Menu

Sysselsätt ditt barn med spel och skoj

Sysselsätt ditt barn med spel och skoj

Som förälder kan det vara tufft att flyga med barn. Oavsett ditt barns ålder bör du ta med dig några leksaker och ha några idéer redo för att underlätta flygtiden för er båda. Se till att sysselsätta ditt barn men ha även dina medresenärer i åtanke, lek lagom!
 

Hur sysselsätter jag mitt barn ombord planet?
Ta ditt barns ålder, intressen och flygningens längd i åtanke när du väljer leksaker att ta med. Om du vet att det kommer bli jobbigt för ditt barn att sitta stilla så länge är det ett alternativ att resa på natten, då kan ditt barn sova merparten av sträckan! Om det inte är ett alternativ bör du förbereda dig väl. Med det sagt är det en underbar upplevelse att flyga, vilket ditt barn säkerligen kommer uppskatta.

Favoritleksaker
Reser du med ett spädbarn räcker ditt sällskap till, men självklart skadar det inte att ta med någon väl uttänkt leksak.

Om ditt barn är runt ettårsåldern är ett tips en passande pekbok. De är fyllda med överraskningar äventyr på varje sida!

Äldre barn är ofta energifyllda och svårigheten här är att hindra dem från att klättra på väggarna. Välj leksaker passande till deras ålder så som:

  • En spelkonsol eller en surfplatta med tecknade filmer (ta med hörlurar och USB-sladd, många flygbolag har laddningsmöjlighet ombord)
  • Favoritgosedjuret
  • Papper och pennor – uppmuntra ditt barn till att använda hens fantasi, kanske kan hen måla av platsen ni åker till, eller planet ni just nu sitter i. På så sätt får ni ett personligt vykort från resan!

Spel och skoj

  • Barn blir snabbt uttråkad. Hur många leksaker du än packar så räcker de ändå inte till. Här är några tips på leksaksfria sysselsättningar.
  • Leta mönster i molnen, kolla om ni hittar något som liknar djur, byggnader eller roliga monster
  • Ordlekar; exempelvis att hitta ett ord som börjar på sista bokstaven hos det föregående ordet. Eller ord relaterat till ett visst tema
  • Dröm er bort; hur skulle det vara att leva på den där öde ön ni ser genom flygplansfönstret?
  • Sten, sax, påse – ett klassiskt spel av en anledning!
  • Skapa en historia tillsammans – låt hela familjen vara med och bidra med en mening i taget

Tips och förslag i denna artikel och relaterade artiklar är endast för information och hjälp och kan inte utgöra grund för några anspråk mot eSky.se.

Innehåller den här artikeln informationen du letade efter? Ja | Nej
Jag tycker att artikeln:
Tack för att du tyckte till!