Menu

Wizz Air

Advertisement

Bästa tillfälliga flyg med flygbolaget Wizz Air på eSky

Pris per vuxen tur och retur

Advertisement

✔️ Vart kan man resa med Wizz Air?

Wizz Air erbjuder flygschema som omfattar flygningar till många populära resmål. Använd sökmotorn eSky för att se tillgängliga flyg.

✔️ När är det billigast att flyga med Wizz Air?

Det är bäst att boka flyg med Wizz Air långt i förväg.

✔️ Vilka flygbolag erbjuder liknande flygförbindelser?

Det finns också andra flygbolag som erbjuder flyg till samma städer som Wizz Air. Du kan hitta dem med hjälp av sökmotorn eSky.

✔️ Får man boka flyg med Wizz Air och hotell tillsammans?

Använd resesökmotorn eSky för att boka flyg och boende på en gång – välj paket med Flyg+Hotell. Detta gör din resa inte bara bekvämare, utan även billigare tack vare paketrabatt.

Läs mer om Wizz Air

Wizz Air

WizzAir är ett ungerskt lågprisflygbolag som trafikerar Central- och Östeuropa, Västeuropa, Georgien, Israel och Turkiet. Den första flygningen genomfördes den 19 maj 2004 från Katowice. József Váradi, företagets grundare och VD, var med ombord på den alldeles första flygningen. Wizz Air, liksom de andra lågprisflygbolagen, trafikerar mindre flygplatser för att kunna erbjuda billiga biljetter och smidig passagerarhantering. På alla flyg finns kabiner i samma klass utrustade med lädersäten. Det finns ingen platstilldelning på Wizz Air, men du har chansen att välja din plats mot en avgift när du bokar. Mat ombord finns tillgänglig mot en extra avgift. Wizz Air trafikerar för närvarande ca 340 destinationer. Flygbolaget anställer ungefär 2000 arbetare.

Wizz Air har sin hemmabas på Budapest-Ferenc Liszts internationella flygplats. Det är den största internationella flygplatsen i Ungern. Flygplatsen ligger 16 kilometer sydväst om huvudstadens centrum. Det är den näst största flygplatsen i Centraleuropa, den öppnades 1950. Flygplatsen trafikeras av ca 40 flygbolag och används av ungefär 8 miljoner passagerare per år. På flygplatsen finns Wizz Air lounge tillgänglig för alla passagerare som köper tjänsten Exklusive Lounge. I loungen kan du njuta av gratis mat och drycker, wifi, och andra premiumtjänster som tidningar, TV och badrum.

WizzAir bagage - mått och vikt

Bagage i WizzAir måste följa flygbolagets bagageregler för mått och vikt. Kolla alltid hur mycket bagage kan du ta med när du bokar ditt flyg. Ta reda på tullagstiftning som gäller i det land du besöker. Om du är osäker kan du alltid läsa igenom bagageregler på Transportstyrelsens webbsida.

I biljettpris på Wizz Air ingår ett handbagage på upp till 40 x 30 x 20 cm och som väger upp till 10 kg. Passagerare som har köpt WIZZ Priority får ta med en extra kabinväska på upp till 55 x 40 x 23 cm. Hur mycket bagage kan jag lägga till min bokning? Du får ta med max 6 stycken bagage, varav 3 stycken på max 149 x 119 x171 cm och upp till 32 kg och två på 20 kg och ett på upp till 10 kg. Du kan köpa till incheckat bagage både vid bokningstillfället och senare, även om du redan har checkat in.

Vart kan du resa med WizzAir?

Ett av de mest populära transportmedel är lågprisflygbolag. Vart kan du resa med WizzAir? WizzAir öppnar ständigt nya flygförbindelser. Idag kan du resa med WizzAir till hundratals destinationer i Europa och i Främre Orienten. Bolaget flyger bland annat till Spanien, Storbritannien, Frankrike, Norge och Israel.

