Menu

Sök flyg från Stockholm till Gdansk

Visa filter

Gdańsk

Flyg från Stockholm till Gdansk

Gdansk är Polens sjunde största stad till folkmängd. I staden bor det nästan 500 tusen invånare. Gdansk bildar tillsammans med Sopot och Gdynia området Trójmiasto (Trestaden) som har cirka 1,5 miljoner invånare. Detta gör Trestaden till Polens tredje största tätort.

Gdansk är också en av Polens äldsta städer. Här var det en fiskarby redan på 600-talet, men Gdansk omnämns första gången i skrift 997, nästan fyrahundra år senare. Gdansks invånare utnyttjade stadens geografiska läge vid havet vilket möjliggjorde snabb och dynamisk utveckling av staden. Gdansks strategiska läge visade sig tyvärr också vara dess nackdel. Staden var under flera hundra år föremål för många strider. Boka biljetter från Stockholm till Gdansk för att lära känna stadens stormiga historia.

När ska jag boka flyg från Stockholm till Gdansk?

Oavsett varför du vill resa från Stockholm till Gdansk är det bra att överväga olika typer av flygförbindelser. Om du vill boka billiga flyg och hitta flygbiljetter till bästa pris rekommenderar vi att börja söka långt i förväg. Flygbolagen erbjuder flyg till olika priser och i olika priskategorier.

Priset framgår bland annat av hur tidigt du bokar. För att resa billigt till Gdansk är det är bäst att boka några veckor innan du ska åka. Då har du störst chans att hitta rabatter och boka flyg till ett mycket attraktivt pris. De flesta flygbolag har policy som handlar om att fylla flygplan så fort som möjligt för att säkerställa lönsamhet. På grund av detta säljs de första biljetterna till lägsta priser.

Ju senare du bokar, desto mer måste du betala. Varför blir det så? Har flygbolag inga erbjudanden på sista minuten-flyg? Flygbolags regler skiljer sig från resebyråers policy. Om flygbolaget har sålt de flesta biljetter och har tjänat tillräckligt mycket har det ingen anledning att sälja de sista biljetterna till lägre pris. Flygbolagen utgår dessutom från att det alltid finns människor som bokar biljetter i sista stund. Dessa passagerare bryr sig oftast inte om priset. Om du inte vill överbetala för din resa till Polen, vänta inte alltför länge med att boka.

Allt om flygbiljetter från Stockholm till Gdansk

Avståndet i en rät linje mellan Stockholm och Gdansk är drygt 550 km. Det korta avståndet gör att flyg från Sverige till Polen tar knappt 1,5 timmar. Du borde dock vara på flygplatsen i god tid före avgång, eftersom du behöver extra tid för incheckning och säkerhetskontroller. Alla flyg till Gdansk startar från Skavsta flygplats. Skavsta ligger i Nyköpings kommun, cirka 100 km från centrala Stockholm. Tänk på att du behöver inkludera utgifter för resan till flygplatsen och parkeringen i dina resekostnader.

Det finns två flygbolag som trafikerar rutten Stockholm-Gdansk: det ungerska flygbolaget Wizzair och det irländska Ryanair. Det är en hårt trafikerad rutt vilket tillsammans med stor konkurrens gör att flygbiljetterna är riktigt billiga. De som har tur och hittar bra rabatter kan betala endast 200 kronor för tur- och returresa.

Priserna kan ändras väldigt snabbt och därför rekommenderar vi att använda en bra sökmotor för att hitta de bästa erbjudandena. Ett av de populäraste sökverktyg som jämför alla aktuella flygerbjudanden är eSky. Vi på eSky har stor erfarenhet och miljoner nöjda kunder – vi har med andra ord de kunskaper som behövs för att hjälpa dig hitta billiga flyg. Vi ger dig också möjlighet att köpa reseförsäkring och boka hotell eller hyrbil om det behövs. Tack vare vår omfattande databas kan du enkelt och smidigt hitta billiga flyg från Stockholm till Gdansk.

Tjänsteresa till Gdansk

Alla flyg från Stockholm till Gdansk landar på Gdansk-Lech Wałesas flygplats. Polens tredje största flygplats betjänar hela Trestadsområdet. Den internationella flygplatsen hanterar cirka fem miljoner passagerare per år. Rutten Stockholm-Gdansk är en av de mest trafikerade flyglinjerna. De viktigaste institutionerna och företagen finns i centrala Gdansk, som ligger cirka tio kilometer från flygplatsen

Trestaden är belägen vid Gdanskbukten och är ett av Polens största ekonomiska centrum. Flyg till Gdansk är en bra idé för dig som vill knyta kontakter med möjliga framtida samarbetspartner inom varvs-, olje- och sjöfartsindustrin. Största polska företagen i dessa branscher har sina säten just i Gdansk.

