Menu

Alicante - Billiga flyg till Alicante

Alicante

Alicante

Populära flygbolag som erbjuder flyg till Alicante

Det finns tre flygbolag som erbjuder billiga direktflyg från Sverige till Alicante: Ryanair, Norwegian och SAS. Men det finns flera sätt att ta sig till Alicante. Ibland kan det vara bättre att välja flyg med mellanlandning – det är inte särskilt ovanligt att flygbiljetter på sådana resor är billigare. Ta dock hänsyn till nackdelar med mellanlandning såsom t.ex. lång väntetid på flygplatsen. Det är därför bra att jämföra pris på alla flygbiljetter till Alicante och välja det alternativ som passar dig bäst. Kontrollera också vilka bekvämligheter och tjänster som finns i valda flygbolag, till exempel gratis incheckat bagage eller snacks ombord.

Om du väljer att resa till Alicante med Ryanair, ingår inga extra tjänster i din flygbiljett – varken incheckat bagage eller prioriterad ombordstigning. Du kan njuta av snacks ombord, men endast om du betalar extra. Ryanair flyger till Alicante från fyra flygplatser i Sverige: Göteborg-Landvetter, Stockholm-Skavsta, Stockholm-Västerås och Växjö-Småland.

Rutterna Västerås-Alicante och Växjö-Alicante trafikeras säsongsvis. Du kan också flyga med Norwegian direkt till Alicante från Stockholm Arlanda och från Göteborg Landvetter eller med mellanlandning från till exempel Malmö, Luleå och Umeå. Två direktlinjer till Alicante erbjuder också SAS, som flyger till Spanien från Göteborg-Landvetter och Stockholm-Skavsta. Du kan även boka flyg med SAS från andra flygplatser i Sverige (t.ex. Sundsvall, Umeå eller Kiruna), men då måste du räkna med ett eller två byten.

Så hittar du billiga flyg till Alicante

Att hitta billiga flygbiljetter kräver en viss uthållighet och ett visst tålamod. Och, förstås, en bra sökmotor. Med lite tur kan du hitta flyg till Alicante för endast 213 SEK. En del flygbolag har olika kampanjer för att tillfälligt sänka priser på resor till Alicante och andra städer i Europa och hela världen. Detta vill du inte missa!

Om du vill åka på en lite kortare resa till Alicante för att utforska den spanska kusten, tänk på att det kan vara bättre att åka mitt i veckan. De lägsta priserna får du vanligtvis om du reser på vardagar, eftersom de flesta svenskar föredrar att åka till Spanien över en helg. Det kan vara lättare att hitta billiga flygresor om du är flexibel med dina flygdatum. Då kan du välja och boka de billigaste flygbiljetterna till Alicante.

Tänk på att de bästa priserna får du om du kan anpassa dig efter flygbolaget. Kom ihåg att ibland räcker det med att boka flyg en eller två dagar tidigare eller senare än du har planerat. Biljetterna kan då vara även två till tre gånger billigare.

Var hittar man billiga flyg till Spanien?

Använd gratis sökmotorer för att snabbt och enkelt hitta de bästa erbjudandena till Alicante. Sökmotorer samlar information från flygbolag för att visa alla tillgängliga flygresor till Alicante och till andra destinationer. Det är ett mycket bekvämt sätt och du slipper jämföra priser själv. Glöm inte att billiga flygbiljetter till Alicante försvinner väldigt snabbt.

Om du vill hitta de allra bästa flygerbjudandena till Alicante, besök eSky och kolla under fliken Erbjudanden, där vi samlar endast de mest unika erbjudandena. Vi har billiga flygbiljetter till Alicante och till andra spännande resmål över hela världen. Vi har oftast endast några få biljetter till det allra lägsta priset, så vänta inte för länge!

Nu, när du redan har hittat och bokat ditt flyg från Sverige till Alicante, är det dags att tänka på vad mer du kan göra för att minska utgifter på din resa. Om du flyger med ett lågprisflygbolag ingår endast ett stycke handbagage i biljettpriset. Skriv en packlista och gå igenom vad du vill ha på dig ett par gånger. Kanske finns det kläder som du inte behöver ta med? Kosmetika och toalettartiklar kan du alltid köpa på plats. På det viset kan du undvika att betala för extra bagage och spara ännu mer på din resa till Alicante.

Hur kan jag göra min resa ännu billigare?

Du får medföra ombord vätskor i behållare på max 100 ml. Vill du ta med mer schampo? Då kan du hälla det till flera småflaskor. Om alla dina vätskor ryms i handbagaget (totalt kan du ta med 1 liter) slipper du lägga till incheckat bagage. På det viset minskar priset på din flygbiljett till Alicante. Prioriterad ombordstigning är också inget måste och du behöver inte köpa andra extra tjänster om du inte behöver dem.

