Menu

Hotellrum: klassificering och bekvämligheter

Hotellrum: klassificering och bekvämligheter

Vad ingår i rummets faciliteter beror på hotellets standard och antal stjärnor.

Nedan har vi listat och beskrivit de vanligaste rumstyperna. Observera dock att beskrivningarna inte alltid behöver stämma överens med verkligheten. Hotellets faciliteter kan variera beroende på land, region och förstås själva hotellet och skilja sig en aning från våra beskrivningar.

Standardrum

Standardrum är möblerade med en säng, ett nattduksbord eller en hylla bredvid varje säng, en garderob eller en walk-in-closet, ett skrivbord eller ett bord, en spegel, en klädkrok och en sänglampa. Dessutom kan det även finnas en tv, en telefon eller en radio i standardrummet.

Standardrum har också ett badrum, men dess utrustning kan variera beroende på hotellets standard. Handdukar och små hotelltvålar kan du förvänta dig på de flesta hotell medan en hårtork och en våg finns vanligtvis på hotell av högre standard.

Familjerum

Familjerum (ofta förkortat FAM) är en utökad version av ett standardrum.

Dessa rum är större än standardrum, men inredning och utrustning skiljer sig inte så mycket från standardrummets faciliteter. Familjerum är anpassade för flera gäster och har oftast en större garderob, flera stolar och ett större badrum.

Lägenheter

Lägenheter (ofta förkortat APT från engelskans apartment) har vanliga bekvämligheter och dessutom en kokvrå med köksartiklar som till exempel tallrikar och bestick. Med en sådan inredning kan du laga mat själv. Ibland kan en lägenhet bestå av två separata rum (till exempel för barn).

 

Tips och förslag i denna artikel och relaterade artiklar är endast för information och hjälp och kan inte utgöra grund för några anspråk mot eSky.se.

Innehåller den här artikeln informationen du letade efter? Ja | Nej
Jag tycker att artikeln:
Tack för att du tyckte till!