Sevärdheter i Gdansk

En av Gdansks äldsta och mest värdefulla delar är stadskärnan. Stadens centrala delar blev nästan helt ödelagda under andra världskriget. 90% av den gamla staden jämnades med marken som sedan återuppbyggdes efter krigets slut.

Gdansk tillhörde under många år Tyska orden, Preussen och var även en del av Tyska riket. Den tyska kulturen satte sin prägel på bland annat stadens arkitektur. Om du planerar en flygresa från Stockholm till Gdansk, se till att besöka den centrala delen av staden. Ta en promenad längs Długagatan och beundra de gamla och färgrika byggnaderna. Promenaden avslutas vid den berömda Neptunfontänen som byggdes under 1700-talet. I Gdansk finns det även en av världens största tegelkyrkor, Mariakyrkan.

Det finns också många byggnader av militär karaktär som till exempel kvarlevor av stadsmurar och Weixelmünde. Fästningen uppfördes redan under medeltiden och blev sedan förstörd och återuppbyggd många gånger. Idag är fästningen en av Gdansks viktigaste symboler. Om du planerar en resa från Stockholm till Gdansk rekommenderar vi att besöka Europeiska solidaritetscentret. Det är en perfekt plats där du kan få veta mer om stadens samtidshistoria och Polens kamp för frihet.

Gdansk – ett blomstrande handelscentrum

Stadens geografiska läge skapade bra förutsättningar för handels utveckling. Hamnen i Gdansk tog emot handelsfartyg från länder runt Östersjön och en av Polens viktiga handelspartner var Sverige. På 1400-talet blev Gdansk medlem i det tyska Hansaförbundet som var ett handelsmonopolförbund av handelsstäder i norra Europa. Gdansk spelar än idag en stor roll i Polens export och import. Gdansk står också värd för många stora handelsevenemang.

Ett av de största evenemangen är Jarmark sw. Dominika (Dominikusmarknaden). Traditionen har funnits sedan 1260 då dominikanermunkarna i Gdansk höll den första marknaden. Det var ursprungligen ett evenemang för att fira munkarnas helgon, men så småningom blev det en stor fest med många besökare från hela Polen. Om det låter intressant, boka din flygresa från Stockholm till Gdansk i augusti. Marknaden börjar i slutet av juli och pågår under tre veckor. Dominikusmarknaden ger dig möjlighet att uppleva den fantastiska stämningen och delta i spännande kulturevenemang.

För de som vill knyta nya affärskontakter rekommenderar vi evenemanget BaltExpo som hålls i Gdansk vart annat år. I september har du möjlighet att träffa företagsrepresentanter från hela världen. Det är ett bra tillfälle att prata med människor som arbetar inom sjöfartsindustrin. BaltExpo ger dig möjlighet att hitta nya samarbetspartner och njuta av härliga Gdansk. Missa inte Internationella bärnstensmässan Amberif. Då presenterar konstnärer, konsthantverkare och designers sina nya verk på en av världens största bärnstensmässor.

✔️ Erbjuder eSky.se kampanjpriser på flyg från Stockholm till Gdansk?

Kampanjerbjudanden och flygbiljetter till låga priser dyker upp regelbundet på eSky.se. Följ oss och låt oss inspirera dig!

✔️ Är det möjligt att skaffa reseförsäkring när jag bokar flyg från Stockholm till Gdansk?

Om du bokar flyg på eSky.se kan du också skaffa reseavbeställningsskydd. Med denna försäkring kommer du att känna dig säker och lugn under din resa.

✔️ Är det möjligt att boka boende samtidigt när jag bokar flyg från Stockholm till Gdansk?

På eSky.se kan du också söka boende. Denna tjänst ger dig möjlighet att boka ett bra ställe att vila på innan du ger dig iväg på semester. Du kan boka boende oavsett vilken typ av biljett du har eller genom att boka paket med Flyg+Hotell.

✔️ Vilka flygbolag erbjuder flyg från Stockholm till Gdansk?

eSky.se ser till att erbjuda flyg från Stockholm till Gdansk både med lågprisflygbolag och med flygbolag som är kända för sin högre standard.

Användbar information om flygplatser

Stockholm Gdańsk

Letar du efter hotell? Kolla de bästa hotellen i Gdansk

Hitta hotell i Gdansk