliga flyg med flygbolaget Turkish Airlines på eSky

Pris per vuxen tur och retur

Visa filter
Advertisement

✔️ Vart kan man resa med Turkish Airlines?

Turkish Airlines erbjuder flygschema som omfattar flygningar till många populära resmål. Använd sökmotorn eSky för att se tillgängliga flyg.

✔️ När är det billigast att flyga med Turkish Airlines?

Det är bäst att boka flyg med Turkish Airlines långt i förväg.

✔️ Vilka flygbolag erbjuder liknande flygförbindelser?

Det finns också andra flygbolag som erbjuder flyg till samma städer som Turkish Airlines. Du kan hitta dem med hjälp av sökmotorn eSky.

✔️ Får man boka flyg med Turkish Airlines och hotell tillsammans?

Använd resesökmotorn eSky för att boka flyg och boende på en gång – välj paket med Flyg+Hotell. Detta gör din resa inte bara bekvämare, utan även billigare tack vare paketrabatt.

Läs mer om Turkish Airlines

Turkish Airlines

Turkish Airlines (turkiska: Türk Hava Yolları) är Turkiets nationella flygbolag. Flygbolaget har sin hemmabas på Istanbul Airport. Turkish Airlines grundades 1933. 2008 blev flygbolaget medlem i Star Aliance. Skytrax utsåg Turkish Airlines till "Bästa flygbolag i Europa” 2011 och 2012.

Turkish Airlines trafikerar flest rutter som börjar på samma flygplats, Istanbul Airport. Övriga viktiga flygbaser har bolaget på Sabiha Gökçen internationella flygplats och Ankara Esenboğa Airport. Turkish Ailines flyger till 260 platser på jordens alla bebodda kontinenter.

Bagage

När du reser med Turkish Airlines får du medföra ett handbagage ombord på flyget. Turkish Airways reglerar handbagagets mått och vikt som kan skilja sig beroende på reseklass och rutt. Incheckat bagage i Turkish Airlines måste också följa flygbolagets regler för bagagets mått och vikt. Dessa regler kan också skilja sig beroende på biljettprisklass och flyglinje.

Reseklasser

Passagerare som reser med Turkish Airlines får boka flyg i fyra olika reseklasser.

I ekonomiklass har passagerare gott om benutrymme (78 cm) och kan fälla stolsryggen bakåt upp till 15 cm. Alla sittplatser har eluttag och USB-port.

Sittplatser i Comfort Class har däremot en bredd på 55 centimeter och avståndet mellan stolarna är 116 cm. Stolsryggen kan fällas bakåt upp till 22 cm. Du får också mer benutrymme. Sittplatser i businessklass går att ställas in till att bli en bekväm säng (188 cm). Stolarna har massagefunktion, läslampor och ett större huvudstöd som tillåter dig att glömma om omgivningen.

Incheckning online

Incheckning på nätet är vanligtvis tillgänglig från 24 timmar till 90 minuter innan planerad avgångstid. Då kan du också välja din sittplats på flyget. Incheckning på flygplatsen slutar 60 minuter före avgången för de internationella flygningar och 45 minuter för de lokala flygningar.

Flotta

Det turkiska flygbolaget har 262 flygplan i sin flotta, inklusive 88 Boeing 737-800, 43 Airbus A321-200 och 33 Airbus A320-200.

Istanbuls flygplats

Istanbuls flygplats är belägen på den europeiska sidan, 35 km nordväst om Istanbuls centrum. Bygget påbörjades 2015 och slutfördes 2018. Innan Istanbuls flygplats öppnades, hade Istanbul Atatürks flygplats varit Istanbuls största flygplats och en av de största flygplatserna i Europa. I april 2019 övertog Istanbuls flygplats den rollen.

Istanbuls flygplats har i nuläget bara en terminal som är världens största byggnad av den här typen - allt under ett och samma tak. Terminalen har utformats för att kunna ta emot 90 miljoner passagerare om året. Nya terminaler beräknas vara klara 2030 och då är det tänkt att flygplatsen ska kunna hantera 200 miljoner passagerare per år.

Måltider

I ekonomiklass serveras varma och kalla rätter beroende på ruttens längd och riktning. I meny ombord ingår bästa maträtter från turkiska och europeiska köket. På långdistansflyg får passagerare smörgåsar och kakor. Specialrätter serveras på alla internationella flyg.

Passagerare som flyger i Comfort Class välkomnas ombord med en drink. I Comfort Class-meny ingår maträtter gjorda av färska produkter, varma måltider, efterrätter, frukter och ostbrickor. Innan landning erbjöds passagerare en varm eller kall rätt en gång till.

Måltider i businessklass beror på flyglinje. På långdistansflyg serveras två måltider och tilltugg. Turkish Airlines erbjuder inte bara ett stort utbud av olika tilltugg och soppor, utan också turkiska delikatesser och ett riktigt starkt turkiskt kaffe.

Ytterligare tjänster

På utvalda flyg finns en videotjänst tillgänglig på kundens begäran. I tjänsten ingår filmer, audioböcker, spel och barnprogram.

Passagerare får också skicka meddelanden och mejl från flygplanet. Ett meddelande kostar 1,60 USD.