Menu

Ryanair

Advertisement

Bästa tillfälliga flyg med flygbolaget Ryanair på eSky

Pris per vuxen tur och retur

Advertisement

✔️ Vart kan man resa med Ryanair?

Ryanair erbjuder flygschema som omfattar flygningar till många populära resmål. Använd sökmotorn eSky för att se tillgängliga flyg.

✔️ När är det billigast att flyga med Ryanair?

Det är bäst att boka flyg med Ryanair långt i förväg.

✔️ Vilka flygbolag erbjuder liknande flygförbindelser?

Det finns också andra flygbolag som erbjuder flyg till samma städer som Ryanair. Du kan hitta dem med hjälp av sökmotorn eSky.

✔️ Får man boka flyg med Ryanair och hotell tillsammans?

Använd resesökmotorn eSky för att boka flyg och boende på en gång – välj paket med Flyg+Hotell. Detta gör din resa inte bara bekvämare, utan även billigare tack vare paketrabatt.

Läs mer om Ryanair

Ryanair

Ryanair är ett irländskt lågprisflygbolag som är det största och mest populära lågprisflygbolaget i hela Europa. Trots sina kontroversiella idéer lockar Ryanair fortfarande väldigt många resenärer med sina billiga flygbiljetter.

Pris är oftast avgörande för människor som planerar sin semester eller tjänsteresa – Ryanairs priser är oftast oslagbara. Ryanair trafikerar omkring ett hundra flygplatser runt om i Europa och en flygplats i Marocko. Till svenska flygplatser som Ryanair trafikerar hör: Stockholm-Skavsta, Göteborg-Landvetter, Stockholm-Västerås, Växjö-Kronoberg och Malmö-Sturup. Det irländska lufttrafikföretaget startar nya flyglinjer varje år.

Flygbolaget grundades 1985 på initiativ av familjen Ryan: Christy Ryan, Liam Lonergan (ägare till en irländsk researrangör kallad ”Club Travel”) och Tony Ryan (en irländsk affärsman, grundare till företaget Guinness Peat Aviation). Flygbolagets verksamhet började med en kort linje mellan Waterford och London Gatwick som trafikerades med ett Embraer Bandeirante turboprop-flygplan. Året därpå startade Ryanair en ny linje mellan Dublin och London Luton.

Ryanairs passagerarantal ökar varje år. Efter förluster 1991 behövde företaget omstruktureras. För omstruktureringsprogrammet ansvarade Michael O’Leary. Programmet gav flygbolaget uppenbara och stora fördelar och omvandlade Ryanair till Europas största lågprisflygbolag inom området civil luftfart. Sedan 2000 har det varit möjligt att boka Ryanairs biljetter på nätet. Flygbolaget har sitt huvudkontor i Dublin. Ryanair är enligt AEA (Association of European Airlines) och CAA (The Civil Aviation Authority) det mest punktliga flygbolaget i Europa.

Ryanair: handbagage

Varje passagerare har rätt att medföra ett handbagage upp till 40 x 20 x 25 cm. Din väska, resväska eller ryggsäck måste placeras under sätet framför dig. Om du har köpt prioriterad ombordstigning får du ta med ombord en extra resväska eller väska upp till 55 x 40 x 20 cm. Den väskan får inte väga mer än 10 kg. Kom ihåg att i handbagaget räknas också: vanliga handväskor, datorväskor, barnryggsäckar och väskor med saker som du har köpt i skattefria butiker. Det lilla handbagaget ingår i priset för resan med Ryanair.

Glöm inte att det finns saker som du inte får packa ner i ditt handbagage. Ryanair, liksom alla andra flygbolag, kontrollerar ditt handbagage inför varje flygning. Av säkerhetsskäl får du inte medföra ombord vätskor i förpackningar som inte fyller speciella krav: varje enskild behållare som innehåller vätska måste vara genomskinlig och får max rymma 100 ml vätska. Alla behållare måste placeras i en genomskinlig plastpåse med en volym på högst en liter. Det betyder att den största totala mängden vätska du får ta med är 1 liter. I den totala mängden räknas schampo, duschgel, munvatten osv. Dessa restriktioner tillämpas inte på spädbarnsmat och läkemedel. Mjölk och andra vätskor avsedda för barn ska tas ur handbagaget i säkerhetskontrollen för att kontrolleras separat. Förälder kan ombes att smaka på vätskan. Ta med läkemedel och barnmat men bara i nödvändig mängd för användning under resan.

