Menu

Ankara - Billiga flyg till Ankara

Visa filter

Ankara

Semester i Turkiet – flyg till Ankara

Ankara är Turkiets huvudstad och landets näst största stad. Det är ett viktigt handels- och industricentrum och en typisk kulinarisk stad med en fantastisk matscen som lockar mängder av turister varje år. Det är just därför så många människor bestämmer sig för att boka flyg till Ankara. Förutom de kryddstarka och läckra rätterna har Ankara mycket mer att erbjuda: spännande arkitektur och unika sevärdheter. Finns det några andra skäl som talar för att besöka Turkiets underbara huvudstad? Hur förbereder man sig inför resan till Ankara? Finns det billiga flyg till Ankara?

Hur bokar jag billigt flyg till Ankara?

Ankara är en typiskt turkisk stad känd för sina universitet och sin underbara kultur. Intressant nog ligger Turkiet i två världsdelar, Europa och Asien. Landets geografiska läge ger Turkiet många fördelar. Ankara har tiotals vackra parker och museer med spännande utställningar. Finns det några andra intressanta ställen som man kan besöka under sin semester i Ankara? Vi berättar mer om det här senare. För att planera semester måste man först boka flygbiljetter – här kommer våra råd.

De billigaste flygresorna till Ankara hittar du om du bokar långt i förväg. Eftersom en flygresa från Sverige till Turkiet kan ta även ett tiotal timmar (inklusive mellanlandning), kostar den ibland ganska mycket. Men om man börjar söka efter billiga flyg till Ankara flera månader, eller även ett halvår i förväg, går det att boka flygbiljetter till ett väldigt förmånligt pris. Var hittar man de bästa flygerbjudandena till Ankara? Det första som du borde göra är att använda en bra flygsöksajt. Sajten hjälper dig att söka efter billiga flyg till alla länder och städer som du vill besöka. Den ger dig möjlighet att jämföra olika flygbiljetter och välja det bästa alternativet. En av de mest användarvänliga sökmotorerna heter eSky. Den hjälper dig inte bara med att hitta billiga flyg till Ankara – med eSky kan du även boka hotell och köpa försäkring. Ibland kan det vara svårt att på egen hand boka hotell utanför Europa. Det är särskilt svårt för personer som inte pratar engelska. Det är här eSky kommer in i bilden – ett enkelt och smart hjälpmedel för att hitta billiga flyg och hotell. Förutom att du kan hitta med oss flyg till Ankara erbjuder vi även hjälp med att boka hyrbil hos en av biluthyrare på flygplatsen. Med hyrbil tar du dig lätt och smart runt i staden och undviker överfulla bussar.

Ankara Esenboğa Airport

Ankara Airport är en av Turkiets största flygplatser. Ankara flygplats ligger 28 km från stadens centrum och har goda förbindelser med huvudstaden. Härifrån kan du ta dig till centret med kollektivtrafik, taxi eller hyrbil. Tack vare bra skyltning på flygplatsen är det enkelt att hitta rätt till bussarna. Årligen trafikeras flygplatsen av flera miljoner passagerare från hela världen. Ett tiotal flygbolag flyger från Ankara flygplats. Vissa flygplatser i Europa erbjuder direktflyg till Ankara. Flygplatsen har många restauranger och caféer. Stärk dig med en god fika eller en välsmakande lunch inför din resa. Du kan spara mycket på din flygresa till Ankara om du bokar ekonomiklassbiljett. Mat och dryck ingår inte i priset, men du kan alltid äta något inför resan.

Vad ska jag packa inför min resa till Ankara?

