Menu

Frukostbuffé på hotell

Frukostbuffé på hotell

Hotell runt om i världen erbjuder olika typer av frukostbufféer. Det är därför bra att redan vid bokning kontrollera vilken mat som serveras till frukost på ditt hotell. Nedan presenterar vi de vanligaste frukostbufféerna.

Engelsk / brittisk frukost (English breakfast)

Engelsk frukost består av äggröra/stekt ägg, bönor, champinjoner, korv och stekta tomater. Till frukost serveras också rostat bröd, kaffe, te och juice.

Amerikansk frukost (American breakfast)

I amerikansk frukostbuffé ingår vanligtvis två ägg, bacon, korv och amerikanska pannkakor med lönnsirap. Till frukost serveras också rostat bröd, kaffe, te och juice. Flingor med mjölk kan serveras om så önskas.

Kontinental frukost (Continental breakfast)

Kontinental frukost innebär oftast toasts, marmelad, kaffe, te och juice. I en rikligare version ingår även varma rätter så som äggröra, varma korvar, mjölksoppa.

Wiensk frukost (Viennese breakfast)

Frukost med löskokta ägg, frallor, skinka, marmelad eller honung och te, juice, vatten eller kaffe med grädde.

Skandinavisk frukost (Scandinavian breakfast)

En typisk skandinavisk frukostbuffé består av nybakat bröd och färska pålägg, ägg, lax och strömming, ekologiska grönsaker och frukter, yoghurt och sylt. Laktosfria och glutenfria alternativ ingår oftast.

 

Vissa hotell brukar också erbjuda generösa och varierade frukostbufféer med till exempel varma rätter och frukter. Då kan du själv komponera din frukost.

 

Tips och förslag i denna artikel och relaterade artiklar är endast för information och hjälp och kan inte utgöra grund för några anspråk mot eSky.se.

Innehåller den här artikeln informationen du letade efter? Ja | Nej
Jag tycker att artikeln:
Tack för att du tyckte till!