Menu

Laudamotion

Bästa tillfälliga flyg med flygbolaget Laudamotion på eSky

Pris per vuxen tur och retur

Visa filter

Laudamotion

Laudamotion Airlines är ett österrikiskt lågprisflygbolag, som har funnits på flygmarknaden ganska länge nu. Flygbolaget grundades 2003 under namnet Niki. En av dem som grundade Niki var före detta formel 1-stjärnan Niki Lauda. Ett år senare började flygbolaget samarbeta med Air Berlin, och 2011 registrerades en fusion mellan de två flygbolagen. Sex år senare, 2017 upphörde tyvärr Niki sin verksamhet. I januari 2018 återköpte Niki Lauda det konkursdrabbade flygbolaget från Air Berlin och ett par månader senare återupptog han bolagets verksamhet under namnet Laudamotion. Och det som är viktigt är att flygbolaget ägs nu till 100 procent av Ryanair. Inom de närmaste åren planerar lufttrafikföretaget dynamisk utveckling. Företaget riktar sitt erbjudande till resenärer som framför allt vill flyga i Sydeuropa. En av de viktigaste och största fördelar som Laudamotion har är flygbiljetter till mycket attraktiva priser.

IATA kod för Laudamotion är OE. Bolagets säte finns i Wien. Online check-in är gratis och tillgänglig för de flesta som reser med Laudamotion. Resenärer får också möjlighet att checka in på flygplatsen.

Vart kan du resa med Laudamotion?

Laudamotions linjenät omfattar i största delen destinationer i södra Europa. I början inledde Laudamotion ett tiotal flyg från Berlin, men idag erbjuder flygbolaget flera andra resmål. Man kan billigt resa med Laudamotion till fler än 40 destinationer i 18 länder. Antal resmål kommer att öka i takt med flygbolagets utveckling. Laudamotion flyger från Österrike, Tyskland och Schweiz till länder som Spanien, Portugal, Grekland, Cypern och Italien. Med Laudamotion kan du flyga även till Storbritannien.

Flyger Laudamotion från Sverige?

Från och med 31 mars 2019 öppnade Laudamotion en flyglinje från Stockholm Skavsta Flygplats till Düsseldorf Airport. Flyg med Laudamotion avgår två dagar i veckan. Den 1 april 2019 startades också en direktförbindelse mellan Stuttgart och Göteborg, med två avgångar i veckan. Laudamotion kommer även att flyga från Skavsta och Göteborg till Wien två dagar i veckan från och med slutet på oktober 2019.

När erbjuder Laudamotion rabatter?

Laudamotion lyckades fånga resenärers uppmärksamhet tack vare stora reor. Flera månader efter att de hade återupptagit sin verksamhet erbjöd de flygbiljetter till mycket attraktiv pris: 1 euro. I en annan kampanj sålde Laudamotion biljetter för endast några euro. Laudamotions politik och offert tyder på att nästa reor är bara en tidsfråga. Laudamotion annonserar reor varje gång genom pressmeddelanden och därför är det en bra idé att följa Laudamotions sociala profiler och prenumerera deras nyhetsbrev. Chansen att boka billiga flygbiljetter till Milano, Ibiza, Barcelona eller Wien osv. ökar då betydligt. Sommarflyg till attraktiv pris? Varför inte! Laudamotions reor brukar omfatta flera månader framåt, så det är enkelt att planera sin resa i förväg.

Bagage på Laudamotion: mått och vikt

Alla passagerare måste följa Laudamotions bagageregler. Flygbolaget erbjuder inte bara billiga flygbiljetter, utan också flera olika bekvämligheter när det gäller bagage. Handbagaget i Laudamotion ingår i biljettpris men får inte vara större än 40x25x20 cm. Placera din väska i förvaringsutrymmet ovanför eller under ditt säte. Du får inte packa i din väska farliga, vassa föremål. Det är otillåtet att ta med ombord i ett handbagage behållare över max 100 ml var. Alla behållare måste placeras i en genomskinlig plastpåse. Andra regler gäller spädbarnsmat och läkemedel. Personer som reser med spädbarn får ta med ombord ett ytterligare handbagage. Om du reser med medicinsk utrustning som till exempel rullstol, behöver du först anmäla det till flygbolaget och följa dess regler. Du får även flyga med sportutrustning, men den måste placeras i lastrummet mot en extra avgift.

Du måste betala också för andra bagage som placeras i lastrummet. Incheckat bagage transporteras mot avgift. Max mått för ett incheckat bagage i Laudamotion är 119x119x81 cm och max vikt är 20 kg. Det finns också ett billigare alternativ, nämligen ett mindre incheckat bagage som inte får överskrida 55x40x20 cm och väga mer än 10 kg. Lufttrafikföretaget varnar för att inte transportera känsliga föremål och värdesaker i ett incheckat bagage eftersom flygbolaget inte är ansvarigt för eventuella skador.

Vilka plan har Laudamotion i sin flotta?

Laudamotion är ett snabbt utvecklande flygbolag som betonar vikten av att utöka sin flotta. Bolaget planerar att fördubbla antalet flygplan och förvärva nya plan av Airbus-typ. Laudamotion kommer även att genom leasingavtalet uthyra Ryanairs Boeing 737. Idag har Laudamotion i sin flotta några Airbus A320-200 och A321-200. Den första typen har passagerarkapaciteten på 180 personer, och den andra på 212. Passagerare får under flyget njuta av tjänster ombord (nöje, drycker och mat) i bekväma fåtöljer. Laudamotions flygplan har en röd-vit design. Flottan målades i början av Laudamotions verksamhet, men det handlade bara om att uppfriska bolagets logotyp.