Om du är flexibel med flygdatum och vill hitta det bästa priset på flyg till Alicante, ha koll på erbjudanden. Ryanair, Norwegian och SAS har ofta kampanjer och då kan du spara ganska mycket på din flygresa till Alicante.

Om du inte är så flexibel med resedatum och vill till exempel resa under julens långledighet, kan det vara lite svårare att hitta billiga flygbiljetter till Alicante, men det är inte helt omöjligt! Tänk på att du borde boka dina biljetter till Alicante så tidigt som möjligt, eftersom deras pris kan öka väldigt snabbt.

Direktflyg från Sverige till Alicante

Om du är flexibel med avrese- och ankomstdatum och avstår från extra tjänster, kan du enkelt hitta direktflyg från Stockholm till Alicante för endast 150–200 SEK. En resa till Alicante kostar i genomsnitt 300–700 SEK.

Priset beror till största delen på flygdatum. Det är nästan omöjligt att boka billiga direktflyg till Alicante under jultiden eller andra populära högtider. Men om du behöver åka just då, boka dina biljetter så tidigt som möjligt. Antalet billiga flygbiljetter till Spanien minskar varje dag.

Direktflyg från Sverige till Alicante tar omkring 4 timmar. Under resan kan du försöka sova lite eller läsa en bok och lyssna på musik. Direktflyg till Alicante har en fördel gentemot flyg med mellanlandning: du kan slappna av och göra vad du vill i lugn och ro under hela resan.

När ska jag boka flygbiljett?

Nästan alla rutter från Sverige till Alicante trafikeras varje dag. Direkt flyg från Stockholm eller från Göteborg till Spanien trafikeras dagligen, medan flygningar från andra flygplatser sker några gånger i veckan.

Ju tidigare du börjar söka efter billiga flygbiljetter till Alicante, desto större chansen har du att hitta ett riktigt bra erbjudande. Det finns flera olika faktorer som påverkar biljetternas pris, till exempel hur tidigt du bokar och hur många personer som redan har bokat flygresan. Om någon destination börjar bli alltmer populär säljer flygbolag fler biljetter och höjer priserna.

Det är inte bara lågprisflygbolag som erbjuder billiga flyg till Spanien. En charterresa kan också bokas till ett förmånligt pris. Res från Sverige till Spanien för endast 200–400 SEK och om du har tur och kollar biljettpriserna regelbundet, kan du betala ännu mindre!

Billiga flygresor till Alicante

Vill du resa så billigt som möjligt? Den spanska kusten är ett populärt resmål bland svenskarna och därför erbjuder Ryanair, Norwegian och SAS många flyg från Sverige till Alicante. Resor till Alicante med lågprisflygbolag som Ryanair och Norwegian kan vara väldigt billiga. Alicante ligger nära Murcia och Valencia och det går att besöka alla tre städer under en resa.

Det lönar sig ibland inte att resa med lågprisflygbolag. Incheckat bagage kan kosta mer än själva resan till Alicante. Då är det svår att tala om billigt flyg. För att sänka pris på din resa till Alicante börja med att gå igenom alla saker som du vill ta med i ditt bagage – till slut kan det visa sig att du inte behöver hälften av saker som du har packat ner i ditt bagage.

Är du inte säker på vilket flygbolag som erbjuder de bästa priserna, använd sökmotorn eSky. Välj din rutt och dina flygdatum. Du kommer att se tillgängliga förbindelser sorterade efter pris. På det viset kan du enkelt och smidigt hitta billiga flyg till alla populära destinationer, med världens alla flygbolag. Sökmotorn ger dig möjlighet att jämföra alla biljettpriser på flyg till Alicante och till andra städer.

✔️ Erbjuder eSky.se kampanjpriser på flyg till Alicante?

Kampanjerbjudanden och flygbiljetter till låga priser dyker upp regelbundet på eSky.se. Följ oss och låt oss inspirera dig!

✔️ Är det möjligt att skaffa reseförsäkring när jag bokar flyg till Alicante?

Om du bokar flyg på eSky.se kan du också skaffa reseavbeställningsskydd. Med denna försäkring kommer du att känna dig säker och lugn under din resa.

✔️ Är det möjligt att boka boende samtidigt när jag bokar flyg till Alicante?

På eSky.se kan du också söka boende. Tack vare det kan du boka ett bra hotell i god tid innan resan. Du kan boka boende oavsett vilken typ av biljett du har eller genom att boka paket med Flyg+Hotell.

✔️ Vilka flygbolag erbjuder flyg till Alicante?

eSky.se ser till att erbjuda flyg till Alicante både med lågprisflygbolag och med flygbolag som är kända för sin högre standard.

Användbar information om flygplatser i Alicante

Letar du efter hotell? Kolla de bästa hotellen i Alicante

Hitta hotell i Alicante