Ryanair: incheckat bagage

Det incheckade bagaget ingår inte i Ryanairs biljettpriser. Varje passagerare har rätt att ta med flera stycken bagage: du kan lägga till ett bagage efter bokningstillfället. Du kan köpa till upp till tre stycken incheckade väskor och max vikt per väska är 20 kg. Bagage som transporteras i flygplanets lastrum, alltså det incheckade bagaget, ska inte överskrida maxmåtten eller maxvikten. Ryanair tillåter inte incheckning av något enskilt bagage vars sammanlagda mått överskrider 81 cm (höjd), 119 cm (bredd) respektive 119 cm (djup). Varje passagerare har även rätt att ta med en extra kabinväska (55cm x 40cm x 20cm) på 10 kg. Den mindre väskan som väger upp till 10 kg är billigare än ett vanligt incheckat bagage.

Pris för incheckat bagage i Ryanair beror på bokningsdatum och försäljningsställe. Det är billigare att lägga till incheckat bagage online än att köpa samma tjänst på flygplatsen, strax innan du stiger ombord på flygplanet. Extra/för stort bagage kommer att transporteras mot en avgift (per kilo extra vikt).

Incheckat bagage kan också säkerhetskontrolleras. När du flyger med Ryanair gäller samma regler för incheckat bagage som hos andra flygbolag. Du får inte packa i ditt incheckade bagage explosiva eller brandfarliga ämnen. Om du vill transportera mat, alkohol eller cigaretter i ditt incheckade bagage kolla alltid om det är tillåtet och i så fall hur stora mängder du får transportera enligt de gällande tullreglerna (som kan skilja sig från land till land).

Reseklasser

Ryanair erbjuder flera olika reseklasser. Biljetter i standardbiljettpris är förstås billigaste. Men i standardbiljetter ingår inga ytterligare tjänster. Om du vill använda Ryanairs tjänster kan du göra det mot en avgift. Om du bestämmer dig att boka biljett i en annan resesklass ingår fler bekvämligheter och tjänster i biljettpriset. Väljer du Ryanair Plus får du medföra ett incheckat bagage som ingår i priset. I biljettpriset ingår även prioriterad ombordstigning och garanterad kabinväska ombord. Du kan också boka en valfri plats på flygplanet utan extra avgift. Flexi Plus-biljett tillåter dig dessutom att ändra din flygtid, destination eller avgångsflygplats utan extra kostnad (men endast under specificerade villkor). Family Plus-biljetter innebär rabatter och extra tjänster för familjer som reser tillsammans.

Flotta

Ryanair använder uteslutande flygplansmodellen Boeing 737-800. Flygbolaget har för tillfället ca 300 flygplan av denna typ. Planens genomsnittsålder är omkring 5,5 år.

Flygplanet Boeing 737 är det populäraste trafikflygplan av narrow body-typ som används för medellånga rutter. Flygplanet har tillverkats sedan 1967 i olika varianter. Boeing 737-800 som används av Ryanair har kapacitet på 189 passagerare per flygning. Sittplatser är symmetriskt utplacerade, med tre sittplatser i varje rad. På flygplanet finns det 33 sätesrader på ena sidan och 32 på den andra. Boeing 737-800 har plats för fler än 189 resenärer, men flygplanet är godkänt att transportera max 189 passagerare. Korridoren mellan sätesrader finns i mitten av flygplanet.

Flygplanets maximala hastighet är 840 km/h. Boeing 737-800 har en maxdistans på 5420 km. Planet kan flyga på 12 496 m. Boeing 737-800 är 39 m lång och har en spännvidd på 34 m. Planet väger 40 410 kg. Ryanair kommer att lägga till sin flotta ca 200 flygplan av samma typ under kommande år. Flygbolaget överväger också möjlighet att köpa till ytterligare 100 flygplan av Boeing 737 MAX 200-typ. Om dessa planer förverkligas kommer Ryanair att fram till 2024 ha en flotta på närmare 520 flygplan. Detta innebära att ca 160 miljoner passagerare per år skulle kunna flyga med Ryanair.

Dublin flygplats

Den internationella flygplasten är en hemmabas för många lufttrafikföretag, bland annat för Ryanair. Den ligger 10 km norr om Irlands huvudstad. Dublin flygplats är inte bara den mest trafikerade flygplatsen i Irland, men även en av de tio mest trafikerade flygplatserna i hela Europa. På flygplatsen finns två hotell, och i ankomsthallen hittar du biluthyrningsföretag. Det finns också många barer, kaféer, restauranger och alla sorters butiker, inklusive två skattefria butiker. Dublin flygplats erbjuder gratis internet via trådlöst nätverk. Internet finns till och med vid många internetkiosker på flygplatsen.

Måltider

Ryanair serverar inte gratis måltider ombord på flyget. Det finns dock snacks och drycker tillgängliga ombord. Du kan köpa tilltugg, varma och kalla drycker inklusive öl, vin och sprit hos kabinpersonal på alla Ryanairs flyg. Kolla gärna i Ryanairs flygtidning vilka snacks och drycker som är tillgängliga under din flygresa.

Ytterligare tjänster

Under din flygning kan du också njuta av shopping ombord. I Ryanairs luftburna butik hittar du smink och märkesparfymer, smycken och Ryanairs gadgets.