Menu

Antalya - Billiga flyg till Antalya

Visa filter

Antalya

Antalya

Flyg till Antalya – för vem?

Antalya är en stad som ligger i sydvästra Turkiet vid bukten med samma namn. Antalya är en av de 6 största städerna i Turkiet. Staden är ett perfekt resmål för alla som gillar vackra och soliga turistorter och semester vid kusten. Flyg till Antalya är en spännande idé om du älskar att umgås med andra. Här finns det många intressanta sevärdheter, vackra stränder och lyxiga hotell.

Vad är det bästa med billiga flyg till Antalya? Att resan tar bara några timmar och inte kostar en förmögenhet! Därför är Antalya ett perfekt resmål även för dem som inte vill spendera för mycket på själva flygresan. Åk till Turkiet för att skapa härliga semesterminnen och tillbringa rent fantastiska stunder. Och dessutom kan din semestra i Antalya vara billigare än semester i Sverige.

Vädret i södra Turkiet

Trots att vi förknippar Turkiet med den eviga hettan, är vissa perioder i landet kallare. Skillnaderna i temperatur under året påminner om temperaturbilden i Sverige. Juli och augusti är de varmaste månaderna. Sommaren i Turkiet är väldigt torr och varm, med temperaturen på ca 35 grader. Det regnar nästan inte alls under sommarmånaderna. Med andra ord är det perfekta väderförhållanden för att njuta av solen på stranden eller upptäcka nya områden.

Vi rekommenderar dock inte att besöka Turkiet i januari, då medeltemperaturen ligger på 15 grader. Det är också en månad med största nederbördsmängden. I december och februari är vädret inte mycket bättre, även om det är lite mindre regn och medeltemperaturen är 1–2 graders högre än i januari. Bästa semestervädret får du från och med maj till oktober. Under den perioden kan du förvänta dig temperaturen på 26–35 grader.

Flygresa till Antalya – många charterflyg

De flesta flyg från Sverige till Antalya är charterflyg. Men det finns också ett reguljärflygbolag som trafikerar rutterna till Antalya, SunExpress. Skillnaden mellan charter och reguljärflyg är att charterresor säljs framför allt av researrangörer. Då bokar man vanligtvis paketresa, med både flyg och hotell.

Om researrangören inte säljer ut alla sina paketresor, kan du boka flygbiljett utan att köpa hela paket. Då kallas dessa osålda biljetter för ”sista minuten-flyg” till Antalya. Du får samma standard som på flygresor med andra flygbolag. Förvänta dig alltså likartad komfort till jämförbara priser.

Vilka flygbolag trafikerar rutter till Antalya?

Från Sverige till Antalya kan du flyga med flera olika flygbolag. Du kan boka både charter och reguljära flyg. Direktflyg från Stockholm till Antalya erbjuder SunExpress. Övriga flygresor till Antalya hanteras oftast av turkiska flygbolag. Flygbolag som erbjuder flyg från Sverige till Antalya med ett byte är till exempel Turkish Airlines och Pegasus Airlines. Pegasus Airlines har även en direktlinje från Göteborg-Landvetter till Antalya. Resan med mellanlandning tar vanligtvis 7 till 14 timmar, medan direktflyg från Arlanda till Antalya tar 4 timmar.

Kontrollera priser regelbundet för att hitta det bästa erbjudandet. Enkel biljett kostar ibland endast 700 SEK! Priserna är lägsta när du åker under lågsäsong. Kom ihåg att hos researrangörer kan du boka paketresor med hotell och charterflyg till Antalya. Charterflyg syns oftast inte i vanliga bokningssystem.

Flygplatser med linjer till södra Turkiet

Säsongsbundna direktflyg erbjuds av det traditionella flygbolaget SunExpress. Flygbolaget trafikerar rutter från Göteborg och Stockholm. Det är det enklaste sättet att ta sig till Antalya. Men du har fler möjligheter att välja mellan.

Du kan boka direktflyg hos researrangörer (bland annat flyg från Malmö) eller boka flyg med byte (från till exempel Umeå, Göteborg eller Malmö). Men då måste du räkna med lång väntetid på flygplatsen och ibland även med två till tre mellanlandningar. Det är mycket bekvämt att flyga från den flygplats som ligger närmast, men det lönar sig inte alltid. Ett bättre alternativ kan vara avgången från en stad som ligger lite längre bort. Oavsett vilket alternativ du föredrar, kontrollera priserna med hjälp av vår sökmotor för att hitta det perfekta erbjudandet.

Var hittar jag billiga flyg till Antalya?

