Menu

Hur förbereder jag mitt barn inför flygningen?

Hur förbereder jag mitt barn inför flygningen?

Det kan vara knepigt att förbereda sitt barn inför hens första flygning. Många svårigheter går hand i hand med barnets ålder. Ju yngre barn, desto mer att förklara. Se till att i god tid innan avresan förklara hur flygresor går till.

Hur förbereder jag mitt barn?

Om ni inte är vana med kollektivtrafik kan det vara en bra idé att ta med ditt barn på en sådan tur innan flygningen. På så sätt kan ditt barn lära sig hur det fungerar på sådana transportmedel, och hur man ska uppträda bland främlingar.

Ytterligare kan ni, om ni finner det kul, ordna en familjeresa till flygplatsen några dagar innan avfärd. Ni kan kolla på flygplan som startar och landar och kanske väcka ett intresse för flygning. Äldre barn kan finna det intressant att följa flygplan på flygradaren.

Förklara hur en flygning går till. Hur incheckningen fungerar och hur insidan av ett plan ser ut samt var bagaget tar vägen efter det checkats in. Det kan också vara intressant att lära sig vad kabinpersonalen och piloter gör för något. Du kan också visa på kartan hur ert flygplan kommer flyga.

På flygplatsen och ombord planet

Om du märker att tristessen närmar sig kan du ta med dina barn till observationsdäcket och spana på flygplan. Ombord planet kan några väl valda spel och/eller leksaker hålla långtråkigheten borta. Gör dig redo för spel och skoj!

Tips och förslag i denna artikel och relaterade artiklar är endast för information och hjälp och kan inte utgöra grund för några anspråk mot eSky.se.

Innehåller den här artikeln informationen du letade efter? Ja | Nej
Jag tycker att artikeln:
Tack för att du tyckte till!