Många tycker att det är väldigt svårt att packa väskan rätt inför resan. Varför? Det de oroar sig är vädret under semestern och hur det kan påverka deras planer. Problemet blir ännu större om man reser någonstans utanför Europa, till exempel till Turkiet. Ankara har inlandsklimat, som är ett ganska torrt klimat. Det betyder att somrarna är väldigt varma. Temperaturen kan gå upp till 40 grader! Det är därför viktigt att ta med sig tunna, luftiga kläder. Kom ihåg att Ankara ligger i Asien, där det finns många myggor och fästingar som sprider farliga sjukdomar. Glöm inte att köpa mygg- och fästingmedel inför din flygresa till Ankara. Tänk också på att ta med något slags huvudbonad och långärmade blusar. Hur mycket får din resväska väga? Det beror på flygbolagets bagageregler. Ditt handbagage får oftast väga upp till 10 kg, medan ditt incheckade bagage inte får väga över 25 kg. Passagerare som har för tunga väskor kommer att debiteras en hög straffavgift, men en bra packlista kan hjälpa dig att hålla dig inom viktgränserna och undvika onödiga avgifter. Förbered dig väl inför din semester i Ankara för att inte överbetala för flygresan!

Vad kan jag göra i Ankara?

Ankara, som är Turkiets näst största stad efter Istanbul, har många intressanta och viktiga sevärdheter. Ankara är en stad för matälskare. Här finns det massor av olika ställen där man kan smaka på riktiga turkiska rätter eller dricka turkiskt kaffe. Det turkiska köket är mest känt för färska örter, fantastiska dofter och smaker. Köttet är en viktig ingrediens i turkisk mat, men det finns många turkiska rätter som vegetarianer och veganer kan njuta av. Turkar älskar att använda vitlök, starka kryddor och massor av grönsaker. Läs mer om vad du kan se och göra i staden före din flygresa till Ankara för att planera din semester som ett proffs. Ett måste under din semester i Ankara är Atatürks mausoleum - Anitkabir. Det byggdes under mitten av 1900-talet till minne av Turkiets grundare. Olika typer av sten från hela Turkiet användes vid byggandet av mausoleet. Besöket tar omkring 2 timmar och är en fantastisk upplevelse. Så, om du har bokat flyg till Turkiet, är det värt att inkludera mausoleet i dina semesterplaner. En annan typ av underhållning som finns i Ankara är turkiska basarer, där det säljs allt möjligt. Här kan du hitta de perfekta souvenirerna för dig och för dina nära och kära. Många turister som bestämmer sig för att boka flyg till Ankara besöker stadens moskéer. Den mest kända heter Kocatepe. Under moskén finns även en typiskt turkisk basar. Det finns många romerska ruiner och antika byggnader i Ankara, som till exempel romerska badhus och tempel helgat åt Augustus och Roma. De som föredrar samtidskonst kan besöka museet Cer Modern. Om du har bokat flyg till Ankara kan det vara mycket roligt att besöka ett av ovannämnda ställen.

Ankara är en riktig smältdegel och ett perfekt resmål för alla som vill upptäcka nya platser och smaker. De som gillar kryddstark och orientalisk mat borde besöka den här turkiska staden. Boka ditt flyg till Ankara långt i förväg för att inte överbetala för flygresan. Flyg till förmånligt pris bokar du på eSky. Vår sökmotor hjälper dig att hitta det billigaste flyget och att köpa andra tjänster, som till exempel reseförsäkring. Ankara är ett resmål som man bör besöka åtminstone en gång i livet.

✔️ Erbjuder eSky.se kampanjpriser på flyg till Ankara?

Kampanjerbjudanden och flygbiljetter till låga priser dyker upp regelbundet på eSky.se. Följ oss och låt oss inspirera dig!

✔️ Är det möjligt att skaffa reseförsäkring när jag bokar flyg till Ankara?

Om du bokar flyg på eSky.se kan du också skaffa reseavbeställningsskydd. Med denna försäkring kommer du att känna dig säker och lugn under din resa.

✔️ Är det möjligt att boka boende samtidigt när jag bokar flyg till Ankara?

På eSky.se kan du också söka boende. Tack vare det kan du boka ett bra hotell i god tid innan resan. Du kan boka boende oavsett vilken typ av biljett du har eller genom att boka paket med Flyg+Hotell.

✔️ Vilka flygbolag erbjuder flyg till Ankara?

eSky.se ser till att erbjuda flyg till Ankara både med lågprisflygbolag och med flygbolag som är kända för sin högre standard.

Användbar information om flygplatser i Ankara

Letar du efter hotell? Kolla de bästa hotellen i Ankara

Hitta hotell i Ankara