Att jämföra priser på flygbiljetterna till Antalya själv kan vara mycket tråkigt och jobbigt. Använd sökmotorn eSky för att hitta de bästa erbjudandena till Antalya och andra resmål. Med vår sökmotor kan du enkelt och snabbt kolla vilket datum som är bäst för din semester, vilket flygbolag som erbjuder flyg till bästa pris och hur mycket du behöver spendera på hela resan.

Sökmotorn är otroligt användarvänlig. Allt du behöver göra är att ange avreseort, destination och flygdatum. Vi söker sedan efter flyg och visar alla tillgängliga alternativ som du kan boka. Vi listar även sista minuten flyg till Antalya som erbjuds av researrangörer och som du annars skulle inte kunna hitta så lätt.

Övriga fördelar med sökmotorn eSky

Genom att använda vår sökmotor kan du anpassa resan helt efter dina önskemål och behov. Du kan sortera resultat efter bland annat utvalda flygbolag, antalet byten och pris. Du kan också boka transfer från flygplasten till hotell i förväg.

Sökmotorn eSky hjälper dig även med att hitta boende i Antalya. Kolla vår tjänst som heter ”Flyg+Hotell” för att hitta den närmaste övernattning till flygplatsen. Sortera resultat för att hitta det erbjudande som du gillar mest. Du kan välja mellan olika filter, som till exempel antalet stjärnor, sevärdheter i närheten, måltider och hotellfaciliteter. Du kan också kontrollera hur mycket ett paket med hotell och flyg till Antalya kostar totalt. Med andra ord kompletterar vi ett helt reseerbjudande för dig. Klicka på ”Välj” för att med ett klick boka flyg och hotell.

Antalya flygplats

Antalya är södra Turkiets största flygplats med två utrikesterminaler och en inrikesterminal. Det är också en av Turkiets största flygplatser. 2015 hade flygplatsen 25,1 miljoner resenärer. Flygplatsen har goda flygförbindelser med populära destinationer i hela Europa. Har du lust att fortsätta din resa, kan du boka billiga flygbiljetter från Antalya till nästa spännande resmål.

De flesta flygbolag som trafikerar flygplatsen är lågprisflygbolag. Det betyder att du inte behöver spendera för mycket på flygbiljetter från Antalya. Det turkiska lågprisflygbolaget Corendon Airlines erbjuder till exempel flyg från Antalya till Ryssland, Polen och Tyskland. Det finns också många inrikesdestinationer som du kan resa direkt till från flygplatsen i Antalya, till exempel Istanbul eller Ankara.

Resan till och från Antalya flygplats

Flygplatsen ligger cirka 13 km nordöst om centrala Antalya. Nu, när du har landat i Turkiet, är det dags att åka till stadens centrum. Du kan välja mellan olika transportmedel: kollektivtrafik, taxi eller hyrbil. Bussar går till de flesta största turkiska städerna. Antalya är en av dem. Till centret kan du också åka dolmuş, som är en turkisk minibuss. Taxistationer och hyrbilar finns utanför flygplatsen.

Planera hur du ska ta dig till stadens centrum redan innan avresa. Överväg vilket alternativ som är bättre för dig – föredrar du att åka buss, taxi eller hyra bil? Om du väljer det sista rekommenderar vi att använda sökmotorn eSky. Med oss hittar du inte bara billiga flyg till Antalya – på eSky kan du också boka hyrbil!

 

✔️ Erbjuder eSky.se kampanjpriser på flyg till Antalya?

Kampanjerbjudanden och flygbiljetter till låga priser dyker upp regelbundet på eSky.se. Följ oss och låt oss inspirera dig!

✔️ Är det möjligt att skaffa reseförsäkring när jag bokar flyg till Antalya?

Om du bokar flyg på eSky.se kan du också skaffa reseavbeställningsskydd. Med denna försäkring kommer du att känna dig säker och lugn under din resa.

✔️ Är det möjligt att boka boende samtidigt när jag bokar flyg till Antalya?

På eSky.se kan du också söka boende. Tack vare det kan du boka ett bra hotell i god tid innan resan. Du kan boka boende oavsett vilken typ av biljett du har eller genom att boka paket med Flyg+Hotell.

✔️ Vilka flygbolag erbjuder flyg till Antalya?

eSky.se ser till att erbjuda flyg till Antalya både med lågprisflygbolag och med flygbolag som är kända för sin högre standard.

Användbar information om flygplatser i Antalya

Letar du efter hotell? Kolla de bästa hotellen i Antalya

Hitta hotell i Antalya