Wizzair har nästan 30 baser på olika flygplatser. Wizzairs flotta består av moderna flygplan. I flottan ingår tiotals flygplan, som gör att din resa är bekväm och säker för både dig och kabinpersonal. Wizz Air flyger uteslutande med Airbus från A320-familjen, inklusive A320s. Wizz Air utvidgar ständigt sin flotta. Idag har flygbolaget en beställning hos Airbus på 110 nya flygplan, bland annat A321neo.

Hur gör man för att boka om sin biljett på WizzAir?

Kan jag ändra min bokning och i så fall hur gör jag det? Du kan ändra din bokning, men vid alla ändringar tillkommer en avgift (du behöver betala för själva ändringen och för biljettens prisskillnad). Du kan ändra ditt flygs datum, tid och rutt upp till 3 timmar innan ditt flygs avgång. Du kan också ändra passagerarens namn eller lägga till ytterligare tjänster, till exempel extra bagage eller säte med extra benutrymme. Dessa ändringar kan du också göra upp till tre timmar innan ditt flygs planerade avgång. Observera att utan extra avgift kan du ändra online:
• ett felstavat namn eller ett stavfel (om det är max 3 tecken som måste ändras i namnet),
• kön (om du har uppgivit ett fel kön (titel) i din bokning),
• namn (om du måste utöka ett förkortat namn till ett komplett namn).

WizzAir- vad kan jag packa ner i mitt handbagage?

Det finns föremål som du inte får ta med ombord av säkerhetsskäl. WizzAir- vad kan jag packa ner i mitt handbagage? Först och främst föremål som inte är vassa eller farliga på något annat sätt. Du kan medföra ombord läkemedel, personliga tillhörigheter, bärbar dator, kläder osv. Observera att det finns också regler angående kosmetika i ditt handbagage. Följ dessa regler för att undvika eventuella missförstånd vid säkerhetskontroll. Kosmetika i flytande form kan transporteras i ditt handbagage endast om de hälls i behållare på max 100 ml var. Dessa behållare måste placeras i en genomskinlig plastpåse på 20 x 20 cm som rymmer upp till en liter. Och vad gör man med kosmetika i ej flytande form, som puder, ögonskuggor och läppstift? Smink i ej flytande form kan transporteras i en vanlig toalettväska.

Ta reda på tullagstiftning som gäller i det land du besöker innan din resa. Om du är osäker kan du alltid läsa igenom bagageregler på Transportstyrelsens webbsida. I biljettpris på Wizz Air ingår ett handbagage på upp till 40 x 30 x 20 cm. Handbagaget får väga upp till 10 kg. Passagerare som har köpt WIZZ Priority får ta med en extra kabinväska på upp till 55 x 40 x 23 cm.

WizzAir- vad kan jag packa ner i mitt incheckade bagage?

WizzAir- vad kan jag packa ner i mitt incheckade bagage och vilka föremål är förbjudna i bagaget? Incheckat bagage ingår inte i Basic-pris. Det finns färre begränsningar angående förbjudna föremål i incheckade bagaget än i handbagaget. Hur packar jag mitt incheckade bagage? I din incheckade väska kan du packa ner större sportutrustning, redskap eller vapen. I väskan får också finnas syrebehållare eller bärbara medicinska apparater. Packa inte ner i ditt incheckade bagage känsliga föremål (flygbolaget tar inget ansvar för eventuella skador), värdesaker, dokument och pengar. Transport av explosiva och brandfarliga ämnen, kemikalier, giftiga ämnen, sprayfärger och drycker som över 70% består av alkohol är otillåtet.

Hur mycket bagage kan jag ta med? Du får ta med max 3 stycken bagage på upp till 32 kg, två på upp till 20 kg och ett på upp till 10 kg. Väskan får inte vara större än 149 x 119 x 171 cm. Observera! Du kan köpa till extra bagage även om du redan har checkat in.

