Menu

SAS

Advertisement

Bästa tillfälliga flyg med flygbolaget SAS Scandinavian Airlines System på eSky

Pris per vuxen tur och retur

Advertisement

✔️ Vart kan man resa med SAS?

SAS erbjuder flygschema som omfattar flygningar till många populära resmål. Använd sökmotorn eSky för att se tillgängliga flyg.

✔️ När är det billigast att flyga med SAS?

Det är bäst att boka flyg med SAS långt i förväg.

✔️ Vilka flygbolag erbjuder liknande flygförbindelser?

Det finns också andra flygbolag som erbjuder flyg till samma städer som SAS. Du kan hitta dem med hjälp av sökmotorn eSky.

✔️ Får man boka flyg med SAS och hotell tillsammans?

Använd resesökmotorn eSky för att boka flyg och boende på en gång – välj paket med Flyg+Hotell. Detta gör din resa inte bara bekvämare, utan även billigare tack vare paketrabatt.

Läs mer om SAS

SAS

SAS har en lång historia som går ända tillbaka till 1946. SAS grundades som ett gemensamt konsortium där grunden utgjordes av de tre nationella flygbolagen i Sverige, Danmark och Norge. Scandinavian Airlines är sammanslagningen av SAS Danmark, SAS Sverige, SAS Braathens (SAS Norge) samt SAS International. I SAS Group ingår även Air Greenland (Air Greenland ägs till 37,5% av SAS Group).

Stockholm Arlanda flygplats är huvudbas för SAS. Flygbolaget är ett av världens mest innovativa flygbolag och ett av Nordens största och viktigaste flygbolag. 1957 var SAS det första kommersiella flygbolaget att flyga över Nordpolen, vilket förkortade rutten till Japan från 52 till 32 timmar. Att värna om miljö har alltid varit något som prioriteras högt på SAS – bolaget var bland de första som flög med mer miljövänliga plan. SAS hör också till de första bolag som erbjöd ekonomiklassbiljetter.

SAS är en flygbolagsalliansen Star Alliance grundare. Tillsammans med sina partner erbjuder SAS det största urvalet av flygresor. SAS flyger till Europa, Asien och Nordamerika. SAS har rutter från 17 flygplatser i Sverige.

Bagage

När du reser med SAS får du medföra ett handbagage ombord på flyget. SAS reglerar handbagagets mått och vikt som kan skilja sig beroende på reseklass och rutt.

Incheckat bagage i SAS måste också följa flygbolagets bagageregler när det gäller mått och vikt. Dessa regler kan också skilja sig beroende på biljettprisklass och flyglinje.

Serviceklasser

SAS erbjuder tre serviceklasser.

SAS Go är en reseklass med bäst valuta för pengarna. Den är särskilt avsedd för turister. Passagerare har möjlighet att köpa snacks ombord.

SAS Plus är populär bland affärsmän och turister som vill flyga i lite bekvämare klass. Tjänster som ingår i den här klassen är: Fast Track (en separat kö för att passera genom säkerhetskontrollen), prioriterad ombordstigning, bättre sittkomforten (breda stolar), gratis måltid och flexibilitet. På interkontinentala resor i den klassen finns också nya kabiner.

SAS Business erbjuder högsta komfort: Fast Track (prioriterad incheckning och ombordstigning), mer bagage och tillgång till flygplatslounger där du kan arbeta eller vila före resan.

Incheckning online

SAS var bland de första bolag som införde den här innovativa lösningen. Incheckningen online öppnar 22 timmar före avgång och är tillgänglig fram till 60 minuter före avresa. Du får ett digitalt boardingkort när du checkar in online. Det går att skriva ut det om du vill. Om du vill välja en specifik sittplats på planet kan du göra det fram till 3 timmar före avgången.

Flotta

SAS har över 154 flygplan av typerna: Airbus A319, A320, A320NEO, A321, A330-300, A350-900, Boeing 737-700/800, CRJ-900 och ATR 72-600. SAS airlines ersätter kontinuerligt äldre flygplan med nya mer effektiva modeller. Tack vare detta är det möjligt att sänka flygningens bränslekonsumptionen med 15–30 % och således göra resandet skonsammare för miljön.

Stockholm-Arlanda flygplats

Stockholm-Arlanda flygplats är huvudbas för SAS. Flygplatsen ligger 42 kilometer norr om Sveriges huvudstad och 28 km sydost om centrala Uppsala. På flygplatsen finns många matställen: från restauranger och barer till kaféer. På Arlanda kan du också shoppa – det finns flertalet butiker på flygplatsen (inklusive taxfreebutiker). Men det är inte allt som Arlanda erbjuder: här finns det också biluthyrningsföretag, frisör, flygplatskapell, vårdcentral, kemtvätt, träningslokal och lekplats. Arlanda erbjuder gratis trådlöst internet.

Måltider

SAS har ett stort urval av drycker ombord, inklusive gratis kaffe och te. Du kan köpa snacks på flygningar inom Skandinavien och Europa. Måltider, snacks och drycker är gratis på alla interkontinentala flygningar. Det som serveras beror på tid på dygnet. Du kan också beställa något från menyn ombord.

I businessklassbiljetten ingår en trerättersmeny med fyra alternativa huvudrätter, ett glas champagne, drycker samt frukt och snacks under flygningen. Du har också tillgång till en generös buffé med alkoholfria drycker, viner, frukt och snacks

Ytterligare tjänster

SAS har sedan 1992 erbjudit sina lojala kunder medlemskap i lojalitetsprogrammet EuroBonus. Du kan tjäna poäng genom att flyga med SAS och andra bolag i Star Alliance. Dessa poäng kan användas för olika bonus (gratis resa, hotell eller hyrbil). Extrapoäng ger dig fler förmåner än Baspoäng.