Menu

Istanbul - Billiga flyg till Istanbul

Visa filter

Istanbul

Istanbul

En stad, två världsdelar – billiga flyg till Istanbul

Istanbul är Turkiets största stad och landets största kulturella och ekonomiska centrum. Istanbul hette tidigare Konstantinopel och var huvudstad i Romarriket och Bysantinska riket. Här bodde kejsare och osmanska sultaner. Stadens unika skönhet finns i dess geografiska läge. Staden ligger på båda sidor om Bosporen, en sund i Turkiet. Detta gör Istanbul till världens enda stad belägen i två världsdelar. Varför är det värt att boka billiga flyg till Istanbul? Eftersom det är en vacker mångkulturell stad som knyter ihop Asien och Europa. Istanbuls invånare värnar om sin kultur och tradition. Det finns många vackert dekorerade tempel i staden, bland annat magnifika Hagia Sofia som numera är ett museum och ett måste om du besöker Istanbul. Hagia Sofia byggdes ursprungligen som en kristen kyrka, men omvandlades sedan till moské. Blå moskén och Yeni Cami är andra exempel på stora moskéer i Istanbul. Här finns ett hundratal fantastiska antika byggnader och restauranger som serverar kryddstarka och läckra turkiska rätter. Staden är känd för sina många basarer där du kan köpa rostade kastanjer, färska oliver och tomater eller unika souvenirer. Kom ihåg att man alltid ska pruta på basarerna i Turkiet. Det är del av den turkiska kulturen så var inte rädd att göra det. Basarhandlare kan även känna sig kränkta om du inte prutar med dem.

Hur reser jag billigt till Istanbul?

Du kan boka flygbiljetter till Istanbul till väldigt attraktiva priser. Tur och retur resa till Istanbul kostar ibland endast 1000 SEK och det är direktflyg vilket betyder att du inte behöver mellanlanda. Enkelresa kostar i genomsnitt 600–700 SEK. Det är bäst om du börjar planera din resa två månader i förväg. Då är det billigast att boka flygbiljetter. Ju senare man bokar, desto mer betalar man. Ibland är det billigare om man köper en paketresa hos en researrangör. Då ingår inte bara flyg utan också transfer från flygplatsen till staden och andra tjänster. En paketresa lönar sig i många fall mer än den resa som du ordnar själv. Dessutom behöver du inte oroa dig för att boka hotell och planera allt själv. Det finns också charterflyg från Sverige till Istanbul. Charterflyg till Istanbul kan bokas från Stockholm och andra svenska städer. Om du ordnar din semester själv finns det ingen möjlighet att boka resan från flygplatsen till stadens centrum i förväg, det måste du göra på plats.

Resesökverktyg

Har du inte än bestämt när du vill resa till Turkiet rekommenderar vi att använda söksajter för att hitta billiga flyg till Istanbul. Sökmotorn eSky hör till de mest rekommenderade resesökverktygen. Sökmotorn jämför alla erbjudanden för att visa endast de flyg som matchar dina sökkriterier. På bara några sekunder får du tillgång till de bästa erbjudanden. Med eSky kan du även boka hotell och hyra bil eller köpa reseförsäkring. Resesöksajter publicerar även artiklar med tips om billiga resor, bagageregler och råd till turister. Här kan du få hjälp med allt som har med din resa att göra. Tänk också på att prenumerera på nyhetsbrev för att få information om billigaste flyg och sista minuten-resor.

Hur lång tid tar det att flyga till Turkiet?

Direktflyg från Stockholm-Arlanda till Istanbul tar endast 3 timmar och 30 minuter! Det finns två flygplatser i Istanbul som du kan landa på, Istanbul Airport och Sabiha Gökçen. Om du bokar ett billigare flyg med mellanlandning kan din resa ta betydligt längre tid. Indirekta flygningar tar vanligtvis mellan 7 och 15 timmar. Det finns två städer i Sverige som erbjuder direktförbindelser med Istanbul, Göteborg och Stockholm. Vill du resa från någon annan stad behöver du mellanlanda någonstans i Sverige eller i Europa. Indirekt flyg från Umeå till Istanbul tar till exempel ungefär 10 timmar och du mellanlandar på Arlanda.