Får jag transportera mat i mitt bagage?

Många resenärer undrar om de får transportera mat i bagaget. Det finns inga restriktioner angående mat som transporteras både i handbagaget och i incheckade bagaget. Men det finns några regler som man måste följa. Alla produkter måste transporteras i slutna originalförpackningarna. Det gäller samma regel angående drycker och mat i flytande form som du vill packa ner i ditt handbagage som angående alla andra vätskor i handbagaget: de måste hällas i behållare på max 100 ml var och placeras i en plastpåse som rymmer upp till en liter. I handbagaget får också finnas kakor, smörgåsar och andra tilltugg eller spädbarnsmat (spändbarnsmat kontrolleras separat och får tas med bara i nödvändig mängd för användning under resan). Kom ihåg att det kan gälla andra tullregler i det land du besöker. Till exempel: du får inte transportera färska matvaror till USA. Om du inte vill ta med mat ombord, finnas det på alla Wizz Airs plan Wizz Café som erbjuder varma och kalla drycker, färska smörgåsar, snacks, och alkoholhaltiga drycker.

Hur checkar jag in på WizzAir?

Hur checkar jag in på WizzAir för att undvika eventuella fel? Klicka på länken i mailet med bokningsbekräftelse. Fylla i alla obligatoriska fält och skriv ut ditt boardingkort.

Incheckning online på WizzAir är gratis. Kom ihåg att denna tjänst är tillgänglig under en viss period. I WizzAir öppnar incheckning på nätet 30 dagar före planerad resa. Du kan checka in online upp till 3 timmar före avgången. Passagerare som inte har valt sin sittplats kan checka in 48 timmar före flygets avresa. Glöm inte att ta med ditt utskrivna boardingkort på flygplatsen och den resehandling som du använde vid incheckning online.

Hur tilldelas sittplatser på Wizz Air?

Hur tilldelas sittplatser på Wizz Air? Passagerare får, mot en extra avgift, välja sina säten på flyget under bokningsprocessen. Om du bestämmer dig för att inte boka en plats i förväg kommer WizzAir att tilldela dig en slumpvist utvald plats, 48 timmar innan ditt flygs avgång. Observera att även om du har slutfört din bokning och incheckning online, kan du fortfarande välja din sittplats upp till 3 timmar före planerad avgångstid.

Du kan också köpa till prioriterad ombordstigning. Den tjänsten kallas Wizz Priority. Du kan köpa till tjänsten vid bokning. Genom att köpa WIZZ Priority kan du njuta av följande förmåner: prioriterad ombordstigning, väska ombord (garanterad plats för ditt bagage) och rätt att ta med en extra kabinväska på max 55 x 40 x 23 cm in i kabinen. WIZZ Priority erbjuder inga prioritetsförmåner vid säkerhetskontrollen.

Vilka plan har Wizz Air i sin flotta?

Wizzair har i sin flotta 54 Airbus A320-flygplan. Alla flygplan är utrustade med motorer Aero Engine V-2500 och har passagerarkapaciteten på 180 resenärer oberoende av klass. Planens genomsnittsålder är omkring 3,5 år. Varje plan målas i flygbolagetsfärger: rosa, violett och vitt. A320 var pionjär i användningen av det digitala fly-by-wire-flygkontrollsystemet i kommersiella flygplan. Fly-by-wire innebär att pilotens manövrering av de mekaniska styrreglagen överförs till flygplanets roder helt utan mekanisk kontakt. Det första A320-flygplanet testades redan 1987. Flygplanet hade sin första kommersiella flygning ett år senare med Air France. Senare började även British Airways flyga med Airbus A320. Flygplanet betraktas som den europeiska motsvarigheten till det amerikanska Boeing 737. 2006 beställde Wizz Air 30 Airbus A320 och senare gjorde fler beställningar på flygplan av samma typ. 2014 transporterade flygbolaget nästan 16 miljoner passagerare.