Menu

Vad får du ta med dig ombord flygplanet?

Vad får du ta med dig ombord flygplanet?

På grund av säkerhetsaspekter reglerar internationell lag vilka föremål du får och inte får ta med dig ombord flygplanet. Ytterligare finns det särskilda bestämmelser om vilka föremål som endast får tas med i det incheckade bagaget och vad som endast får tas med i handbagaget.

Se till att upplysa dig om den maximala vikten och den maximala storleken för handbagage och incheckat bagage. Olika flygbolag har olika gränser.

Regler och bestämmelser kring transport av diverse föremål skiljer sig mellan flygbolag och destinationer. Information rörande vad du får och inte får ta med dig skall endast ses som en riktlinje, all flygplatspersonal har rätten att avlägsna föremål från både handbagage och incheckat bagage om något föremål väcker misstanke.

Vad får och vad får inte tas med ombord?

Några grundläggande regler finns. Maximalt 1 liter vätska separerat i mindre behållare som har en maximal storlek på 100 ml respektive får medföras i handbagaget. Denna regel påverkar exempelvis produkter så som drycker, schampo, munskölj, hudkrämer, alkoholhaltiga drycker med mera. Om du vill ha med dig något att dricka ombord planet är det bästa alternativet att köpa det efter säkerhetskontrollen (du får dock inte dricka alkoholhaltiga drycker köpta varken före eller efter säkerhetskontrollen ombord planet).

Föremål med vassa eller utstickande delar ses som potentiella vapen och får därför inte tas med i handbagaget. Exempel på sådana föremål är pincetter och saxar. Mediciner och medicinska tillbehör som passageraren behöver under resan får i regel oftast tas med ombord.

För mer detaljerad information om vad du får och inte får ta med dig ombord flygplanet hänvisar vi er till transportstyrelsens webbplats: https://www.transportstyrelsen.se/sv/luftfart/Flygresenar/Bagage/Vad-far-jag-ta-med-mig-ombord/

 

 

Tips och förslag i denna artikel och relaterade artiklar är endast för information och hjälp och kan inte utgöra grund för några anspråk mot eSky.se.

Innehåller den här artikeln informationen du letade efter? Ja | Nej
Jag tycker att artikeln:
Tack för att du tyckte till!