Istanbul Airport

Istanbul Airport är stadens huvudflygplats. Den gamla huvudflygplatsen, Istanbul Atatürk Airport, stängdes ned eftersom den var för liten för att hantera fler passagerare. Istanbul Airport byggdes för att ta över dess roll. Den öppnades i oktober 2018. Flygplatsen hanterar idag cirka 90 miljoner turister varje år, men den byggs ut för att kunna klara av 200 miljoner passagerare. Istanbul Airport ligger ungefär 19 kilometer nordväst om centrala Istanbul. På flygplatsen finns många restauranger, barer, caféer och andra lokaler, som till exempel frisör och apotek. Här finns det också gratis trådlöst nätverk. Lokala produkter till bästa pris köper du i taxfreebutiker. Det finns ett speciellt område för barn där de kan leka före resans start. Flygplatsen erbjuder också möjlighet till bagageförvaring. Det är en bra lösning för de som inte har bokat övernattning men ändå vill besöka staden. Personer med funktionsnedsättning kan röra sig på flygplatsen utan problem. Du kan också hyra bil på flygplatsen. I närheten hittar du många hotell och flygplatsen har goda förbindelser med stadens centrum.

Bästa tiden att flyga till Istanbul

De flesta turister besöker Istanbul på hösten eller våren. Oftast väljer de att åka till Turkiet i april, maj, september eller i oktober. Då är det bästa vädret i Istanbul. Så om du vill åka under samma tid tänk på att det kan vara väldigt många turister i Istanbul, så förvänta dig massor av folk i områden runt de mest kända sevärdheterna. Det kan också påverka priset på flyg till Istanbul. Sommaren i Turkiet är den varmaste årstiden. Höga temperaturer kan vara outhärdliga. Priserna är därför lägre och det finns inte så många turister i staden. Den allra billigaste årstiden är vintern. Glöm dock inte att det kan vara ganska kallt och att det regnar ofta under den här perioden.

Visum till Turkiet

Svenska medborgare har rätt att befinna sig i Turkiet sammanlagt 90 dagar utan visering på en period av 180 dagar. Om du tänker stanna i landet i upp till 90 dagar behöver du inte ansöka om ett visum om. Dock om du stannar längre utan att ha ett visum kan du få böter. Alla resenärer behöver ha giltigt pass. Passet ska vara giltigt minst 150 dagar efter inresa i Turkiet. Resenärer tar fullt ansvar för att ha giltigt pass och resehandlingar. Du kan även resa med provisoriskt pass till Turkiet. Se också till att ha gällande reseförsäkring.

Vad borde jag ta med till Istanbul?

Förutom resehandlingar, pass, kontanter och flygbiljett är det bra att tänka på några andra saker som du kan behöva under ditt besök i Turkiet. Även om temperaturen på hösten är lägre än på sommaren, kan den fortfarande ligga på 30 grader. Därför ät det viktigt att ta med solkräm och solglasögon. Kvinnor behöver också en sjal för att täcka huvudet med vid besök i moské och för att skydda sig mot solen. Ett reseapotek är också bra att ha, men de flesta läkemedel och tillbehör kan köpas på plats. Receptfria läkemedel är dessutom billigare är i Sverige. Du kan dock känna dig tryggare om du har några läkemedel i ditt handbagage på flyget till Istanbul.

Flygresa till Istanbul – praktiska tips för att resa billigt

Det första tipset att spara mycket är att flyga utan incheckat bagage. Handbagage ingår i biljettpriset, så om du har möjlighet res med bara handbagage. Flygbolag brukar erbjuda extra fördelar om du blir medlem i deras medlemsklubb. Det kan vara en bra idé om du ofta reser med samma flygbolag. Då kan du till exempel boka incheckat bagage och flygbiljetter till lägre pris eller dela rabattkoder med vänner. Du kan även samla poäng och miles för att sedan spendera dem på olika pris, bland annat på flygbiljetter. Checka dig in online för att spara pengar på dina resor (inklusive resor till Istanbul). Det är både gratis (incheckning på flygplatsen är en avgiftsbelagd tjänst) och bekvämt! Och dessutom tar det bara några minuter.

✔️ Erbjuder eSky.se kampanjpriser på flyg till Istanbul?

Kampanjerbjudanden och flygbiljetter till låga priser dyker upp regelbundet på eSky.se. Följ oss och låt oss inspirera dig!

✔️ Är det möjligt att skaffa reseförsäkring när jag bokar flyg till Istanbul?

Om du bokar flyg på eSky.se kan du också skaffa reseavbeställningsskydd. Med denna försäkring kommer du att känna dig säker och lugn under din resa.

✔️ Är det möjligt att boka boende samtidigt när jag bokar flyg till Istanbul?

På eSky.se kan du också söka boende. Tack vare det kan du boka ett bra hotell i god tid innan resan. Du kan boka boende oavsett vilken typ av biljett du har eller genom att boka paket med Flyg+Hotell.

✔️ Vilka flygbolag erbjuder flyg till Istanbul?

eSky.se ser till att erbjuda flyg till Istanbul både med lågprisflygbolag och med flygbolag som är kända för sin högre standard.

Användbar information om flygplatser i Istanbul

Letar du efter hotell? Kolla de bästa hotellen i Istanbul

Hitta hotell i Istanbul