Menu

Norwegian Air Shuttle

Advertisement

Bästa tillfälliga flyg med flygbolaget Norwegian Air Shuttle på eSky

Pris per vuxen tur och retur

Advertisement

✔️ Vart kan man resa med Norwegian Air Shuttle?

Norwegian Air Shuttle erbjuder flygschema som omfattar flygningar till många populära resmål. Använd sökmotorn eSky för att se tillgängliga flyg.

✔️ När är det billigast att flyga med Norwegian Air Shuttle?

Det är bäst att boka flyg med Norwegian Air Shuttle långt i förväg.

✔️ Vilka flygbolag erbjuder liknande flygförbindelser?

Det finns också andra flygbolag som erbjuder flyg till samma städer som Norwegian Air Shuttle. Du kan hitta dem med hjälp av sökmotorn eSky.

✔️ Får man boka flyg med Norwegian Air Shuttle och hotell tillsammans?

Använd resesökmotorn eSky för att boka flyg och boende på en gång – välj paket med Flyg+Hotell. Detta gör din resa inte bara bekvämare, utan även billigare tack vare paketrabatt.

Läs mer om Norwegian Air Shuttle

Norwegian Air Shuttle

Norwegian, eller Norwegian Air Shuttle, är ett norskt flygbolag som är Nordens största lågprisflygbolag. Norwegian har cirka 45% av marknaden i Norge. I september 2002 startade Norwegian verksamheten med fyra egna inrikeslinjer och sedan dess har bolaget inte gått med förlust. Redan från första början har Norwegian engagerat sig i klimat- och miljöfrågor. Nu vill bolaget minska utsläppen och göra luftfarten koldioxidneutral innan 2050. Bolaget flyger huvudsakligen till Skandinavien, men trafikerar också rutter till andra europeiska städer och till destinationer i Asien och Nordamerika. Norwegian erbjuder över 400 flygförbindelser till 130 olika platser. Flygbolaget flyger från nio flygplatser i Sverige, från bland annat Göteborg-Landvetter, Kiruna, Stockholm-Arlanda, Malmö och Luleå.

Bagage

Alla Norwegian-passagerare har rätt att ta med en gratis väska ombord. Handbagagets vikt beror på reseklass som du flyger i. Det är också tillåtet att ta med en mindre väska, som till exempel datorväska eller handväska. Den ska kunna placeras på golvet under sätet framför dig. Om du inte får plats med allt i ditt handbagage, kan du köpa till ett incheckat bagage. Du kan göra det fram till 6 timmar före avgång. Ring till Norwegian eller köp extra bagage online. Kontrollera dock om din reseklass redan inte tillåter att ta med ett incheckat bagage. Gå igenom din packlista och välj den reseklass som passar dig bäst.

Reseklasser

Norwegian erbjuder olika biljettyper och olika reseklasser. Reseklasser gäller på internationella långdistansflyg. Då kan du välja mellan Ekonomiklass och Premiumkabin. Det finns dessutom olika biljettyper i varje reseklass och på kortdistansflyg. På alla kortdistansflyg och på långdistansflyg i Ekonomiklass gäller det tre biljettyper: LowFare, LowFare+ oraz Flex, medan i Premiumkabin finns det bara två alternativ: Premium och PremiumFlex. Skillnaden mellan dem handlar om tjänster som ingår i biljetten. Handbagage ingår i alla biljetter, men dess vikt bestäms av din reseklass och biljettyp. Tjänster som ingår skiljer sig också och omfattar bland annat incheckat bagage, sätesreservation, Wi-Fi, mat, hörlurar och filt. I vissa reseklasser går det att ändra namn, omboka eller få återbetalning utan extra kostnad.

Incheckning online

Incheckningen på Norwegian är mycket enkel och bekväm. Efter att du har fyllt i alla uppgifter och slutfört incheckningsprocessen kan du hämta ditt boardingkort. Du måste visa upp det för att passera säkerhetskontrollen och stiga ombord på flygplanet. Därför är det viktigt att skriva ut boardingkortet eller ladda ner det direkt till din mobil.

Flotta

Norwegians flotta består av nästan 170 flygplan. Norwegian flyger huvudsakligen med olika typer av Boeing. Bolaget utökar ständigt sin flotta. 2012 slog Norwegian rekord med order på 222 nya flygplan. Det var den största order som ett europeiskt flygbolag någonsin gjort. Norwegian planerar att köpa nya flygplan från Boeing och Airbus i framtiden. Det betyder att Norwegian förmodligen ska fördubbla sin flotta. Norwegians flygplan är lackerade i flygbolagets egna, karakteristiska färger - vitt och rött. Dessa flygplan kallas “Red Nose” på grund av planens röda nos. Fenan på Norwegians flygplan är prydd med hjältar som har uppmanat andra att engagera sig och utmana normer.

Oslo-Gardermoen flygplats

Oslo-Gardermoen flygplats är Norwegians huvudbas. Det är en internationell flygplats belägen i Gardermoen, 48 kilometer norr om Oslo. Flygplatsen grundades under andra världskriget. Efter krigsslutet byggdes den ut. Idag är den Norges största och Nordens näst största flygplats (efter Kastrup utanför Köpenhamn). Den har Europas största taxfreebutik. På flygplatsen finns trådlöst internet, kaféer och butiker. Det finns möjlighet att förhandsboka parkeringsplats (mot avgift).

Måltider

Norwegian serverar tilltugg, drycker och lätt måltid på nästan alla flygningar. På långdistansflyg kan man också beställa en större måltid som består av tre rätter. Norwegians meny skiljer sig från rutt till rutt och mat ombord kan anpassas efter passagerarens speciella behov. Mat kan ingå i priset - kolla vad som ingår i din biljett. Ibland får man beställa mat några timmar eller dygn före avgång. På långdistansflyg finns det också snacks och drycker att köpa ombord. Använd pekskärm för att beställa mat och betala. Din måltid kommer att serveras av kabinpersonalen. Du kan betala med kort för tilltugg och större måltider.

Ytterligare tjänster

På de flesta flyg inom Europa har du tillgång till gratis Wi-Fi. Det finns också andra tjänster ombord som kommer att göra din resa roligare: Video on demand och Live TV. Använd Wi-Fi för att få tillgång till Video on demand-tjänsten med ett stort utbud av filmer och tv-serier. Med Live TV kan du hålla dig uppdaterad och titta på live-sända nyheter. Norwegians interaktiva 3D-karta kan hjälpa dig att få tips om vad som du bör besöka och göra i ditt resmål. På långdistansflyg finns det också snacks och drycker att köpa i den interaktiva baren ombord. Du kan beställa mat när som helst under resan. Du kan också ladda din enhet via USB-anslutningen och köpa ett par hörlurar ombord.